Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

#METOO

Det gör ont i mig att läsa allas berättelser under #metoo men samtidigt så är det så otroligt viktigt att alla delat och delar med sig då det förhoppningsvis får killar att tänka efter. Jag själv har ingen gripande berättelse att berätta men självklart (tyvärr) har jag varit med om killar som taffsat, sagt sexistiska saker, närmat sig på krogen fast man inte vill, otrohet som sårat något enormt och när jag var mindre (mellan 11-16) så var jag livrädd i skolan för att killarna skulle dra ner byxorna för att få se stringen, dra upp knapparna på sidan på adidasbyxorna (som var så poppis då), taffsa en på brösten mm. Alla de här sakerna kanske inte låter allvarliga men det är absolut inte ok. När jag var yngre fick man alltid höra att det är så killar är, de menar inget illa, de är bara lite småkär i dig. Som tur är tuffade jag till mig runt 18 år och ändrade helt inställning till sådana killar och kunde och kan nog fortfarande verka lite aggressiv mot män som beter sig på ett sätt jag inte gillar. Jag kan säga att det är många män som fått sig ett oväntat slag får mig på krogen när de haft sin hand på fel ställe.


Enda bilden jag hittade från den Sunblock-tiden och den är efter ett 30 min svettigt gig. OBS! Ingen av killarna på bilden är han jag skriver om nedan.

Men här kommer en historia om den vidrigaste mannen jag någonsin stött på. Jag jobbade under många år som medlem i popgruppen Sunblock och vi turnerade runt i Europa och gigade på många nattklubbar. Att stå på scenen var oftast hur kul som helst men att resa tillsammans med vår agent var riktigt vidrigt! Eftersom jag vid den tiden hade tuffat till mig riktigt mycket och speciellt mot män som honom så kan jag inte påstå att han gjort något mot mig som satt ärr förutom att han äcklat mig något fruktansvärt och gjort så jag kokat inombords. Självklart försökte han i början taffsa och trycka ner men jag högg alltid tillbaka och efter det behandlade han mig hyffsat respektfullt. MEN det kokade i mig när jag såg hur han behandlade andra kvinnor och i några fall minderåriga tjejer. Så många gånger han lovat tjejer en karriär som modell eller bandmedlem i Sunblock för att han ska få ligga. Självklart var det bara tomma ord. Så många fula och nedvärderande ord om kvinnor (även hans egna flickvän) som kommit ur hans mun är helt sjukt! Att sitta på frukosten dagen efter gig och få höra hans vidriga och nedvärderande ord om ”horan” han knullat med under natten och om hur dålig och värdelös hon är gjorde mig vansinnig. Han pratade om kvinnor som om vi vore skräp och han må vara den man som haft den hemskaste kvinnosynen jag någonsin träffat och jag kan bara föreställa mig hur många tjejer som hänvisar till honom under denna kampanj.

Jag tycker att #metoo är ett fantastiskt initiativ och jag känner hur vi kvinnor blir starkare och starkare och jag har hoppet uppe för att alla män där ute tar till sig och tänker på både stora och små saker de kan förbättra för att göra världen mer jämställd och kärleksfull.

Vad tycker ni om kampanjen? har ni helt med er av någon historia?

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Tycker kampanjen är fantastiskt, fler vågar dela med sig av händelser som är tuffa eller ”lätta”. När man lättar på hjärtat och fler kan känna igen sig i själva situationen tror jag man mår lite bättre också. Jag själv har inte lagt ut om någon händelse för jag har främst blivit tafsad och den värsta var väl en gång när jag hånglade med en kille som försökte tvinga mig ha sex. Han låste rummet vi var i men jag lyckades ta mig ut när jag förstod att detta inte bara var hångel.
  http://johannaseijsing.se

  Johanna Seijsing 2017-11-02 11:29:12 http://johannaseijsing.se
  Svara
 • TACK för att du delar med dig! Denna kampanjen är verkligen steget i rätt riktning.

  Kram ♥️♥️♥️

  Maria 2017-11-02 11:01:30
  Svara
 • Fantastiskt viktigt med #metoo
  Det måste komma upp och det här beteendet måste börja tas på allvar.

  Johanna 2017-11-02 08:07:25 http://blogg.traninglopninglycka.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Home
34 kvadrat
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind