Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

LOVE YOUR BODY

Hej! Jag är snart 14 år och jag är ”plufsig”, helt enkelt. Har tidigare haft problem med maten och gått ner 15 kg. Nu äter jag bra men jag vill komma i bra form och bli nöjd med hur jag ser ut. Jag vill få en tight kropp som jag aldrig haft förut, inte ens när jag nästan fick en ÄS… Jag äter rätt bra enligt mig själv, äter mycket lättkvarg (mest för protein, jag är vegetarian), grönsaker och ägg och sånt. Jag äter inte godis, skräpmat, onyttiga snacks som chips och jag dricker endast vatten. Tårta eller andra sötsaker gillar jag inte heller. Jag vägen lite under 50 kilo och är 157 cm lång. Jag är nyfiken på pole dancing, ni utövare verkar ha så fina kroppar som är slanka men samtidigt har muskeldefinition, men nästan alla ställen har åldersgränser. Så nu tänker jag mer på pilates… Tror du det är bra? Vad har du för åsikt om pilates? Eller finns det någon annan träningsform jag kan utöva? Dans skulle jag kunna tycka om, men jag har så dålig koordination och jag vill kunna träna hemma med hjälp av t.ex videos på youtube, inte inför andra. Eller jag kanske bara borde gymma istället?
Oj, nu blev det rätt många frågor. Men jag behöver verkligen hjälp!
Tycker du är grym, förresten! 🙂

SVAR: Hej fina tjejen! Det gör ont i mitt hjärta att läsa det du sriver och hoppas innerligt att du tillslut kan lära dig gilla din kropp som den är. 50kg till 157cm är absolut ingen övervikt och du växer fortfarande och behöver få i dig bra med energi och näring. Det låter som du redan äter en hälsosam kost så fortsätt med den. Pole Dance är grymt och tung styrketräning och bra liknande träning är TRX-band och annan träning med egen kroppsvikt. Det kan du utöva hemma och på gym tills du blir gammal nog att testa Pole Dance. Pilates är grymt bra träning och något jag verkligen rekommenderar. Bygger upp styrkan i bålen och är väldigt skonsam för kroppen. Vill du testa dans så ska du absolut våga dig iväg på ett danspass. Testa en nybörjarkurs i den dansstil du vill. Där är alla nybörjare och du kommer träna upp kordinationen. Dans är grymt bra träning för hela kroppen! 🙂 Lycka till och kör hårt! Du är fin som du är! Kram Ida

 

Hej Ida!
Jag har lite jag undrar över och skulle är vara såå tacksam för svar!
Jag är en tjej på 18 år, väger 81 kg och är ca 1.74 lång, jag är inte fet men är ganska kraftigt byggd och har mkt muskler. Jag går en danslinje på gymnasiet och dansar även på fritiden, det brukar bli runt 20 tim i veckan, allt från balett till salsa. Min fråga är om dansen räcker som motionsform då jag vill gå ner i vikt, eller måste jag träna nåt utöver det? detta såklart med hälsosam kost! sen udrar jag om du har några tips på hur jag kan lyckas gå ner på bästa sätt och om du tror detta kommer ge nåt resultat?
skulle bli såå glad om du kunde svara! 
Tack för en superbra blogg och för att du är så inspirerande!
Kram Josefine

SVAR:  Hej Josefine! Vad roligt det låter med massa dans! 20 timmar i veckan tillsammans med hälsosam kost borde absolut räcka. Vet inte hur era danspass är upplagda men när jag själv dansade kompletterade jag min träning med 1-2 styrkepass i veckan då danspassen mest var konditionmed lite styrka i uppvärmningen. Sedan kan du också tänka på att vardagsmotionera mera 🙂 Gå istället för att åka buss/tåg/bil, ta trappan istället för hiss/rulltrappa, Stå istället för att sitta om det finns möjlighet mm. LYCKA TILL! Kram Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Hälsa

  Ida Wargs webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Home
  Andrea Brodin
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Hälsa
  Sassa Asli
  Hälsa
  Foodjunkie
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Hälsa
  Ida Warg
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Mode
  Mathilda Weihager
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Hälsa
  Fannie Redman
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Mode
  Emma Danielsson
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Mode
  Paulina Forsberg
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Man
  Niklas Berglind