Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

SVAR PÅ FRÅGESTUND – DEL 14

Har dIn pojkvän en träningsblogg? 🙂

SVAR: Haha nej min pojkvän har ingen blogg alls 🙂

Hej! Jag är en tjej på 16 år och har i hela mitt liv haft svårt att gå upp i vikt pga hög ämnesomsättning. Jag har jättesmala ben och inte så stor rumpa. Har du några tips på bra övningar? vad ska jag göra för att gå upp i vikt osv? Hjälp! Tack på förhand 🙂 Bra blogg föresten!

SVAR: Jag har lite v samma ”problem”! Kör inte jag massa styrketräning för ben/runpa så försvinner de. Tung styrketräning skulle jag rekommendera. Knäböj, utfall, benspark, lårcurl mm. i kombination med mycket mat! Har man svårt att gå upp i vikt så kan man tex. dricka 1 dl olivolja, äta ett extra mål om dagen, käka massa nötter och som sagt fokusera mer på styrketräning än på konditionsträning! Lycka till! Kram Ida

 

Hej Ida!
 Jag har nyligen börjat läsa din blogg och vet därför inte om någon redan frågat detta..men here it goes!Jag styrketränar(och har gjort det i 4månader) ungefär 4 gånger i veckan och springer/cyklar 1-2 gånger i veckan. Har nog sett resultat i och med viktuppgång, men skulle villa bli av med fettet. Äter regelbundet 5 gånger per dag, mycket protein och lite kolhydrater, alkohol och sötsaker hemskt sällan. Borde jag bara fortsätta med vad jag håller på med, eller är det något i min rutin jag borde förbättra/ändra? 

Din blogg är väldigt inspirerande och jag har fått mycke bra tips! 

Victoria 

SVAR: Hej Victoria! Kul att du hittat hit 🙂 Det du beskriver låter bra men svårt för mig att säga när jag inte vet exakt. Jag skulle lägga in styrketräning och kanske variera träningen lite mer från vecka till vecka då man kan stanna i utvecklingen om man hela tiden kör samma träning då kroppen vänjer sig, Chocka kroppen med något nytt så brukar man kunna se resultat 🙂 Lycka till! Kram Ida

Hej! Jag har sedan kanske ett halvår tillbaka ändrat min kost till en mer hälsosam och nyttig kost med mycket grönsaker och  protein och minskat ganska rejält på kolhydraterna. Äter knappt något bröd, pasta, ris eller något liknande. Dock så äter jag alltid stora portioner så jag svälter mig absolut inte. Tränar ca 2-3 gånger i veckan, 1 gång tennis och 2 gånger på gymmet. Har gått ner ca 2-3 kilo och är nöjd med det. Vad jag däremot oroar mig för att min mens uteblivit nu senaste 5 månaderna, alla säger att jag bör börja äta mer kolhydrater igen men jag mår inte bra av det. Min mage blir helt uppsvälld och jag blir illamående. Så vad ska jag göra? Jag vill inte gå upp alla kilona igen och börja äta ”onyttigt”! 

SVAR: Hej tjejen! vad härligt att höra! Låter som din mage mår bra av samma slags kost som min 🙂 Jag skulle gå till doktorn och fråga om råd. Kroppen kanske bara inte var van och blev ”stressad” när du bytte kost och då kan man få äta p-piller någon månad för att starta igång mensen igen. Men mitt råd är att tala med en läkare/gynekolog. Lycka till! Kram Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Hälsa

  Ida Wargs webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Hälsa
  Foodjunkie
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Hälsa
  Ida Warg
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Mode
  Mathilda Weihager
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Hälsa
  Fannie Redman
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Home
  Andrea Brodin
  Hälsa
  Sassa Asli
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Mode
  Emma Danielsson
  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Mode
  Paulina Forsberg
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Man
  Niklas Berglind