Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

HITTA KONTAKTEN MED RYGGMUSKLERNA

ida-warg-traning-rygg

God morgon hjärtan! Under helgen fick jag dras med en h*lvetes träningvärk alltså! Körde ett riktigt tufft benpass i fredags och på lördagen ett ryggpass. Ojojajaj säger jag bara! Hade ju haft en hel veckas träningsuppehåll innan det så kroppen var så taggad på att träna att jag kanske tog i lite för mycket. Haha. Men det var i alla fall kul och härligt att vara igång igen.

Fick en fråga för ett tag sedan hur man ska göra för att få kontakt med ryggmusklerna. Många har svårt för det och det hade även jag för några år sedan. Mitt bästa tips är att aktivera ryggmusklerna så man ”känner dem” innan man kör igång med större övningar som ex latsdrag, chins eller rodd. Jag brukar köra aktiveringsöving med gummiband eller ”jordenrunt” som ni kan se nedan.

ryggovning-rygg-ovning-pilatesboll-boll-2ryggovning-rygg-ovning-pilatesboll-boll-1ryggovning-rygg-ovning-pilatesboll-boll

Den här övningen är så bra och tyngre än vad man tror. Viktigt att hålla kroppen rak som en planka under hela övningen och att fokusera på att jobba med musklerna mellan skulderbladen. För att göra den tyngre så kan man även lägga till små viktplattor i händerna. Jag klarar inte mer än 1kg i varje hand. Efter 12-15 reps bränner det som bara den!

Ett annat tips och det absolut bästa tipset för att få kontakt med ryggmusklerna är att ha någon som kan picka/röra på musklerna undertiden man kör en övning för att hjälpa till att hitta dem och aktivera dem. 

Hoppas ni fick lite bra tips 🙂 Puss, I

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej Ida! Har mejlat welloteket flertal gånger nu men utan svar, fick en beställning av er i förra veckan men den var helt fel, vill gärna ha kontakt med er! Snälla mejla mig: denisehermansson@hotmail.com.. du har den bästa bloggen och sådan bra inspiration!

  Denise 2017-02-07 22:15:16
  Svara
  • Svar på Denises kommentar.

   Hej Denise! Tack snälla vad glad jag blir <3 Oj det är konstigt. Ska kolla med mina kollegor vad som har hänt. Ibland kan mailen fastna i skräpkorgen. Men de kommer kontakta dig asap. Hör du inget från dem idag så maila mig på idawarg@gmail.com för då är det något strul med wellomailen. Kramis

   idawarg 2017-02-08 09:12:41
   Svara
 • Vilket bra tips!

  Hanna 2017-02-07 19:55:51 http://hannafialotta.blogg.se
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag skulle vilja börja springa & jag har in princip aldrig sprungit i hela mitt liv. Har börjat springa väldigt smått på gymmet, lite intervaller och korta pass för att inte göra illa mig då jag inte är van. Har köpt nya löparskor som är bra, men jag har börjat känna att jag får ont i höfterna efter ett tag när jag sprungit och även efteråt. Vad beror det på? Är det bara en ovan rörelse? Jag skulle jätte gärna vilja ha tips av dig hur jag ska lägga upp passen när jag springer för att successivt förbättras & inte göra illa mig. Tacksam för svar! 🙂 Kram

  Jennelie 2017-02-07 15:34:32
  Svara
 • Hej! Vad använder du för hudvård och schampon och sådär? 🙂

  elin 2017-02-07 14:52:23
  Svara
 • Jättebra tips 😀

  Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ 2017-02-07 08:58:55 http://madeleine.stenberg@saramadeleine.se
  Svara
 • Hej bästa Ida!
  Skulle du kunna göra ett träningsprogram där du använder gummiband? Tack så mycket för all inspiration Och energi du ger, you go girl!

  Kram

  A 2017-02-07 07:21:51
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind