Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

SVAR PÅ FRÅGESTUND – DEL 3

Nu efter sommaren har jag blivit mycket ovigare och jag kämpar med att komma ner i spagat men det går inte! Har du några stretchtips som verkligen är effektiva?  Hur ofta & länge bör man strecha för att få snabbt resultat? Hur ska man göra för att behålla sin vighet? 

SVAR:  ja sin flexibilitet är något amn måste uppehålla. Mina allra bästa stretchtips är att låta det ta tid och andas! Ha med dig tidtagarur och stretcha minst 2 minuter i varje stretch, Börja där det känns och sträcker lite för att sedan undan efter undan komma längre ner. Man ska inte tvinga kroppen i korta, hårda stretcher för då blir det motsatt effekt.  Att stretcha igenom hela kroppen i alla fall 3 gånger i veckan är bra för att behålla smidigheten. Lycka till J

Vad är ditt tips för att gå ner i vikt? vad ska man äta osv..? alltså för att gå ner i vikt så mycket som möjligt! helst fort.:) Vet att de kanske inte är superbra, men liksom ge mig gärna svar! 🙂

SVAR: Jag kan ge dig tips på din fråga men kommer inte göra det.  Vad en sådan snabb viktnedgång måste du svälta dig själv och gör då att du kommer gå ner snabbt i vikt för att du tappar muskler. När du sedan börjar äta normalt går du upp till normalvikt igen fast med fett och har då samma vikt fast har ersätt muskler med fett istället och det antar jag att du inte vill? Det är därför snabba soppdieter, pulverdieter, barnmatsdieter mm är SKIT!

Muskler tar mindre plats än fett… 2,5kg fett och 2,5 kg muskler.

Jag undrar hur man bäst ska ta hand om en sträckning baksida lår när man dansar disco? Om det gått lång tid, så att det troligtvis är läkt men ändå ömmar, ska man försöka stretcha för att mjuka upp det igen? 🙂

 SVAR: Bästa är att få hjälp av en duktig naprapat/kiropraktor som kan göra stötvågsbehanling. Du har antagligen ärrvävnad i din muskel som behöver lösas upp. Jag själv har gjort denna behandling och den är dyr och smärtsam, men den hjälpte! Sedan är styrketräning  för baksida lår också kanonbra! Dock så tycker jag att du ska ta hjälp av en sjukgymnast eller PT med rätt övningar för dig! Lycka till och kämpa på! J

Jag undrar hur du som PT tänker/lägger upp träning under & efter en graviditet 🙂

SVAR: Efter graviditeten är det bara att köra på som vanligt men tänka på att träna upp bålstyrkan igen. Har några klienter som har varit i detta läge och har fått fokusera en hel del på just mage och bål för att hitta tillbaka till ett stark center så man sedan kan göra alla andra övningar korrekt med buktryck för att förhindra skador.

Under graviditeten så kan jag själv inte uttala mig eftersom jag aldrig varit gravid och har aldrig antagit mig en gravid kvinna som klient. Men många som jag känner har kunnat träna precis lika hårt som vanligt och några har inte kunnat träna alls. Tror det är lite individuellt hur man känner sig mm. Det finns PT:s som är utbildade just i gravidträning och skulle rekommendera att kontakta en sådan expert på ämnet. Lycka till! J

hej, jag är en tjej på 15 år som gärna vill gå ner i vikt.
mitt fett sätter sig på nedre magen, där trosorna slutar på ryggen (kärlekshandtag tror jag det kallas) och där ”thigh gap” sitter..
har du någon bra styrkeövning som hjälper mig att få bort detta? hur ska jag göra?! 🙁

SVAR: Hej tjejen! Jag förstår vad du menar och det här är något de flesta tjejer har och är normalt! Det finns ingen speciell styrkeövning som hjälper just mot det då det inte går att punktförbränna. Det som spelar roll är din livsstil. Att träna regelbundet 2-5 ggr/veckan, ta promenader, vardagsmotionera mycket och ät en bra och hälsosam kost med långsamma kolhydrater, protein och fett.  Lycka till!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Hälsa

  Ida Wargs webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Mode
  Emma Danielsson
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Home
  Andrea Brodin
  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Hälsa
  Foodjunkie
  Mode
  Mathilda Weihager
  Hälsa
  Fannie Redman
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Hälsa
  Sassa Asli
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Mode
  Paulina Forsberg
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Hälsa
  Ida Warg
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Man
  Niklas Berglind