Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ÖVNINGAR FÖR RYGG, AXLAR OCH BÅL

TRÄNING IDA WARG

God morgon vänner! Här kommer lite pepp på överroppsträning. Själv kör jag 1 pass med fokus underkropp, ett pass fokus överkropp och ett blandat styrkepass i veckan. Det tycker jag är ett bra upplägg för just mig då jag varken har som mål att bygga muskler, gå ner eller upp i vikt. Jag vill bara hålla igång och hålla uppe styrka i kroppen och speciellt i ryggen då det behövs efter alla timmar framför datorn.

SITTANDED RODDSITTANDE RODD IDA WARG

Det här är en övning jag inte gillat så mycket innan men som jag nu blivit kär i då jag lärt mig att få bra kontakt med ryggmusklerna. Ett knep är att hålla ner axlarna och tänka att man mosar ihop något med skulderbladen. Skulderbladsrörelsen är den absolut viktigaste men många glömmer den och använder bara armarna. Jag körde 15 X 3 på denna. 

RAKA HANTELLYFT ÅT SIDANRAKA HANTELLYFT ÅT SIDAN IDA WARG

Det här är min favoritövning för axlarna. Många (speciellt tjejer) brukar vara svaga i just axlarna så viktigt att komma ihåg att träna dem. Här är det många som lastar på supertungt, böjer på armbågarna och kör någon slags flaxande rörelse. Hmm, bättre tycker jag att ha armarna raka fast men en lätt böjning i armbågarna och köra lugna lyft rakt åt sidan. Sedan stannar man rörelsen 10-20 cm innan man kommit hela vägen ner så man aldrig är i vila. Jag körde 15 X 3 på denna. 

CRUNCH PÅ RULLECRUNCH PÅ RULLE IDA WARG 1CRUNCH PÅ RULLE IDA WARG

Crunch på rulle är så sjukt jobbig! Ojoj säger jag bara, här behövs ingen vikt för att trötta ut magmusklerna om man gör rätt. Magen ska vara aktiverad hela tiden och när man crunchar ihop så tänker jag att pubisbenet ska möta revbenen. Sedan håller jag emot på väg tillbaka. Testa göra en mycket sakta och kontrollerad rörelse. Här körde jag 15 X 1, 12 X 1 och 10 X 1. 

 

Så, hoppas ni fick lite träningsinspiration. Puss, I

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Kan inte du tipsa antingen på youtube, instagram eller bloggen, om dina främsta kvinnliga inspirationskällor inom träning som finns på youtube. Letar nu kvinnliga svenska/amerikanska youtubers som inspirerar inom kost och träning och förutom dig så finns det inte många som jag hittar. Kan inte du tipsa om några om du har några brudar som ägnar sig åt mer tuff uppbyggnadsträning. Skulle vara så roligt att få ytterligare inspiration. Älskar dina träningsvideos! Kram

  linda 2017-01-29 00:16:21
  Svara
  • Svar på lindas kommentar.

   Hej Linda! Det kan jag göra men har tyvärr inte så många att tipsa om men ska försöka sätta ihop ett inlägg om de jag följer 🙂 Kramis

   idawarg 2017-01-29 09:44:05
   Svara
 • Hej Ida!
  Någonting jag har funderat på väldigt länge gällande styrkepass.
  Är hur många övningar man bör träna varje muskelgrupp och behöver man då köra en del muskler t.ex bröst uppdelade
  så som övre,mellersta och nedre enskilt och hur många olika övningar bör man köra då av dessa?

  Kram

  Mathilda Andersson 2017-01-25 09:28:20
  Svara
 • Tack för tips på bra övningar, ska testa imorgon!

  Karin 2017-01-24 22:13:10 https://www.kosttillskottguiden.nu/
  Svara
 • Varför har du Bregott reklam som annons när du är vegan?

  Anna 2017-01-24 21:21:52
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Det är inte jag som styr över reklamen runt om bloggen. Jag står endast för det som är redaktionellt.

   idawarg 2017-01-24 21:24:34
   Svara
 • Åh så bra tips! Får mig att inse att det är dags för dagens plankan här innan läggdags. Har redan gjort dagens yoga, sen avslutar jag kvällen med att tacka mig själv för fem bra saker med dagen. Varje morgon ger jag mig fem bra saker med mig själv. Det känns som ett bra steg mot att bli frisk, att ge kroppen sånt :).

  Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ 2017-01-24 20:32:55 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Hej fina Ida!

  Jag skulle vilja dela med mig av ett supergott veganskt recept till dig! Nämligen kokosris med mangosalsa och ugnsrostad broccoli.

  Ingredienser: (ca 2 portioner)
  – Kokosris; valfri sort ris, kokosmjölk
  – Mangosalsa; 1 mango, 1 tomat, 1 paprika, 1 avokado, 1 granatäpple, 2 msk olivolja, salt, peppar, chilli, (1 klyfta pressad vitlök – valfritt)
  -Rostad broccoli: 250 gram färsk broccoli, olivolja, flingsalt

  Gör så här:
  1. Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen men byt ut samma mängd vatten till kokosmjölk. När riset kokar klart tillsätt eventuellt lite vatten om det behövs.
  2. Medan riset kokar, dela en broccoli i mindre bitar och ångkoka/koka den först. Efteråt, massera in olivolja o lägg på en plåt. Toppa med flingsalt. In i ugnen på 225 grader varmluft tills den fått färg.
  3. Medan du väntar på riset o broccolin. Hacka upp grönsakerna, plocka ur granatäpplekärnorna och skär mangon i bitar. Blanda runt med chilli, olivolja, salt o peppar.

  FÄRDIGT! Servera kokosriset i ett salladsblad med den ugnsrostade broccolin och med salsa vid sidan om!

  Hoppas du vill prova receptet! Kokosris är bland det godaste jag ätit!!!! En dröm om man gillar kokos!:) kanske vill du vlogga när du lagar det om du gör det hihi!
  Kram

  Lovisa 2017-01-24 18:45:22
  Svara
  • Svar på Lovisas kommentar.

   ÅÅÅÅ vad gott och vad hungrig jag blev! Måste testa det recepet! Tack snälla för tipset! Kramis

   idawarg 2017-01-24 21:26:05
   Svara
 • Hej fina Ida! Har du något bra tips på kontaktövning för rygg innan man kör på till exempel sittande rodd? Eller bör man göra något efteråt? Jag gör exakt sådär, ner med axlar och tänka på använda skulderbladen, men jag känner ingenting! Varken under tiden jag gör övningen eller efteråt. Börjar tro att jag föddes utan ryggmuskler haha!

  Bunny 2017-01-24 10:14:11 http://bunnydrugz.blogg.se
  Svara
  • Svar på Bunnys kommentar.

   Jag vet känslan då jag varit där i MÅNGA år. Jag älskar en övning på boll som jag kallar för jordenrunt då man ligger på magen och gör en stor cirkel med armarna. Ska försöka fota den åt dig. Sedan kan gummibandsövningar funka. Me det bästa är att ha någon som pickar/tar på dina muskler som ska aktiveras undertiden du gör övningen. Det brukade jag alltid göra på mina klienter förr och det funkade alltid 🙂 Kramis

   idawarg 2017-01-24 11:39:46
   Svara
 • Hei! Sender du varer fra Welloteket til Norge eller er det bare i Sverige? 🙂

  Marthe 2017-01-24 10:02:09
  Svara
 • Bra tips på övningar. Gillar verkligen att du påminner om skulderbladen och att arbeta lugnt och kontrollerat. Ser alldeles för många skräckexempel på motsatsen.

  Hanna 2017-01-24 08:46:27 http://hannafialotta.blogg.se
  Svara
 • Hej fina du!
  Reagerade på en sak i ditt inlägg om hunden. Du kanske redan vet detta, men alla har inte koll så jag nämnder det ändå ifall nån läste inlägget: valpar ska aldrig motioneras! Nu vet jag inte hur gammal valpen var, men upp till närmare ett år ( en del beroende på hund, en liten hund blir fortare färdig i kroppen än en stor) så handlar det bara om att rasta/ leka av sig. Så med en valp så blir det inga träningspass på det viset. Kram

  T 2017-01-24 08:45:39
  Svara
  • Svar på Ts kommentar.

   Nej jag vet och vi kom bara några 100m på 1 timme för det var mycket lek ? sedan bar jag honom också då han vägrade gå ? han är 6 mån. Kram

   idawarg 2017-01-24 09:18:26
   Svara
 • Hej Ida! Kan inte du fixa i en vlogg hur du lägger brun utan sol i ansiktet? Och såklart resten av bodyn om du har orken. får absolut inte till det på kroppen så vågar inte ansiktet!! (tänkte på din miami vlogg).

  Johanna 2017-01-24 08:04:20
  Svara
 • Hej bästa Ida!
  Vilka bra övningar, jag undrar om du kan visa några övningar med sånahär gummiband?! Tack för all energi och inspiration du ger, Kram kram ?

  A 2017-01-24 07:38:30
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind