Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VÅGA GÖRA DIG AV MED ENERGITJUVARNA!

Här är 2 av mina närmsta vänner som alltid gör mig på glatt humör ♥

Godmorgon gullisar! Vet ni, jag har tänkt på det här att vara lättpåverkad av andras energier. Är ni det? Jag är! Jag känner av, tar in och suger åt mig av hur personer jag möter är. Framförallt om de har en dålig energi, gnäller eller bara är allmänt negativa. Personer som har en negativ syn på livet och suger energi är därför inte alls bra för mig och ju äldre jag blivit desto mer inser jag att jag måste sätta mig själv först och göra mig av med personer som påverkar mig sådär negativt.

Nu menar jag såklart inte att man ska “göra slut” med vänner bara för att någon är på dåligt humör en dag, det hoppas jag ni förstår. Men jag vet många som fortsätter umgås med personer lite plikttroget bara för man känt varann i 10 år, för att personen inte gjort något egentligt elakt eller för att de “har ju faktiskt kul ibland”. Men nej, man får byta vänner utan att något dramatiskt hänt. Man måste inte hänga med samma personer år efter år om man nästan får tvinga fram en träff.

Jag brukar se det som ett tecken om man umgås med en person och efteråt är heeelt utmattad. Eller känner sig sänkt och typ har sämre självförtroende än man hade tidigare på dagen. Det är SÅ INTE okej och det är inte så man ska känna av att hänga med vänner. Man ska lyfta varann och vara med personer som gör en till bästa möjliga versionen av sig själv! 

Kan inte ni dela med er – har ni lätt att påverkas av andras humör? Och tycker ni det är svårt att medvetet låta relationer rinna ut i sanden? Har ni ”gjort slut” med en vän någon gång?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Hej! Har nog inte lämnat någon vän förutom när jag var liten och nästan blev mobbad av den som ville va min bästa vän. Annars känner jag att det bara är jag som blivit ”dumpad”. Jag har under många år mått psykiskt dåligt över relationer, både med pojkvänner, vänner och familj och var mycket ledsen under hela gymnasiet och även än idag 4 år senare.. Jag jobbar på mig själv och försöker vara positiv, men har tänkt att mina vänner funnits för att prata med och få stöttning av. Men tvärt om orkade de inte med mig.. Så jag har en liten annan historia kring det. Så jag är idag väldigt rädd över att ingen ska tycka om mig. Ha det bäst! Kram

  Maria 2018-01-12 18:11:49
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Stopp och belägg finis, det behöver inte alls vara så att de inte ”orkade med” dig. Jag vet att det är lätt att lägga all skuld på sig själv men jag hörde en vettig mening en gång som jag försöker tänka på: det är skillnad på att TRO och VETA. Det stämmer så bra, man borde aldrig gå runt och lägga energi/må dåligt över sådant man själv bara tror.. det finns 1000 anledningar att er relation inte funkade, allt behöver inte bero på dig. Kram

   idawarg 2018-01-13 17:27:32
   Svara
 • Jag ”gjorde slut” med en kompis för några år sedan. Det hade varit små grejer under flera år som gjorde att jag till slut tröttnade, små lögner, sa det hon trodde att man ville höra men som slog tillbaka på en när man fick höra hur det egentligen var från andra, alltid drama på fyllan, etc. Till en början var det jättejobbigt och jag var väldigt ledsen i några veckor, det är ju aldrig kul att det ska behöva bli så med någon som man har varit väldigt nära i flera års tid. Men när jag hade gått igenom den första ledsna fasen så insåg jag att det var för det bästa verkligen. Och efter det blev jag annorlunda som person, till det bättre, och det började hända mycket positivt i mitt liv. Så samtidigt som det är tråkigt så kan det även vara bra för en själv 🙂

  E 2018-01-05 09:00:43
  Svara
  • Svar på Es kommentar.

   BRA gjort av dig! Som du säger så är många beslut jobbiga i stunden men kan leda till något bra, då är det helt klart värt det

   idawarg 2018-01-08 18:01:22
   Svara
 • Känner också igen mig i det du skriver. Var hos en kompis över nyår och hon vill alltid att vi ska ses i flera dagar, dvs. långweekends o.s.v. i och med att vi bor långt ifrån varandra. När vi är med varandra har vi alltid väldigt kul och jag tycker om henne, vilket gör det tudelat, för efter första dagen då vi pratat ut om allt blir hon väldigt inne i att sitta med sin mobil och gör det hela tiden. Går vi ut och går så har hon luren i handen och samsar med killen hon dejtar just nu. Kände mig så icke uppskattad? Påpekade flera ggr att hon satt med sin mobil men hon gjorde ingen notis om det för att hon aktivt väljer det och prioriterar det. Kände inte heller att jag ville börja starta bråk i och med att jag skulle stanna där i några dagar men tycker vännen man är med just nu kommer före det andra. Visst att man kan svara på sms men hon fick mig verkligen att tappa massa energi på grund av det – så förstår dig. tack för kloka ord 🙂

  Alexandra 2018-01-03 11:00:07
  Svara
  • Svar på Alexandras kommentar.

   Ja, det där är nog vanligt problem nuförtiden.. mobilberoendet. Du kan inte ta upp det när du inte är ”fast” hos henne flera dagar? Kanske innan nästa gång ni ses, typ ”det ska bli kul att ses men kan vi inte försöka ha mindre mobiltid denna gång? Blir så distraherad när den plingar hela tiden”. typ 😉 Eller hur du vill formulera! kram!

   idawarg 2018-01-03 19:06:22
   Svara
 • Jag påverkas JÄTTELÄTT av andra sinnesstämningar. Inte bara av folk runt omkring mig utan även av tex film. Därför kollar jag inte på sorgliga filmer (tjuter som niagarafallet av sånt) eller känslan som en skräckfilm lämnar i min kropp får mig att vilja kräkas av obehag så dem undviker jag också. Jag läser inte heller nyheter, vilket jag blivit och blir otroligt retad för (senast igår) men jag känner att nyheterna är så himla svarta och jag vill inte ha det i min sfär. Jag fattar att den händer hemska saker runt omkring i världen ändå och är det något riktigt omvälvande som hänt så kommer det fram iallafall:)

  Angelica Zetterström - Ekomorsan 2018-01-03 10:33:21 http://www.ekomorsan.com
  Svara
  • Svar på Angelica Zetterström - Ekomorsans kommentar.

   Ja men man får känna av vad som funkar bäst för en själv och sedan köra på det racet, onödigt att göra saker frivilligt som får en att må dåligt. Bra att du lärt känna dina sidor och hur du funkar. kram!

   idawarg 2018-01-03 19:04:02
   Svara
 • Jag är extremt lättpåverkad och har också gjort mina påverkansmiljöer allt mindre, vilket samtidigt är synd då jag inte får de positiva bekräftelser som bra vänner kan ge. Jag vill tipsa om boken ”Den lata vägen till ett bra liv – och arbetsliv” av Gunnel Ryner. https://www.bokus.com/bok/9789163942860/den-lata-vagen-till-ett-fantastiskt-liv-och-arbetsliv
  Hon skriver om hur mycket lättare det är att nå sina mål och leva som man vill göra om man har en omgivning som drar en dit man vill. Det gör att din egen viljestyrka inte behöver belastas lika mycket. Just detta med vänner som gnäller har hon också ett exempel om – ”din systers mans kusin kan göra dig fet” och hon visar på hur påverkanscirklar (jag påverkar dig, du påverkar någon annan osv) sprider dålig stämning mycket bättre än bra stämning, eftersom vi som människor generellt har lättare att urskilja det som är farligt i vår miljö än tvärt om. Det finns dock ett vaccin mot detta, att vi själva försöker ha en positiv attityd, för även positiva stämningar smittar. Min tanke till mig själv (särskilt eftersom jag jobbar med små människor som ofta har lätt att känna av stämningar) är: ”Tillstånd smittar, är ditt känslotillstånd värt att smittas av?”

  Micke 2018-01-03 10:20:04
  Svara
 • Håller fullständigt med. Ibland umgås man av gammal vana och det är en trend man borde bryta. Ska försöka bli bättre på det under 2018. Jag har i alla fall blivit bättre på att tacka nej till saker som jag inte vill, ett steg i rätt riktning!

  Pia 2018-01-03 09:58:09 http://www.piaw.se
  Svara
  • Svar på Pias kommentar.

   Verkligen ett bra steg! Det är ditt liv och då ska du göra saker DU mår bra av 🙂 kram!

   idawarg 2018-01-03 19:02:37
   Svara
 • Jag är sådan som checkar av alla punkter som HSP-personlighet, så jag suger åt mig direkt av andra humör eller känslor. Går runt som en levande känslobomb dagligen. Jag har gjort slut med vänner, har nog haft lättare att göra slut med vänner än pojkvänner som jag tänker tillbaka. Men så värderar jag vänskap högt också, de vänner som får plats i mitt liv är människor jag litar på till 100% och om dessa sviker mig så kan jag inte längre ha dem i mitt liv. Är en sån med några nära men väldigt starka relationer istället. Dock har jag gjort slut med flera för min egen skull. Hade en vän som enbart sa elaka saker till mig förut, bland annat så hävde hon ur sig att ”somliga av oss (hon menade mig eftersom det var jag och hon i rummet) kommer nog inte få fler barn) hon var i fråga gravid för andra gången och jag var hem henne på sjukhuset då hennes sambo inte kunde följa just den dagen. Hon visste hur gärna jag vill ha fler barn och där och då dog vår vänskap ut totalt. Vi har setts några gånger efter detta men det är bara såna där elaka påståenden om och om igen, så nu ser jag inte människan längre.

  För andra kanske det inte är sådan big deal men för mig är det oerhört viktigt att vara ödmjuk och kärleksfull mot ALLA. Jag är inte sån som sårar eller säger elaka saker till andra. Så då kan jag heller inte umgås med såna människor, för vem vill vara vän med någon som har vänner som beter sig som svin? Då kommer ju folk tro att man är lika idiotisk själv.

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2018-01-03 09:08:08 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Känner så igen mig i det du skriver.

  Johanna 2018-01-03 08:52:30 http://blogg.traninglopninglycka.se
  Svara
 • Jag känner så igen mig. Tänkte senast igår att jag måste sålla bort några vänner som tyvärr drar ner mig alldeles för mycket. Dock tycker jag att det är svårt. Jättesvårt. Jag är rädd att personen ska snacka skit om mig inför andra personer och att jag ska bli uthängd. Jag tror eg att det är mer min rädsla än den faktiska verkligheten. Men ändock jobbigt. Jag har en kompis som jag gärna skulle vilja ”göra mig av med” men vi ingår i samma gruppsammanhang. Jag vet inte om jag är beredd att lämna den gruppen pga en person som jag ibland har kul med. Där tänker jag att jag ska bli bättre på att bemöta och inte, för min egen del, acceptera gnäll och negativitet. Säga ifrån mer och styra vad som pratas om. Jag tror och vet av erfarenhet att jag iaf behöver checka av min umgängeskrets då och då och sålla bland dem som skapar dåligt mående hos mig. Jag har tillräckligt med dåligt mående ändå. Men hur gör du när du avslutar med vänner? Låter du det rinna ut i sanden eller säger du Hej då typ?
  Kram till dig!

  Johanna 2018-01-03 08:00:44
  Svara
 • Så bra!!

  Josefine 2018-01-03 07:58:14 https://daystyle.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind