Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ÄTSTÖRNING ELLER NYTTIG? VART GÅR GRÄNSEN?

Svar på kommentar…

Vilken inspierande blogg! Hittade hit idag via VeckoRevyn! Du verkar välmående och väl medveten om kost och träning. Jag älskar träning samtidigt som den får mig att må jättedåligt. När jag försöker ha vilodag får jag stark ångest och jag kan ställa in roliga aktiviteter med vänner för att jag måste träna. Har sökt hjälp på Stockholms centrum för ätstörningar och inväntar kallelse. Min fråga till dig är känner du aldrig att det hälsosamma ligger nära det sjukliga? Hur kan man träna massor utan att det är osunt? För mig är det en hårfin gräns som oftast slår över till att jag inte mår bra. Har du upplevt det så? Ursäkta uppsatsen ;) )

SVAR: Tack så mycket fina du och kul att du hittat hit! Ja, nu känner jag att jag hittat min balans i både kost och träning och mår bra och känner mig väldigt hälsosam, men det tog ett tag att komma hit… 

Får lite ont i magen när jag läser din kommentar då jag vet exakt hur du känner. Jag har inte alltid haft en sund relation till varken träning eller kost. Det hälsosamma ligger väldigt nära det sjukliga och balansgången mellan är väldigt hårfin. Jag har verkligen fått lära mig att ta vilodagar och att kanske behöva avboka inplanderad träning för att vara med vänner eller familj! Har varit övertränad så många gånger under min utbildning på Balettakademien, och det vill jag inte vara med om igen! Tränade 4-7 timmar om dagen måndag-lördag och fick i mig alldeles för lite energi till min träningsmängd. Jag har lärt mig av mina misstag och tänker inte göra om dem! Känner jag att jag skulle vara i början till överträning nu så äter jag hellre lite för mycket och vilar hellre några dagar längre bara för att undvika att hamna i onda cirklar. Det är inte värt det!

Jag vet inte hur mycket träning det är du pratar om? Folk tycker att jag tränar mycket nu och jag tränar kanske 5-8 pass i veckan. Det är inga problem för mig om jag äter och vilar ordentligt så kroppen hinner återhämta sig. Kost och vila är A och O men träningsupplägget spelar också stor roll. Kör du styrketräning för överkroppen på måndag ska du vila den några dagar och kanske köra konditionsträning och styrketräning ben tisdag och onsdag.

Det allra bästa är att ta hjälp av en duktig PT och kostrådgivare som kan hjälpa dig lägga upp kost och träning så du orkar, slipper skador och blir starkare av din träning istället för att bryta ner kroppen. Det är mitt absolut bästa tips och det är verkligen värt investeringen!

Superbra och starkt att du sökt hjälp och jag håller mina tummar för dig! Kram Ida

Bild lånad från motivation.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Hälsa

  Ida Wargs webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Elin Johansson
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Mode
  Emma Danielsson
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Home
  Andrea Brodin
  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Hälsa
  Foodjunkie
  Mode
  Mathilda Weihager
  Hälsa
  Fannie Redman
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Hälsa
  Sassa Asli
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Mode
  Paulina Forsberg
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Hälsa
  Ida Warg
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Man
  Niklas Berglind