Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

BÄSTA DETOXKUREN

Har ju nämt tidigare att jag ska börja köra en Detox och nu är jag igång. Startade igår och använder mig av Holistics produkter som jag beställde här —> http://www.syakutenzt.vitamera.se. Har frågat runt och alla säger att den kuren är bäst. Man ska ta 2 ”detoxdrinkar” per dag och sedan 2 kapslar med örtblandning per dag vid 2 olika tillfällen. Själv så startar jag lite milt och tar 1 av varje i några dagar för att sedan öka. Spelar ingen roll då man bara kör tills produkterna är slut och man är sedan färdig med kuren.

En detoxkur är bra för alla människor och bör göras 1-2 gånger per år då vi alla samlar på oss dåliga bakterier, slaggprodukter och kanske till och med parasiter i tarmarna. 

Fördelar med detox:

 

 • Mer energi och bättre minne
 • Bättre sömn
 • Starkare och snyggare hår och naglar
 • Mjukare och mindre torr hud och färre celluliter
 • Mindre inflammation, smärta och ledvärk
 • Mindre förkylningar och allergiproblem
 • Mindre gaser, magont och svullen buk
 • Viktnedgång (även de som vill gå upp i vikt mår bra av detox eftersom kroppen rensar ut skräp och blir bättre på att ta upp näring)
Jag kommer att äta mat och inte gå på någon extrem kur där jag bara dricker juicer och örtblandningar då det inte kommer funka ihop ed min träning. Men det är ändå bra under en detox att försöka äta bra råvaror, mindre protein och undvika mjölkprodukter, gluten och kaffe helt. Själv kommer jag skippa mjölk och gluten men absolut inte kaffet Haha. Dricker bara 1-2 små koppar om dagen så det går nog bra. Man kan inte alltid vara helt felfri 😀 Angående mindre protein så kommer det säkert bli det då jag inte kommer äta mjölkprodukter och heller inte rött kött. Kommer hålla mig till fisk, fågel och skaldjur.
 
Det här är första gången jag gör en Detox så det ska bli riktigt spännande att se vad som händer och om jag kommer känna skillnad? 🙂 Någon av er som gjort detox? Vad körde ni för någon och vilka resultat fick ni? Nyfiken 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Hejsan, undrar ifall du märkte någon skillnad av denna kuren? Funderar på att köra den själv. 🙂

  Louise Westman 2013-03-25 08:34:00 http://www.facebook.com/louise.westman.94
  Svara
 • Har precis köpt samma kur och satt upp ett schema för mat och träning. Ska bli riktigt kul att se resultatet, har en känla av att man kommer att se resultat redan första veckan! 🙂

  Josefin 2013-01-21 12:44:00
  Svara
 • Första gången jag körde Holistic Detox blev jag bokstavligt talat 10 år yngre. Helt plötsligt kunde jag böja med mig ner utan knakande knän. Fantastiskt!

  Akajos 2013-01-21 09:25:00
  Svara
 • Ni som har testat Holistic, har ni tips på vad man kan blanda den med för att få en ok god smak? Jag har en nästan helt ny burk hemma som jag gärna vill använda men tyckte att det var extremt besk.. 

  Jane 2013-01-19 23:16:00
  Svara
 • För mig är detta med detox bara ett sätt för folk att tjäna pengar på produkter som sägs rena kroppen. Det finns inge som helst vetenskapliga belägg för att detox funkar eller är bra för kroppen. Finns inget som säger att en tillfällig detoxkur är hälsosamt, särskilt inte om man sedan återgår till ”normal” kosthållning igen. Vissa menar att levern, som hanterar slaggprodukter i kroppen, behöver en ”paus” ibland, och då får det genom en detox. Men i studier har man sett att det som håller levern i trim allra bäst är att den får vara aktiv med det den gör bäst. En paus i detta (som en detoxkur sägs innebära) gör alltså ingen nytta för leverfunktionen. Se istället över vad i kosten som kan vara mindre bra för kroppen, och dra ner på det permanent, inte bara några veckor. 

  Anna 2013-01-19 16:48:00 http://anna.jajo.it/
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Håller med dig om detta.

   Däremot åt/drack jag detta för min IBS och på den fronten så funkade det hur bra som helst. Jag var helt frälst och det är det enda som funkat faktiskt. Jag gör dock inte detta regelbundet utan jag kör 1 gång per år och när kuren är färdig så mår magen min bra i flera månader fram.

   Linn 2013-01-20 14:23:00
   Svara
 • Hej!

  Blev sugen på detox, min fråga är hur man ska äta när man går på kuren? Om man tränar mycket som jag är det inte farligt att utesluta så mycket kost om man tränar 5 gånger i veckan, ganska intensiva pass?

  Samt att jag går i skolan, hur kan jag äta där? Tål inte mjölk så äter inga mjölkprodukter, men är det någon ide att testa detox om man går i skolan och bara kan erbjudas den mat som finns där? 

  gäst 2013-01-18 21:37:00
  Svara
 • Jag gjorde den detox-kuren förra våren. Höll på i 5 veckor. Örtblandningen var det värsta jag någonsin tvingat i mig haha.. En sak jag märkte var att mina ögonvitor blev kritvita. Sjukt coolt!!

  LYCKA TILL 😀

  Ninni Sunden 2013-01-18 18:44:00
  Svara
 • Hej!
  Jag gjorde en efter-jul-detox eftersom jag varit oerhört svullen en längre tid.
  Körde inga produkter förutom utrensande Teer och psylliumfrön i gröten på morgonen. Drack inget kaffe (vilket var VIDRIGT de två första dagarna) utan drack hett vatten med citron och ingefära varje morgon, och under dagen. Aldrig kallt vatten! Big NO NO!
  Sen käkade jag inga glutenprodukter, inget kött eller mejeriprodukter. 
  Körde en vecka och det funkade KANON men fantasin började tryta lite i slutet… 
  Men satan i gatan vad bra jag mådde!
  Kommer garanterat ha detta i bakhuvudet och planera i några dagars rent ätande i veckan iaf! 
   

  Malin 2013-01-18 12:23:00
  Svara
 • Heej : ) Ser att du ska testa detox. Jag har en fråga om det. Kan man köra enbart detox eller är detta i samband med mat ? Och vad ska man isf äta om man kör denna detoxkuren ? Och om man enbart ska köra detox, ökar man mängden då ? Tack för svar : )

  Marie 2013-01-18 11:59:00
  Svara
 • Hade nog också behövt göra någon detox, alla år med gluten lär ha skadat min mage rätt rejält eftersom att jag får magkatarr så lätt..

  Arw 2013-01-18 11:25:00
  Svara
 • I den allra bästa välmening:
  http://tankebrott.nu/2009/08/28/skeptikerskolan-del-8-%E2%80%93-detox/

  I övrigt gillar jag din blogg, bra tips på hemmaträning, jag är en ensamstående mamma som pluggar på heltid och har inte råd med gymkort så din blogg läses dagligen. Jag började styrketräna för första gången i mitt snart 37-åriga liv för ett år sedan och jag älskar det nya starkare och piggare liv som träningen gett! Jag får grym abstinens om jag inte får träna minst tre dagar i veckan, det trodde jag aldrig skulle hända… 🙂

  Cecilia 2013-01-18 10:39:00
  Svara
 • Tycker detox verkar väldigt spännande men har samtidigt läst någonstans att kroppen faktiskt klarar av att rensa ut sig själv så det har aldrig blivit av att jag genomfört någon kur. Men å andra sidan borde det väl inte skada att testa någon gång. Känns nog väldigt bra rent psykiskt om inte annat att verkligen få en nystart.

  http://fashionteamgym.blogg.se 2013-01-18 10:22:00
  Svara
 • jag har faktiskt gjort exakt den detoxkuren och jag älsakde den. Jag blev pigg, magen lugnade sig och min hy blev finare!

  Kristin 2013-01-18 10:06:00
  Svara
 • kolla sida 63 i tidningen som du var med i 😉 /Sanna 

  Sanna 2013-01-18 09:24:00 http://isannasskor.spotlife.se/
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind