Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

SÖTSAKER ELLER INTE?

SVAR PÅ KOMMENTAR:

En liten fråga bara.. äter du någonsin något onyttigt? Du verkar ha sådan bra diciplin vad gäller mat! Någon gång måste du ju unna dig, så som du tränar? :o


SVAR: Jag ser det inte som diciplin utan mer som en livvstil, sedan beror det ju på vad man anser som nyttigt och onyttigt? Jag anser att tex. en mjuk smörgås med smör och ost är ganska onyttigt, men äter det ändå ibland om jag skulle bli sugen på det! Men skulle aldrig sitta och frossa i godis, läsk, chips, kakor eller galss bara för att det är fredagsmys eller ”för att jag kan det” för att jag tränar så mycket! Sedan är ju alla männsikor olika! Jag slutade med sötsaker för några år sedan och mår mycket bättre av det! För mig är det: antingen äter jag, eller så äter jag det inte och jag valde inte!

Skulle det vara så att jag någon gång blir sugen så skulle jag äta lite, men jag tror inte det skulle hända eftersom jag mycket hellre äter mat! Igår kväll ”unnade” jag mig tex. kesella med äpple och kanel till fredagsmys efter middagen. För mig är det mycket godare än ex. godis! Sedan mår man mycket bättre efteråt också 🙂


Det här är godis för mig…


Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Bra gjort av dej att sluta med det för jag kommer ihåg när du va ett riktigt kak och godis monster, hehe!!

  Emelie stålis 2011-01-23 16:43:27
  Svara
 • Rätta puckar Ida! 🙂 Du är precis som jag – hoppar över sötsaker o äter ngt annat nyttigt istället!! Jag tränar oxå mycket o då kommer det automatiskt att oxå äta nyttigt!! Är det inte lite så för dig oxå? Mitt sötsug är helt borta faktiskt! Blir mest äcklad när jag ser kakor, chips osv 🙂 Men jag måste fråga dig om du dricker alkohol? Jag kan ta ett glas ibland men avstår helst pga att man mår ju skit dagen efter och det påverkar ju även träningen negativt!
  Ha en supernice kväll ! kram carro

  carro 2011-01-22 21:06:58
  Svara
 • Har ett litet dilemma jag tänkte du kanske kunde lösa åt mig… Hur gör du när du blir bjuden på något onyttigt? Till exempel när du blir bortbjuden på middag och det serveras efterrätt. Eller när du sitter med ett gäng kompisar och de vill ha choklad och godis? Du förstår vad jag menar hoppas jag 🙂 Har nämligen det problemet, kan inte säga nej. Eller självklart kan jag ju men jag känner mig så oartig om jag tackar nej till något någon annan bjuder på. Älskar din blogg förresten, den är supermotiverande! Kram på dig

  Linnéa 2011-01-22 13:42:29
  Svara
 • Åh, liksom alla i min familj har jag varit sockerberoende så länge jag kan minnas. Jag har haft mina perioder då jag har slutat av ren viljestyrka och klarat mig under en period. Men min familj köper in sötsaker hela tiden och efter att gång på gång så jag ser det vart jag än går, och till slut ger man efter mer och mer. Det är jättejobbigt! Jag skulle inte köpa sötsaker själv men när det finns överallt blir det alltid att man tar. Det finns nästan aldrig ett nyttigt alternativ på fika som t ex bär. När jag flyttar hemifrån kommer jag ha lättare att avstå men nu är det lite tuffare.
  Tack för svaret, jag blir alltid mer motiverad till att vara nyttig när jag läser din blogg. Äter havregrynsgröt mer fullkorn just nu 🙂

  Ida L 2011-01-22 10:22:04
  Svara
  • Svar på Ida Ls kommentar.

   Åh jag förtsår problemet! När jag bodde hemma så fanns det också alltid massa sötsaker överallt och det var fika och det var goda middagar med efterätt mm. mm. När jag sedan flyttade hemmifrån så löste sig allt automatiskt! 🙂 Men nu när jag kommer hem blir det samma visa varje gång att de försöker trycka i mig fikabröd, godis och kakor 😀 Men de lyckas inte nu! 😀 För mig är det verkligen antingen socker eller inte, finns inget mitt i mellan! Mitt tips är att varje gång du känner sötsug är att ta frukt, bär eller en macka istället 🙂 Duktig du är som äter gröt! Det är bra grejer det 🙂

   idawarg 2011-01-22 10:32:52
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Sassa Asli
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind