Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

HITTA TRÄNINGSMOTIVATION – MINA TRÄNINGSMÅL FÖR 2013

För att hitta motivation till träning och känna att man tycker att det är kul att träna så måste man sätta upp mål med sin träning. Det här är superviktigt! För hur kul och inspirerande är det att göra någonting utan att veta varför man gör det?

Jag kommer berätta lite om mina träningsmål under 2013. Eftersom jag hela mitt liv varit väldigt fokuserad på att träna för att bli bättre, träna för att vinna, träna för att få beröm mm. så har det många gånger dödat min glädje till träning. Kolla bara på dansen? Dans har varit den absolut största delen av mitt liv sedan jag varit 7 år. Jag har tävlat på elitnivå, jag har jobbat som dansare och jag har utbildat mig till professionell dansare och hela mitt liv mellan 7-25 år har andats dans från morgon till kväll. Men tillslut blev det inte kul längre, det finns ingen dansglädje kvar i min kropp över huvud taget tyvärr!

Så mitt huvudmål 2013 är:

 • Att alltid ha kul när jag tränar!

Sedan kommer jag att ha massa mindre mål som tex:

 • Testa på att ”deffa” på riktigt inför tex. någon av fotograferingarna eller filminspelningarna jag har på G.
 • Skaffa magrutor till beachen 2013.
 • Kunna göra 100 armhävningar på 4,5min.
 • Göra minst 1 riktig chin.
 • Hitta tillbaka till dansen som träningsform, fast på en rolig nivå.
 • Testa nya träningsformer som tex. PilatesBarr och Aerial Hoop.
 • Mer muskulatur på ryggen.
 • Mer muskulatur på rumpa.
 • Bli bättre på Pole Dance.

Men alla de mindre målen måste utföras med glädje annars får jag pausa dem.

Så det var mina mål inför 2013. Känner mig superpeppad och är också väldigt nyfiken på hur era träningsmål ser ut för 2013. Har ni inga så vill jag att ni sätter er ner nu och skriver ner dem på ett papper och dela mer än gärna med er i kommentarsfältet nedan för att sprida träningsglädje och pepp. Är supernyfiken! 🙂

NU KÖR VI 2013!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • Här har jag samlat mina träningsmål inför tjugohundra tretton. De innefattar bland annat ett valasopp, en vätternrunda samt kaxigare på XC cykeln och åka på minst ett träningsevent! http://marinagoransson.blogspot.se/2013/01/traningskalender-2013.html

  Marina 2013-01-12 13:30:00
  Svara
 • Har de senaste åren skämts lite för min mage (är typisk äpple så allt hamnar där)Mitt mål är att till sommaren få en mage jag är stolt över (gärna någon ruta här och där)
  Målet är också att få känna mig allmänt stark (både psykiskt och fysiskt) och ha kul!

  Caroline 2013-01-12 12:57:00
  Svara
 • Mina träningsmål i år är att utvecklas så mycket som möjligt i yoga, och att springa en halvmara! Har skrivit lite mer om mina mål på min blogg: http://www.robindenise.se/2013/01/blicka-framat-och-traningsmal-2013.html

  Robin 2013-01-06 17:18:00 http://www.robindenise.se/
  Svara
 • Jag vill köra 3-4 pass i veckan och gärna prova på några nya pass. Känner att jag är fast i ett mönster men i år ska det brytas! Och sedan vill jag år 2014 kunna titta tillbaka på 2013 och tänka ” Fan vilket powerår!” Och sedan i kostväg ska allt onyttigt jag äter vara bakat av mig själv!

  Saga 2013-01-06 14:23:00
  Svara
 • tycker du ska börja med ” beach 2013″ tips som du gjorde förra året

  Jag 2013-01-06 13:34:00
  Svara
 • Mina mål är att träna 3 gånger i veckan varje vecka.( tränar annars 2.)
  Jag brukar äta massa gott under helgerna och tyvärr för mycket ofta så det vill jag också sluta med. dock bryr jag mig inte så mycket om jätte platt mage och muskler för att jag som har varit tjock i många år nöjer mig med en normal vikt bara hehe. Vill bara må bra av träningen och äta rätt 6 dagar i veckan och sluta frossa massa onyttigheter.

  Vi 2013-01-06 00:27:00
  Svara
 • Tro det eller ej men mitt träningsmål är att träna…MINDRE!
  Anledningen är faktiskt just det här med glädje. Att se träningen som något kul, inget tvång som måste göras. Jag ska lära mig att inte planera så mycket utan göra det jag känner för.
  Man ska träna för att må bra, ha roligt & känna glädje under tiden, det är mitt viktigaste mål 🙂

  Rebecca 2013-01-06 00:01:00
  Svara
 • Hej Ida! Jag såg att du har som ett mål att hitta tillbaka till dansen, fast på en kul nivå. Då tycker jag du ska absolut testa Jungle fever! Jag dansade i flera år (balett, jazz, modern och lite övrigt ibland, som t.ex. street och afrikansk dans) och till sist handlade det endast om att vara bättre och prestera hårdare, inte om att som det i början verkligen var en helt underbar känsla att få släppa loss och känna friheten i att dansa. Jag slutade med all dans förutom Jungle fever, som är den blandning av ragga, dancehall, jazz och afrikansk dans. På de danslektionerna har jag alltid fått känna 100% dansglädje, både inom mig själv och tillsammans med de andra som går på lektionerna, medans det även alltid är ett grymt konditionspass. Jungle fever-danslektioner blir alltid som en stor dansfest, samtidigt som man knappt kan andas!!! 😀 Jag märkte att det skrevs en artikel om dansstilen i den senaste Lifestyle Fitness-tidningen, eller så är det bara att googla jungle fever så hittar du till hemsidan. Det är verkligen värt att testa för dig och alla ni andra som vill dansa men som vill slippa den tyvärr väldigt vanliga stämningen av prestation som finns på flera danslektioner/-skolor.

  JP 2013-01-05 23:17:00
  Svara
 • Ta mig igenom Göteborgsvarvet 2013 🙂 Känns bra att fokusera på det istället för den vanliga nyårslöftet att man få en snygg kropp… En snygg kropp kommer förhoppningsvis på köpet, hihi.

  Sandra 2013-01-05 18:14:00
  Svara
 • Tog några av dina mål och la till mina! Du är ju så inspirerande!! 🙂
  Här är mina mål:
  – skaffa snygg magmuskulatur innan beachen 2013
  – mer muskulatur på ryggen
  -mer muskulatur på rumpa
  – försöka vara med på varje ”veckansutmaning”
  – tänka på att varje rörligt moment gör skillnad i slutändan
  – följa mitt kostschema

  Klara Eriksson 2013-01-05 15:44:00
  Svara
 • Har du provat Frigörande Dans? Absolut bästa sättet att hitta dansglädjen till underbara rytmer!

  Monika 2013-01-05 13:47:00 http://twitter.com/accepta
  Svara
  • Svar på Monikas kommentar.

   Det är ungefär samma som ”imporovisation” kan jag tänka mig? Vi hade det i skolan och det var grymt härligt att bara dansa utan prestation och speglar i många minuter i sträck :)Vart hittar man det i Sthlm?

   idawarg 2013-01-05 18:35:16
   Svara
 • (Fortsättning på förra kommenatren, det krånglade)
  Så hur ska jag göra? Hur mycket betyder kosten i jämförelse med träning och hur ska jag kunna motstå godis när jag är med mina vänner? Vad är bra mat att äta som t.ex middag, lunch & frukost? Kan tillägga att jag är 15 år. 🙂 Tack för en skitbra och peppande blogg!

  Felicia 2013-01-05 13:31:00
  Svara
  • Svar på Felicias kommentar.

   Hej Tjejen! Kosten betyder mycket men att du äter godis med dina vänner någon gång i veckan och samtidigt tränar så mycket kommer inte spela så stor roll. Ett bra tips är att tex. köpa ett proteinpulver som du har hemma som du tar istället för godsaker när du blir sugen eller som mellanmål. Då får du i dig mycket protein som bygger muskler och hjälper dig i din träning 🙂

   idawarg 2013-01-05 18:37:41
   Svara
 • Hej Ida! Sedan ca 2,5 månader tillbaka har jag börjat träna ”ordentligt”. Jag har kört ca 6-8 pass i veckan, de flesta grupppass på Friskis & Svettis, men också de grejer jag gör på fritiden – volleyboll & dans. Jag äääälskar att träna & jag har verkligen förändrats i mitt tankesätt kring träning och vill utvecklas på bästa möjliga sätt. Grejen är att jag gärna vill äta rätt också men det är det som är problemet. Hemma kan det ändå funka till viss del, då vi gärna äter bra eller vad man ska säga men vi gör det inte så ofta ändå, eller liksom vi tänker unte på det… Vi äter inte snabbmat direkt men inte heller lika ”protein & energi givande” som du, men vi har ofta lite godsaker och sånt hemma och det blir ju jättesvårt att motstå, och likadant när man är med kompisar så är det så lätt att sticka iväg och köpa godis eller gå till McDonalds och då vill man ju inte vara nån ”party-pooper” direkt…. Jag har redan sett framsteg på min kropp i form av lite synligare muskler men jag vill gärna fortsätta utvecklas men det känns som att jag inte kan göra det om jag inte äter rätt.

  Felicia 2013-01-05 13:29:00
  Svara
 • Jag har som mål att få mer synliga muskler till beach 2013 😀 Och sen att träna varannan dag sålänge jag har tid. (minst varannan dag) Och att mer hälsosammt ^^

  Måste bara säga TACK Ida för att du har inspirerat mig till att börja träna, för ett år sedan tränade jag inte alls mycket. Sprang nån gång ibland och cyklade korta turer på motionscykeln men nu köttar jag på varannan dag, skriver upp ordentliga träningsscheman som gör att svetten rinner och jag har lust att vilja sluta, men jag vill inte ge upp! Jag kan inte med ord säga hur mycket jag förändrats p.g.a dig! Jag äter dessutom lite nyttigare, äter dock godis på helger men inte lika mycket. Och så har jag fått bättre självfötroende när jag har klarat av en jobbig och svettig träningsvecka! Vilket peppar mig enormt. 
  Jag är superpeppad på att träna (inte alls alltid, men ofta) och det är verkligen p.g.a dig Ida!
  Om jag inte börjat läsa din blogg, med veckans utmaning och massa tips och sånt hade jag inte vetat hur jag skulle träna, man skulle kunna jämföra det att lära en hund göra en konst. Utan någon som lär hunden klarar inte hunden av det, den måste ha hjälp! Jag var hunden och du lärde mig göra en konst.. Eller ja nästan iaf 😉 Men jag visste ju inte hur jag skulle göra innan, visste inte vilka övningar jag skulle ha med och vad jag skulle äta efter träningen! Du har lärt mig otroligt mycket, tack Ida bästa Warg!

  jjennaa.blogg.se 2013-01-05 13:12:00
  Svara
 • Gjorde liknande för nån dag sen! ^^ Vi har lite similära mål ser jag. Lycka till, det kommer säkert gå jättebra! 🙂

  http://krooks.blogg.se/2013/january/go-hard-or-go-home.html

  Daniela 2013-01-05 13:11:00
  Svara
 • Stark bål och rygg för bättre hållning och för att slippa smärtor. Bli fit nog att ha bikini vilket jag inte haft sedan jag  inte haft på många år…

  Arw 2013-01-05 12:24:00
  Svara
  • Svar på Arws kommentar.

   Hejja hejja du klarar det! Vi alla ska vara grymt snygga på beachen 2013 🙂

   idawarg 2013-01-05 18:55:11
   Svara
  • Svar på Arws kommentar.

   Vilket jag inte haft sedan jag blev osäker på min kropp vilket jag blev 2007*
   Var det jag inte ville skriva innan..

   Arw 2013-01-05 15:00:00
   Svara
 • Ett av mina största mål är att jag ska lära mig att springa. Jag tycker att det är riktigt skönt men har inte riktigt konditionen för att orka springa längre sträckor och vi har ett vad på jobbet där vi ska köra ett 5-kilometerslopp och jag skulle gärna vinna det om vi säger så 😉 Sen vill jag kunna göra 50 armhävningar på tå och dessutom kunna göra knäböj med korrekt teknik med 20 kilo + stång. Så ser de största målen ut men framförallt så vill jag få in kontinuerlig träning och komma tillbaka till den kropp jag hade förrförra året, jag har nämligen aldrig känt mig så stark!

  Paula 2013-01-05 12:11:00 http://livehealthier.blogg.se
  Svara
  • Svar på Paulas kommentar.

   Bra mål och du kommer fixa dem lätt. Löpningen går snabbt att komma in i. Kör intervaller då du varvar mellan jogg och promenad och öka sedan. Det har funkat super för en av mina klienter. Kör hårt och lycka till!

   idawarg 2013-01-05 18:57:02
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind