Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

MÅNADENS INSPIRATION – MALIN STAMPE

Har tänkt att framöver göra intervjuer med inspirerande personer som har ett stort intresse för träning- och hälsa. Jag själv tycker det är så intressant och motiverande att läsa intervjuer och få ta del av någon annans träningsmål, tips och ideer. (Har ni önskemål på personer ni vill att jag ska intervjua så posta era förslag i kommentarerna nedan.)

Först ut är härliga Malin Stampe som ni förhoppningsvis kommer få se lite mer av här på bloggen i framtiden…

Namn: Malin Stampe

Ålder: 18 Sysselsättning: Studerar på Viktor Rydberg Gymnasium Jarlaplan, Danslinjen

Blogg: Ingen för närvarande, men eventuellt i framtiden…

Instagram: @malinstampe

Uppskattar: Leenden

Ogillar: Nedtryckare

Motto: Meningen med livet är att hitta en mening med livet.

1. Beskriv dig själv med 3 ord.

Sprallig, omtänksam, fighter.

2. Hur länge och vad har du tränat i dina dagar?

Jag började ”träna” dans när jag var fyra år gammal, men började ta det seriöst när jag var i 11årsåldern. Då tog jag runt 5 klasser i veckan, däribland disco med fröken Kwarg herself! Fortsatte i den takten tills jag började på VRG och då dansade jag runt 16 timmar i veckan. Allt eftersom la jag ned mer tid på styrketräning på gymmet, och i samma veva så började jag träna med personlig tränare. Innan Ida började arbeta som PT så tränade jag med en kunnig men blyg kille på SATS som jag aldrig riktigt klickade med. Så fort Ida fick sin licens, hösten 2011, började jag träna med henne och fick upp ögonen för styrketräning. Jag valde bort mer och mer dans, och la till mer och mer styrketräning. Det var med Ida som intresset för fitness och hälsa väcktes.

3. Hur kommer det sig att du började träna på gym?

Det började med att jag ville bli smal och fit när jag började på gymnasiet och alla andra var perfekta i mina ögon. Jag började då med en PT för att lära mig grunderna då jag inte hade en susning om vad man gjorde på ett gym. Men det var inte förens jag började träna med Ida som jag riktigt fattade vad jag höll på med…

4. Vad har du för mål med din träning?

Jag vill kort och gott bli stor och stark! Jag vill såklart ha funktionella muskler så jag inte bara blir en stor klump som inte kan göra något med all styrka. Mer konkret vill jag palla 10 chins, 80kg i knäböj, 100kg i marklyft, 60kg i bänk och 1 enstaka dip! (I can’t do dips fo a shiet.)

5. Hur ser ditt träningsupplägg ut idag?

Jag kör en 4split som jag rullar på och lägger in vilodagar när min kropp säger åt mig att göra det. Det innebär att jag delar upp mina muskelgrupper i fyra delar och kör den delen var fjärde dag. Det är mitt upplägg för styrka. Sedan kör jag ett fyspass med Ida i veckan, dansar 8 timmar i veckan (i skoaln) och försöker vara ute och springa eller gå några gånger i veckan. Eftersom att jag är så fysiskt aktiv är det viktigt att jag lyssnar på kroppen när den säger nej och inte ignorera de signalerna. Det här har Ida lärt mig. För ett halvår sedan körde jag bara på som ett ånglok, vilket resulterade i skada och överträning.

6. Hur tänker du kring kost?

Jag har, som många andra unga tjejer, haft ätstörningar, så för mig är det lite av en risk att hålla allt för mycket koll på maten. Men jag äter för det mesta det jag känner för! Har jag världens jävla menscravings på cheesecake äter jag det, men som princip: mycket protein och lite kolhydrater.

7. Vilken är din favoriträtt?

Min absoluta favoriträtt som jag aldrig kan äta mig mätt på är risotto med parmesanost i, smörstekt portabellosvamp, rödvinssås och kyckling! Så löjligt gott! Risotto är dessutom väldigt lätt att göra om man har en tryckkokare.

8. Vad/vem inspirerar dig i din träning?

Ida Warg (såklart), Emelie Trossö Ledin, Sophie Arvebrink och tvillingarna Linn och Lina Larsson! Alla fantastiskt mysiga och inspirerande tjejer som jag plockar godbitar ifrån! De har alla olika syn på träning, men motivation är något de har gemensamt!

9. Många har svårt att hitta motivationen till träning. Vad är ditt bästa motivationstips?

Gör något idag som du kommer känna dig nöjd över i morgon! För mig kommer motivationen ganska naturligt numera då träningen är det jag älskar mest med livet. Men när det var svårare med det så tänkte jag just dessa ord.

10. Om du fick välja att vara bäst i världen på något, vad skulle det vara?

Det här kommer låta löjligt och töntigt och bla bla bla. Men om jag skulle få välja heeelt fritt så skulle jag vilja vara bäst i världen på att älska mig själv! Det är något jag har svårt för att göra många gånger… Men allt blir så mycket bättre av att älska sig själv. Finner man den kärleken kan man ge tio gånger mer!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Så kul med intervjuer 🙂 jag har ingen speciell person som jag önskar att du skulle intervjua, men jag ser iaf fram emot att läsa flera!

    Emilia 2013-04-24 07:56:00
    Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind