Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

SVAR PÅ KOMMENTARER

Har fått massa fina kommentarer av er på senaste och även en hel del frågor som jag ska försöka ta tag i och svara på. Börjar med några nu…

Hej Ida!

Jag har en fråga. Jag vill gärna börja träna av den anledningen att slimma till kroppen. Jag är smal men vill känna att jag har muskler också. Jag har dansat i hela mitt liv på en medelnivå och gillar det. Så på tisdagar fram över i höst ska jag ta jazzklass. På lördagmorgnar ska jag gå på pilates. Sedan vill jag börja simma också för vi får simma gratis på ett badhus för min skola. Då undrar jag:
Vilket upplägg på dagar skulle ge mest effekt? För mig skulle det passa med onsdagar och torsdagar. Är det då bättre att simma på onsdagar när träningen från tisdagen kanske ger extra effekt eller är det bättre att dela upp med mellanrum?
Sedan undrar jag också hur jag ska lägga upp simningen för att den ska ge effekt. Jag kan tänka mig bröst och ryggsim i 45/60 minuter för det har jag gjort förut. Är det något jag bör ändra på? Längre tid? Snabbare simtag? Du kanske vet!

Tack för en fantastisk blogg! Jag rådiggar dig. Stor kram :)

SVAR: Hej tjejen! Det spelar inte så stor roll vilken dag du lägger simningen. Jag skulle ha lagt den på torsdagar så du får en vilodag mellan varje pass. Om du tränar simning av den anledningen att slimma till kroppen/bränna fett så skulle jag satsa på ett så långt pass så kör 60 min vilken ”simmform” du vill 🙂 Kör hårt! Kram Ida

Hej tjejen :)
En fråga, tillagar du hellre din gröt på spisen än i mikron? Jag tänkte med tanke på alla vitaminer o mineraler, de kanske bevaras mer i maten vid tillagning på spis!? Tack för en super blogg :)

SVAR: Ja du jag brukar alltid laga gröt på spisen hemma eftersom vi inte har någon mikro. Men är jag hos mina föräldrar eller någon annan stans där det finns mikro lagar jag gröten i den. Tycker det blir mycket godare. Men om man tänker på näringsämnen mm. så är det bättre att tillaga gröten på spisen. Haha tur för mig att vi inte har en mikro hemma 😀

Hej ida :) jag är en tjej som tävlar i disco och undrar ifall du kan skriva om hur man ska äta och träna för att bli en bra disco dansare och komma upp till superstar (är bara i silver just nu) KRAM

SVAR: Hej! haha ja du det är väldigt individuellt eftersom vi alla har olika svagheter och styrkor. Boka privatlektion med någon duktig tränare och få hjälp på vägen. Utan att ha sett dig dansa kan jag bara ge dig tipset träna styrka och kondition, ha dansen klar några veckor innan, stretcha varje dag, träna träna träna och ät massor 😉 Kram ida

Jag ör en tjej som tänker på hälsan när jag festar med mina vänner. Dvs jag dricker inte. Dom festar varje helg och jag kanske är med Maxmaxmax 1gång varannan månad, hur mycket förstör det min träning/hälsa att dricka när jag festar med dom om det ändå är så sällan som
1 gång Varannan månad?

SVAR: Hej! Härligt att höra att du inte dricker så mycket alkohol! Det beror på vad du har för mål med din träning? Tränar du för att hålla dig i bra form och god hälsa så påverkar det inte så mycket om du festar någon gång ibland. Är du däremot elitidrottare eller satsar hårt på någon sport skulle jag inte dricka alkohol. Lycka till / Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • nä fasen jag somnade kl 4…hahaha massa eventtankar i huvudet! 😛

  Amanda Rieem 2011-08-30 22:56:39 http://werun.nyheter24.se/rieem
  Svara
  • Svar på Amanda Rieems kommentar.

   Ja det brukar bli så ibland att det ploppar upp massa idéer och tankar när man ska sova. Hoppas det går bra imorgon! Stort lycka till 🙂

   Ida Warg 2011-08-31 21:53:40
   Svara
 • Hej! Här kommer en till fråga! Jag kör styrketräning i kombination med löpning oftast 4 ggr i veckan kan bli något mindre ibland, jag undrar hur jag ska lägga upp det på bästa sätt om jag vill bli mer slimmad? Jag känner mig i ganska bra form nu men skulle vilja slimma till mig ännu lite mer, men saken är den att det går inte. Kan det vara så att kroppen har vant sig vid min träning? Och i så fall hur ska jag få in mer variation i min träning? Jag vill helst fortsätta med min löpning och styrketräning. Tack på förhand!

  louise 2011-08-30 21:11:25
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind