Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

CARVINGS UNDER MENSTRUATIONEN?

”Svarapåkommentarracet” fortsätter…

Hej Ida!
Jag är en väldigt positiv tjej med mycket energi. Jag har bra betyg, duktig på min sport och tränar utöver det pass på gym. Jag har en socialkompetens och uppskattad av både tjejer och killar. Men jag kommer urbalans då och då och förhoppningsvis har du några tips.
Mitt störta bekymmer är att jag varje månad innan mens får cravings för allt som heter socker, bröd, kakor, godis, frukt, nötter och detta är verkligen ett bekymmer då jag är väldigt duktig alla veckor då jag inte står inför mensen både gällande matvanor och träning. Detta slutar alltid med att jag börjar äta lite frukt och tillsist sitter jag med en godispåse under min träningstid(hetsäter i ca 3 dagar och slutar träna). Jag mår dåligt psykiskt och fysiskt, blir hängig vill bara ligga i min säng, vill inte göra något överhuvudtaget. Veckan efter börjar jag om på nytt(äter regelbundet, kolhydrat snålt och lite socker) och har då gått upp de kilona jag gick ner förra omgången innan jag fick mina mens-cravings och mår väldigt dåligt över det.
Mitt problem nummer två hänger lite ihop med det ovanstående. Jag behöver gå ner cirka fem kilo för att bli bättre på min sport och för att jag har gått upp en del på sista tiden(förmodligen pga av mitt hetsätande) Det är fråga mellan 76 kg till runt 70 kg dvs att jag inte på något sätt är undernärd men har mycket muskler, alltså jag lider inte av någon ätstörning och jag tycker om mig själv trotts mina 76 kg. Jag är 18 år och är cirka 170 cm lång.
Mina frågor blir då: Har du några tips för att minska mina cravings (jag äter vekligen mängder) Och hur ska tappa mina 5-6kg? jag har mycket benmuskler och stor rumpa men rätt slank mage. En matdag kan se ut som följande: FRUKOST= Havregrynsgröt med kanel och frukt + knäckebröd med ägg + kaffe mjölk och 2 glas vatten. ( går 25 min till skolan) MELLAN: ett äpple LUNCH: mycket sallad, tonfisk och vad skolan har att erbjuda i köttväg MELLAN: 2-3 frukter (fotbollsträning inte så jobbigt i ca 1,5 timme) MIDDAG: mycket grönsaker, något kött/fisk och rotfrukt/broccoli/vitkål. En craving dag kan jag äta en påse chips vittbröd choklad nötter och ett kakpaket…
Nu har du ett hum om hur jag funkar, hur ska jag gå till väga?
Tack på förhand

SVAR: Hej tjejen och tack för din kommentar. Härligt att höra någon som är nöjd och uppskattar sin kropp, det gör mig glad! Att ha mens är ju aldrig roligt och ditt problem verkar inte roligt. Mitt tips till dig är att fylla på med mycket och bra mat under förmiddagen för att förhoppningsvis minska dessa stunder då du blir sugen på sötsaker. Om du blir sugen försök stoppa i dig tex. en fullkornsmacka eller kvarg med funlight/bär/musli istället. Hur skulle det funka? Testa dig fram är mitt tips. Om ingenting funkar och du verkligen lider av detta skulle jag kontakta läkaren och be om råd.

Angående din kost så verkar det som du har sunda matvanor, men hade jag varit du så hade jag bytt ut något av fruktmellanmålen till något mer proteinrikt som tex. keso, kvarg, proteinshake eller ägg. Sedan kan det vara något i ditt träningsupplägg som behövs läggas om för att få mer förbränning. Kontakta en duktig PT är mitt tips till denna fråga. 🙂

Lycka till! Kram Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Tack för att du alltid tar dig tid att svara på våra kommentarer! Bästa bloggen <3

    ann 2011-12-16 11:22:29
    Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Elin Johansson
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind