Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

PROGESTERALL MOT HORMONOBALANS

♥ Inlägg i samarbete med Welloteket ♥

ProgesterAll (Klick!)

God morgon vänner! Jag får så mycket frågor om den här hormonkrämen Progesterall vi har på Welloteket att jag tänkte att jag gör ett inlägg istället då jag inte hinner svara på alla mail.

Många verkar ha problem med just hormonerna då de kan påverka så mycket. Det kan vara allt från dålig hy, depression, sömnproblem, trötthet, magproblem, svullen kropp, humörsvängningar, jobbig menstruation, pms, klimakteriebesvär osv. Hormonerna påverkar oss så mycket och har man en obalans så kan det påverka ens välmående väldigt mycket.

Jag själv har använt den i drygt 2 år snart mot mina hormonrubbningar och den har hjälpt mig. Mina problem har varit en oregelbunden mens, svårt att sova och så har jag varit väldigt svullen om magen, speciellt innan mens. Jag gjorde ett hormontest (salivtest) och fick reda på att mina progesteronvärden var i botten. Då fick jag råd av min naturläkare att börja med krämen + lite olika tillskott. Jag använde den efter instruktioner under 1 år och gjorde om testet. Mina hormoner var mycket mer i balans då (inte helt 100 men mycket bättre) och mina problem var mycket lindrigare.

Direkt efter jag gjorde testet senast så började jag äta vegansk kost och jag kan säga som så att det har gjort att mina problem minskat rejält. Jag sover bättre, min mens är mycket mer regelbunden och jag är mindre svullen. Visst har man sina dagar men det går inte ens att jämföra. Jag tror att jag fick i mig saker via kött och mjölk som störde mina hormoner och det här med vegansk kost, krämen och tillskotten har hjälpt mig väldigt bra allt tillsammans. Både jag och min pojkvän sover så mycket bättre sedan vi började äta vegansk kost så ett bra tips till er som har sömnproblem att testa.

Dock så kom ihåg att både kräm, tillskott och kost ger inte resultat över natten. Ska man testa så ge det minst 6 månader. 

Har också fått frågan om hur jag använder krämen? Jag börjar räkna från första dagen jag får min mens och startar med krämen 14 dagar efter det. Sedan smörjer jag mig i 14 dagar och slutar sedan precis innan mens. Jag tar en klick lika stor som en kikärta och jag brukar smörja i ljumskar och på handleder. Man kan smörja där huden är som tunnast.

Jag har även flera vänner som använder den och som har fått hjälp med dålig hy, pms och svullnad och den kan även hjälpa till om man har klimakteriebesvär.

Så där fick ni min historia och som sagt så tror jag att man även måste kolla över hela sin livsstil för att få bra resultat dvs. kost, vitamin/mineral balansen mm. 

Vill ni läsa mer om krämen hittar ni den HÄR!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Hejsan! Hur är doseringen vid pco 2xkikärtas storlek dag 14-mens. Är det samma med maca? 1 tsk dag 14-1? Jag har problem med huden och därför jag vill testa och en hormonell obalans. Har regelbunden mens, mina besvär är akne vid mens och ägglossning samt pms.

  Jenny sundberg 2017-02-10 11:27:58
  Svara
 • Hej Ida!
  Kan inte du tipsa om naturläkare / näringsterapeut? Så svårt att hitta rätt!
  Tack 🙂

  Bellan 2017-01-29 07:46:05
  Svara
  • Svar på Bellans kommentar.

   Jag har bara en att rekommendera och det är Leif på mediebalans http://medibalans.se
   Han brukar vara fullbokad men du kan ju alltid höra av dig till honom 🙂 Kramis

   idawarg 2017-01-29 09:43:19
   Svara
 • Hallå! Hur fungerar det om man i princip har utebliven mens pga pco? Hur ska man räkna då? =)

  Emma 2017-01-22 20:07:41
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Pratade med min naturläkare om det och han säger att man smörjer tills man får mens och att man då tar uppehållet. Kram

   ida warg 2017-01-23 19:45:17
   Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Körde igång med en ört som heter Agnus castus,den sägs ”väcka” kroppen så mensen ska komma igång, det funkade! Men jag har fortfarande för lågt progesteron misstänker jag då jag blir extremt svullen två veckor innan mens.

   Milla 2017-01-23 07:27:54
   Svara
   • Svar på Millas kommentar.

    Ja det kan nog vara så att du fortfarande har lågt progesteron. Krämen minskade min svullnad 🙂

    ida warg 2017-01-23 19:46:11
    Svara
    • Svar på ida wargs kommentar.

     Tack! Då ska jag testa progesteronet, väntar en cykel till och ser för detta är ju min fjärde isåfall som kommer i ”rad” 😀

     Milla 2017-01-24 08:21:03
     Svara
   • Svar på Millas kommentar.

    Svar till Milla: åh wow! fick du hjälp med det av läkare eller från annat håll? vad var det för sköldkörtelhormon och vitaminer du tog? Låter ju fantastiskt! 😀

    Emma 2017-01-23 19:15:29
    Svara
    • Svar på Emmas kommentar.

     Näringsterapeut! 🙂 Läkarna har genom åren inte hjälpt mig något alls, inget alls… helt galet..

     Milla 2017-01-24 08:20:22
     Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Hej du! Jag hade pcos men med sköldkörtelhormon och nu vitaminer/mineraler har jag fått mens vid 26 års ålder och nu har den kommit tre månader i rad!!! Trodde aldrig man kunde bli av med pcos!

   Milla 2017-01-23 07:26:52
   Svara
 • Hej fina Ida!

  Tack för inlägget! Jag själv har ju som sagt otroliga sömnstörningar och haft hormonellarubbningar. Progesteronet var på tok för lågt hos mig.. Antar att jag bör ta krämen.

  Jag blir extremt (!) svullen innan mens, typ två veckor innan, beror de på att de är för lite progesteron?

  Jag äter redan otroligt bra, veganskt, ekologiskt osv.. MEN sömnproblemen är kvar… Lever ju så sunt, kan det bero på progesteronet som är så lågt? Låg på 64 i salivet i progesteron och de skulle ligga mellan 124-440, vad låg dit på?

  Hur var dina sömnstörningar? Detta jag har är liksom grovt, varje natt, kan ICKE somna, de går inte…

  Vad tog du mer för tillskott för sömnen som du nämnde i inlägget?

  Många frågor, tacksam för svar <3

  Milla 2017-01-22 18:46:04
  Svara
  • Svar på Millas kommentar.

   Jag kan inte säga att det är bara det de beror på men det kan mycket väl vara så. jag sov mycket sämre förut och hade svårt att somna in. Måste säga att det blivit mycket bättre sedan jag började med krämen och tillskotten för att balansera upp kroppen. Jag tog inget tillskott enbart för sömnen utan fick en specialkur av min naturläkare med en jäkla massa piller. Kommer inte ihåg allt men minns att jag tog zink, järn, magnesium, lactovitalis, b6, d-vit, progesterall och massa örter. Det var för mig så det behöver inte betyda att det är det du ska ta. Nu tar jag inga tillskott förutom B12 någon gång i veckan och krämen. Mitt prog låg också så lågt efter tester. När jag gjorde om det efter 1 år var det nästan normalt. Funderar på att göra test nu snart igen för att se 🙂 Kram

   ida warg 2017-01-23 19:53:09
   Svara
 • Hej Ida! Jag känner att jag måste fråga dig. Jag är av mig själv väldigt smal, och efter att ha ätit relativt nyttigt till vardags som rutin ett bra tag nu. Känner jag att jag har blivit alldeles för smal det ser liksom bra ut.
  Själv mår jag bra men skulle vilja lägga på mig mer fett på kroppen, speciellt på överkroppen som armar och vid brösten. Alltså revbenen över brösten (säger man så? Där är jag så himla tunn.)
  För att avsluta så är min fråga har du några förslag på hur jag på att hälsosamt vis kan öka min fettmassa/fettlagring. Vad rekomenderar du isåfall är bra att äta? Vill liksom inte behöva äta massa onyttigt för att gå upp i vikt, eftersom jag bryr mig om att tänka hälsosamt. Jag tror min kropp mår bra bara det att den här blivit för smal/tunn och det tycker jag själv inte om. För det ser inte sunt ut heller. Hoppas du svarar, ha det bra!

  Alicia 2017-01-22 11:10:54
  Svara
  • Svar på Alicias kommentar.

   Hej Alicia! Jag förstår och det absolut bästa är bara att lägga till mer mat, ät mer av den bra goda maten. Bäst är att lägga till bra fetter då det innehåller mer kalorier så mer avokado, nötter, frön, olja mm. Fett har mest kalorier per g. Så mer av den goda maten bara 🙂 Kramis

   idawarg 2017-01-22 11:27:14
   Svara
 • Den ska jag absolut spana in.
  Jag lider av extrema menssmärtor och alltid gjort. För 2 år sedan fick jag tips om hallonbladste och det har verkligen hjälpt mig rejält. Kan verkligen rekommendera det för folk som har problem med mensen också :).

  Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ 2017-01-22 10:47:46 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Hen bästa Ida!

  Hörde i er senast podd att man kunde använda rabattkoden denfriskavargen på welloteket men när den läggs in står det att den rabattkoden inte är giltig längre.
  Bara så du vet!

  Kram på dig

  Amanda 2017-01-22 09:48:51
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Hej fina Amanda! Bra att du säger till. Koden hade aldrig aktiverats men nu funkar den igen 🙂 Kramis

   idawarg 2017-01-22 11:17:02
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt