Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

TRÄNING FÖRKNIPPAD MED ÅNGEST ELLER GLÄDJE?

ryggtraning-ida-warg-traning-bloggtraning-utfall-ida-wargtraning-mage-ovning-ida-wargtraningspass

Älskar min frilla på sista bilden 😀

God morgon älsklingar! Har fått värsta träningssuget det senaste vilket känns fantastiskt! Just idag har jag sjuk träningsvärk för att jag kört styrketräning 2 dagar i rad så idag blir det välbehövlig vila. Men i alla fall så försöker jag köra 3 gånger i veckan. Ibland blir det mer och ibland mindre. Känns så skönt att ha ett avslappnat förhållande till träningen då det är allt annat än vad jag haft innan. Allt med träning har innan handlat om prestation. Vinna tävlingar, bli bättre på dansen, bli smalare, bli större, starkare osv. Men just nu känner jag bara för att träna för att det är skönt och för att min kropp gillar det. Skiter fullständigt i hur tungt jag lyfter, hur långt jag orkar springa eller hur hög/låg min fettprocent är. Att gå och träna har många år varit ångest men nu känner jag bara glädje vilket känns fantastiskt skönt! Är jag trött så vilar jag och är jag peppad så tränar jag.

Hur är ert förhållade till träning just nu? Är det förknippat med glädje eller har ni som jag hade innan ångest över utebliven träning eller prestation? Berätta för mig?

.

Här kommer passet jag körde…

Cardio: 20 min crosstrainer

Superset 1:
10 utfall i smith
8 assisterande chins i smith
X 4

Superset 2:
10 benpress
30 utfall
X 3

Superset 3:
10 baksida axelövning (bild 1)
8 smala armhävningar
X 3

Superset 4:
15 sidogång med gummiband
16 bicycle crunch (bild 3)
X 3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Intressant inlägg! För mig är träning förknippat med glädje just när jag tränar, men innan och efter händer det att jag förknippar det med ångest p g a antingen att jag ser det som ett måste liksom ett jobb, eller för att jag inte tränat så mycket jag tycker att jag borde gjort.

  Alva 2017-02-10 20:40:49 http://alvabacklund.blogg.se
  Svara
 • Jag är så extremt ledsen för jag har inte fått träna sen juni. Innan tränade jag 5 dagar i veckan och nu har alla mina ryggproblem kommit tillbaka pga utebliven träning.. saken är dock att jag inte kan för jag typ fått 100 influensavirus på raken.. och det kan bara kroppen läka av sig själv :’) börjar typ gråta av tanken att en dag få kunna träna igen

  Jenny 2016-12-14 17:22:14
  Svara
 • Hej!

  Kan du inte tipsa om veganska maträtter som man inte blir svullen i magen av? Kan du inte göra en matdagbok snart 😀 Kram

  linnea 2016-12-13 08:45:31
  Svara
 • Hej Ida! Förr hade jag extrem ångest när jag missade ett träningspass. Kunde bli arg och nästintill hysterisk om jag inte kunde träna lika många gånger som jag planerat. Idag är det mycket bättre. Idag tränar jag 3-4 ggr i veckan, ibland blir det till och med mindre än så! Jag känner ingen ångest om träningen skulle utebli. Idag njuter jag av andra saker i livet (umgås med vänner, med min pojkvän eller familj) och tränar i den mån jag hinner med. Har jag en fullspäckad vecka med mycket jobb och inplanerade saker med vänner eller liknande så tycker jag det är helt okej att missa något träningspass! Jag har insett att hälsa är så mycket mer än bara träning 🙂

  Och något annat som jag insett (som jag vill dela med mig av till andra personer som får ångest om de missar träning) är att man nödvändigtvis inte blir smalare/lyckligare/snyggare av att träna extremt mycket! Jag väger lika mycket idag som jag gjorde under mina extrema år och mår bättre psykiskt 🙂
  Kram Johanna

  Johanna 2016-12-13 08:42:11
  Svara
 • Hej! Tänkte höra om PWO funkar lika bra till konditionsträning så som på gymmet? Att den ökar prestationsförmågan och hjälper till att nå sina mål. Kram Erica

  Erica Fornander 2016-12-12 23:26:27
  Svara
 • Den attityden gentemot träning önskar jag också mig! Från början förknippade jag träning endast med glädje eftersom jag utövade en sport som jag hela tiden ville utvecklas i och i samband med det umgås med vännerna som fanns där. Sedan jag slutade övergick träningen till ett måste som jag behövde göra för att inte få dåligt samvete. Nu börjar jag hitta den där balansen. Jag har alltid haft en träningsrutin men suget har periodvis inte funnits och triggats av dåligt samvete snarare än glädje. Numera börjar jag anamma en sundare relation till träning vilket gör en så mycket lyckligare och mer motiverad när man känner att man inte ”måste” hela tiden. Kör 3 pass per vecka vilket är precis lagom för att kroppen ska kännas stark och fräsch till nästa pass! 🙂

  Andrea 2016-12-12 19:39:14
  Svara
 • Jag tränar för att jag får grov ångest och upplever att jag är större då jag inte tränar fastän jag är underviktig. Om jag tränar och äter nyttig så ser jag smal ut enligt mig själv men om jag skippar en dag på gymmet så ser jag direkt rundare ut. Jätte jobbigt.

  . 2016-12-12 19:20:48
  Svara
 • Hej Ida jag har en fråga angående träning. Mitt mål är framförallt att må bra, men även bygga upp min rygg då jag har extremt dålig hållning, samt bli lite fastare. Just nu gymmar jag ca 4-5 gånger i veckan (lite olika). Min fråga är om jag ska dela upp kroppen och köra halva ena dagen och andra nästa för att hinna köra 2ggr i veckan, eller är det bättre att dela upp mer och köra 1 gång? tränar dessutom cardio 1 gång i veckan (förutom uppvärmning på band15 minuter innan styrka). Räcker en dag eller bör man köra mer om man vill tappa lite?

  Skulle bli sjukt tacksam för svar! Ha det bra och god jul 🙂

  Ida 2016-12-12 18:46:22
  Svara
 • Tror att jag fick ett dåligt förhållande med träning tidigt. Dels hade jag obehandlad astma i många år utan att någon förstod det. Jag fick diagnosen astma först vid 15 år och då hade jag sedan mellanstadiet lidit av idrottslektionerna i skolan och fått höra att jag var lat och utan kondis… Idag är det ju mest skrattretande för vem orkar prestera med obehandlad astma?! Sen på högstadiet slutade jag vara med på idrotten för jag fick aneroxia och inte ville duscha med andra. Så snabba promenader har varit min grej, en period gick jag på gym dock. Jag gillade känslan och trivdes där tills gymmet flyttade ner i en källarlokal, då kändes det inte så tryggt längre. Jag vill gärna börja träna och tycka att det är kul, men tror jag behöver ha lite mysfaktor för att trivas. Kanske låter konstigt i och för sig. 🙂

  Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ 2016-12-12 18:28:08 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Jag älskar att träna och tränar flera gånger i veckan, jag har tränat väldigt regelbundet på gym i över 1 år nu men börjar känna att gymmet tar över mitt liv lite, jag har börjat få prestationsångest och ångest överlag om jag inte tränar när jag ska.. samtidigt som jag känner att min kropp inte riktigt orkar och är seg så går jag till gymmet ändå och det ger ju också en viss ångest 🙁

  Adelina 2016-12-12 15:39:53
  Svara
 • Ååh, vilket bra inlägg!! Just nu kan jag känna ångest om träningen uteblir. Men försöker tänka att jag gör det en annan dag istället. För ibland går det inte att tvinga sig till saker.

  Veronica Pettersson 2016-12-12 14:46:54 http://veronicapettersson.se
  Svara
 • Hej! Jag tycker det är en känsla av ångest när man inte är inne i det. Jag tränade mycket förut men har det senaste halvåret tränat kanske åtta gånger, så just nu är det inte något jag alls ser fram emot med att börja göra igen.. Vet inte hur man skulle kunna hitta inspiration? Förövrigt tänkte jag höra om du har några tips på hur en detox görs och vad man får äta/inte äta? Är en juice och smoothie detox bra? Kram

  Emma 2016-12-12 12:51:15
  Svara
 • Jag skulle säga att det är en kombination av glädje och ångest.
  Men skulle nog också säga att jag gillar att träna som mest under våren och sensommaren också. Jag blir mest peppad, när det är ljust ute. Blir väldigt påverkad utav vädret, ändå så intar jag bland annat D-vitamin under höst och vinter.

  Men blir slö och omotiverad under vinter, men tvingar mig emellanåt ändå av att träna, för vill inte slappa till mig för mycket! haha
  Sedan är det ju värre med vintern, speciellt julen så man intar extra mycket skit till kroppen. Bland annat kött! Åt väldigt lite kött i somras, och mestadels veganskt faktiskt. Men nu under familjemiddagar och sådant, så har det blivit mera SKIT, både med mat och träning.

  Sedan så föredrar jag mest promenader under sommaren, gärna 2 timmar långa eller fler, och gärna 2 gånger per dag. Jag har även en inglasad balkong, och under vissa dagar så hade jag 40 grader varmt här, ibland tom 50 grader! T.o.m. frusna mig svettades då! Och svettas jag för mycket, så klarar jag inte av att träna mer än i max 20 minuter… om ens det! haha

  Så… vår och sensommaren brukar jag träna bäst!
  Men mår ALLTID väldigt bra efter en BRA omgång träning, vilken tidpunkt det än är på året 😉

  Caroline 2016-12-12 12:05:42 http://blackmary.blogg.se/
  Svara
 • Så olika! Om man är i en period när man inte tränar så mycket så får jag ångest av att tänka på det, men annars tycker jag det ska bli kul att träna, älskar inte själva tränandet, men vet att jag mår så bra etterråt! 😀

  Amanda 2016-12-12 11:49:36 http://www.nouw.com/sottochsalt
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt