Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

SVAR PÅ FRÅGESTUND – DEL 9

Hej kan du ge tips om mentalträning?
http://www.google.se/imgres?q=…  Hur kan man få styrka i benen så man kan göra s¨här? (åker konståkning)
Mina tränare är jättedumma och ba ni kmr aldrig klara detta! Håll in era tjocka magar, ni kan inter åka ni suger osv. Det är jättejobbigt (plus att de säger allting på engelska) hur ska jag göra för att inte ta åt mig och bli bra ändå? 🙁
Ps. Du äger Ida!!!

SVAR: Absolut. Det finns jätte bra skivor med mentalträning som man kan köpa på det flesta apotek med Lars-Eric Uneståhl. Det använde vi oss av på Balettakademien när jag gick där. Åååå vad arg jag blir när jag hör det!!! Hur kan en tränare säga så till ungdomar? Inte konstigt att det finns så mycket ätstörningar mm inom vårt sammhälle idag. Det där tricket har ingenting med någon tjock mage att göra utan handlar jätte mycket om benstyrka och balans. Jag skulle träna mycket balans på ett ben som tex enbensknäböj på bänk eller stå på en balansplatta och göra djupa knäböj på ett ben. Viktigt att knät spårar över tån.

Viktigt att försöka att inte ta åt sig av all kritik man får av tränarna utan hela tiden tro på sig själv och köra till 100%. Är man envis och vill tillräckligt mycket så klarar man det alltid, så kämpa på! 🙂 Jag håller tummarna!

Kram Ida

Jag har hört att om man äter för mycket protein kan de omvandlas till kroppsfett, stämmer det ? eller hur ligger det till ?

SVAR: Kroppen använder protein som byggstenar till muskler, men får du inte i dig tillräckligt med bränsle från fett och kolhydrater måste kroppen omvandla proteinet till bränsle (glukos) som i sin tur kan lagras som fett för att kroppen ställer in sig på svältläge och måste spara energi. I denna omvandling till glukos försvinner dock en stor del av energin i omvandlingsprocessen och antagligen kommer du även att bryta ner muskelmassa då kroppen ställer in sig på svält. Så allt beror ju på hur din kost är ihopsatt. Äter du ett högt överskott av din kaloribudget varje dag kommer du antagligen att gå upp i fettprocent då jag antar att din kost inte består av enbart protein?

Lite invecklat och jag ser hela processen i huvudet framför mig men vet inte om jag lyckades förmedla allt på ett förståeligt sätt? haha.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Hälsa

  Ida Wargs webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Hälsa
  Ida Warg
  Hälsa
  Sassa Asli
  Hälsa
  Fannie Redman
  Home
  Andrea Brodin
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Hälsa
  Foodjunkie
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Mode
  Paulina Forsberg
  Mode
  Mathilda Weihager
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Mode
  Emma Danielsson
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Man
  Niklas Berglind