Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

BEACH 2011 – TIPS 6

ÄGG.

Eftersom det snart är Påsk så tänkte jag ge ett Beach 2011 tips som går i påskens tecken…

Ät ägg! Ägg är nämligen ett av de nyttigaste livsmedlen vi har och innehåller massa fullvärdigt protein som bygger upp musklerna till din ”Beach2011kropp”! Vill du vara extra nyttig så hoppa över gulan och ät bara äggvitan!

Så här såg min frukost ut imorse… 🙂

LITE FAKTA OM ÄGG.

Ägg innehåller protein som bygger upp hela din kropp. Protein används till uppbyggnad och upprätthållande av kroppens alla celler, och ingår i bland annat DNA, enzymer, immunförsvaret, hormoner och hud. Därför är det viktigt att barn och unga, som fortfarande växer, får i sig protein. Protein är uppbyggt av olika aminosyror och i ägg är aminosyrornas sammansättning idealisk vad gäller mängd och kvalitet, vilket innebär att proteinet kan utnyttjas till nästan 100 procent. Förutom att ägg ger fullvärdigt protein innehåller de många vitaminer och mineraler. Egentligen är vitamin C det enda vitaminet som saknas i ägg. Vitamin A är bra för synen, växten och kroppens försvar mot infektioner och sjukdomar. Vitamin B upprätthåller hudens elasticitet och bidrar till kroppens immunförsvar. Vitamin D och kalcium bygger upp skelettet och tänderna.

Vitamin E skyddar mot hjärt-kärlsjukdomar och är även viktigt för immunförsvaret. Ägg innehåller också järn som är viktigt för blodets förmåga att transportera syre. Antioxidanten selen skyddar kroppen mot oxidering som förstör celler och bidrar till åldrandet, och förebygger troligen hjärt-kärlsjukdomar och cancer. Ett annat viktigt ämne som finns i ägg är zink som har många olika funktioner i kroppen, bland annat tillväxten, insulinets frissättning och immunförsvaret.

Ett ägg ger cirka 80 kcal.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Hälsa

  Ida Wargs webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Hälsa
  Sassa Asli
  Hälsa
  Foodjunkie
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Hälsa
  Ida Warg
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Mode
  Mathilda Weihager
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Hälsa
  Fannie Redman
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Home
  Andrea Brodin
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Mode
  Emma Danielsson
  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Mode
  Paulina Forsberg
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Man
  Niklas Berglind