Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

OTACKSAM

God morgon älsklingar! Sista morgonen här Miami och sedan i kväll bär det av hem mot Sverige igen. Buuu 🙁 Nej då det ska ändå bli kul att komma hem. Jag har en sjukt spännande vår framför mig och en väldigt stor förändring med bloggen händer redan nästa vecka så håll utkik 🙂

Men när man är på semester så börjar man verkligen reflektera över sitt liv, hur man mår, hur man vill har det och hur man vill ha framtiden. Jag kan säga att jag älskar verkligen mitt jobb eller rättare sagt mina jobb. Men att jobba mellan 8-22.30 varje dag + även helgen är inte hållbart i längden och gör att jag inte hinner vara tacksam för det jag har i livet. Jag måste börja prioritera och planera för att kunna slappna av och njuta när jag väl är ledig. Jag tror absolut att det går att fixa med planering och om jag kan bli mer effektiv under dagarna. Jag ska även börja bli ännu mer selektiv i mina val jag gör och tacka nej till saker. Måste säga att jag har blivit väldigt mycket bättre på det men jag ska under 2017 ta det ännu ett steg. Kommer sätta upp ramar  för hur mycket jag får jobba och är det så att jag får en förfrågan som är brådskande eller som jag inte har tid med kommer jag tacka nej. Pengar kommer inte att vara prio 1 under våren 2017 utan det kommer att vara min hälsa och jag ska försöka börja njuta av livet mer.

Tog en promenad igår och blev så ledsen när jag kom på att jag är så sjukt otacksam nu för tiden. Känner ibland att jag lever i ett överflöd och att jag inte uppskattar allt det fina som finns i mitt liv och som jag får vara med om. Det tror jag beror på att livet rusar på för snabbt och att jag har för mycket av allt så inget betyder så mycket längre. Kommer ihåg när jag bodde i Åmål och man sparade i 6 månader för att ta tåget till Göteborg för att handla kläder. Alltså man var så lycklig och uppskattade verkligen varenda plagg man köpte. Nu är det tyvärr inte riktigt så utan det nya plagget blir en i mängden och kanske inte ens används.

Men i alla fall, jag ska ta tag i det här när jag kommer hem. Eftersom vi snart ska flytta ska här nu rensas så sjukt mycket! Alla grejer ska jag skänka bort till familj, vänner och något annat (brukar bli Stadsmissonen). Sedan ska jag försöka hålla garderoben lagom stor med en bra bas. Nu har jag ju shoppat en hel del här i Miami men faktiskt bara grejer jag verkligen behövde och vill ha som jag vet att jag kommer använda så mycket. Riktigt nöjd me varenda sak jag köpt och ska visa er i ett inlägg snart.

Samma gäller med resor men det har jag blivit bättre på. 2015 reste jag enormt mycket och jag kan säga att jag inte uppskattade det alls tillslut! Allt jag ville var typ att komma hem och få struktur men det hände aldrig då det ofta bara var 1-3 veckor hemma innan man skulle iväg igen. HEMSKT att känna så men så var det och jag tog tag i det. 2016 var helt lagom men några få resor och jag har verkligen uppskattat dem och den här resan vi är på nu har varit magisk! Gäller bara att få till den där balansen i allt. Ska sätta mig och kolla på youtube och folk som är minimalister nu då jag tycker det är en spännande livsstil och jag tror verkligen att många inte är lyckliga i ett överflöd. Har ni några bra tips så säg till?

Nej nu måste jag packa ihop här innan det bär av mot flygplatsen och Sweden 🙂 Puss på er!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • […] här inlägget av Ida Warg är SÅ BRA och tänkvärt! Precis som Sanna Bråding säger i sin bok så är för […]

  Tänkvärt! | Bloggbevakning Nöjesguiden 2017-01-15 14:00:49 http://blogg.ng.se/bloggbevakning/2017/01/tankvart-2
  Svara
 • Hej! Vill tipsa dig om that vegan couple, de är otroligt inspirerande❤

  Michelle 2017-01-15 01:51:43
  Svara
 • Känner så igen mig. För ett år sedan ställde jag mig och slängde ut alla kläder jag hade. Underkläder, klänningar, basplagg, byxor, skjortor jag precis allt. Sedan började jag göra 3 högar. En för släng, en för ge bort och en för spara. Det som sparades var bara sådant jag använder. Sedan sa jag till mig själv att bara köpa när jag behöver något. Det var min grej 2016 och det har gått jättebra. Jag har återigen börjar känna det där som du beskriver att man gjorde som tonåring. Man blir glad för den nya jackan man betalar för, eller glad för en ny bh. Helt plötsligt känns det bra igen, jag bestämde mig också endast för att köpa saker av kvalité och inte lockas av Gina och Hm’s reor. Säger inte att man måste göra så, men jag upplever en tillfredsställelse med detta. Att sluta med det materiella :).

  Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ 2017-01-14 19:49:54 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Det låter ju lite tråkigt men jag tror verkligen att lagom är bäst! Såklart härligt att kunna köpa och göra massa fantastiska saker, men tror som du skriver att man blir avtrubbad och tillslut förlorar känslan av det hela. Därför försöker jag förenkla livet så mycket som möjligt, och att t.ex. gå och längta efter en resa gör en ju mer tacksam sen när man väl åker. Vi konsumerar så otroligt mycket i västvärlden och det (vilket vi inte själva ser) påverkar jordklotet, människor som framställer våra varor och djuren. Jag tror på att ha en bra basgarderob och sen helt ärligt inte köpa så mycket mer. Någon gång i månaden köper jag nåt plagg. Jobba för mycket är inte heller bra. Finns så mycket i livet mer än jobb och pengar. Men ofta blir det ju så att ju mer man tjänar desto mer vill man fortsätta tjäna så eller mer. (I min erfarenhet) men sen tillslut kommer en gräns då man inte orkar köra på fullt ut och börjar man väl må dåligt (vilket jag gjorde) så kommer pengarna och allt man har plötsligt verkligen inte betyda nånting alls. Superbra att du ser varningssignalerna nu och tar tag i dem.

  ML 2017-01-14 15:40:57
  Svara
  • Svar på MLs kommentar.

   Ja men precis så! Vi i västvärlden lever verkligen i ett överflöd och det är svårt att sluta då mycket vill ha mer. Kan nog ta ett tag att ändra mönster men en bra start att börja vara medveten om det. Tack för att du delar med dig! Kram

   idawarg 2017-01-14 16:01:17
   Svara
 • Låter som riktigt bra planeringar och mål det för dig det Ida! 🙂

  Bra att du försöker tänka lite mer på dig själv, samt komma mera ned i varv. Även fast jag vet att du älskar ditt jobb, så måste du såklart få njuta FULLT UT, även utanför bloggen, Youtube, Welloteket och även podden!

  Men ja, jag älskar din blogg, Youtube och allt det du gör!
  Du är en bra inspiration både för yngre och äldre! 🙂
  Ha det gott!!

  Caroline 2017-01-14 11:54:11 http://blackmary.blogg.se
  Svara
 • Hej Ida! Jag tycker om dig och din blogg mycket, och jag tycker absolut du ska dra ner på din arbetstid! Dock sticker det lite i ögonen bär du säger att du jobbar 8-22.30 varje dag.. Jag är nyss hemkommen från ett 12-timmars arbetspass som läkare på akuten. På 12 timmar har jag jobbat KONSTANT, dvs ej gått på toaletten, slängt i mig mat framför datorn och inte haft en enda minuts paus. När du säger 8-22.30 verkar det ju som att du både hinner träna, laga god mat, äta lunch med vänner etcetc under tiden??
  Vill inte kritisera men en mer nyanserad bild vore bättre!
  Kram!

  Elin 2017-01-14 10:01:05
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Absolut äter jag men äter köpt mat (mån-fre) framför datorn. Sedan jobbar jag också 7 dagar i v och på ”semestern”. Det är inte bra för mig i alla fall. Sedan blir det så att när jag är på gymmet så är det även jobb där då det ska fotas och filmas till mina kanaler. Tränar oftast på helgen och någon gång under v när jag hinner. Innan jul hann jag inte. Det här är ingen tävling i vem som har det jobbigast utan för mig är det inte hållbart året om utan är något som måste ändras och din arbetssituation är absolut inte heller hållbar. Skulle inte vara för mig heller. Jag vet inte hur det funkar på ditt jobb men det är ju något du borde ta upp om det är så varje dag. Om man inte får gå på toa eller äta mat känns det kanske inte som ni heller presterar på topp? Vet att det säkert inte är lätt att ändra på men värt att strida för ? kram

   idawarg 2017-01-14 13:39:33
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind