Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

MÅSTE MAN FÅ TRÄNINGSVÄRK?

ben-rumpa-ovning-traning

Hej Ida! Jag har en fråga till dig. Måste en få träningsvärk efter att ha tränat? För jag tränar styrketräning några gånger i veckan ganska varierat men jag får väldigt väldigt sällan träningsvärk. Det kan kännas som om jag inte kan göra en enda till repetition av en övning för att mina muskler är så trötta men ändå får jag ingen träningsvärk. Är det så att jag bara inte får träningsvärk även fast mina muskler växer eller att jag ska träna på något annat sätt? Tack bästa Ida för en superbra blogg och Youtube 

SVAR: Hej fina du och tack snälla! Mycket bra fråga! Nej du behöver inte få träningsvärk för att få effekt av träningen. Vi alla är olika och får olika lätt träningsvärk.

Jag själv får träningsvärk om jag antingen gör någon rörlese i väldigt många repetitioner som jag inte gjort innan eller om jag ökar vikterna. Jag kan även få träningsvärk av löpning och träning med egen kroppsvikt om det var länge sedan jag utförde den typen av träning men oftast då blir jag bara lite stel. Fortsätter jag med samma typ av träning sedan så får jag inte träningsvärk även om jag är helt död efter ett cirkelpass eller löprunda men jag blir fortfarande starkare och snabbare. Den riktigt jobbiga grova träningsvärken får jag enbart om jag tränar med tunga vikter och fokuserar på en musklegrupp ordentligt under ett pass. Visst kan det vara skönt att få träningsvärk för det känns som ett kvitto på att man tagit i. I vissa fall kan det vara så men det behöver absolut inte vara det.

Flummigt svar men det finns inget generellt svar som gäller alla utan allt beror på hur din kropp reagerar. Så har du svårt att få träningsvärk hur hårt du än tränar så var inte orolig, du får resultat ändå då träningsvärk inte är något mått.

Kram Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej! Jag har en lite fråga angående magen och kosttillskott. På senaste tiden har min mage varit en mardröm, den har svullnat upp, är förstoppad och allmänt odräglig. Jag är säker på att det beror på att jag är väldigt stressad för tillfället och har ätit väldigt dåligt, brukar tex inte äta gluten och mjölkprodukter vilket jag tryckt i mig på senaste. Har kollat runt lite på welloteket och hittat ”magpaketet” och tycker att det låter jättebra, men är lite allmänt osäker på kosttillskott. mina frågor till dig är:
  Kan man på något sätt ta för mycket kosttillskott? Vad hände om man får i sig något kroppen inte behöver? Kan man kombinera kosttillskott som vitaminer och enzymer osv hur som helst?

  Tack för svar!! ❤️❤️❤️
  Mvh en allmänt förvirrad tjej. ??

  Cecilia 2016-11-14 07:56:37
  Svara
 • Hej! Jag har en fråga angående mat!
  Jag är jätte inpererad av dig och jag försöker ofta härma dina recept med smoothies på morgonen osv!
  Idag gjorde jag en smoothie till frulle på 2 bananer, 1 dl havregryn, 1näve spenat, ett halvt paket mango, 1msk hampaprotein, 2 dadlar, 1tsk Spirulina, kokosmjölk. Sedan hällde jag upp det i ett glas och gick in på mitt rum. Men mina föräldrar stoppade mig och sa åt mig att jag var tvungen att äta en knäckemacka med ost på, ”för att min mage var tvungen att jobba lite också” men jag tycker att jag känner mig så ofräsch om jag äter 2 olika saker, speciellt knäckemacka för det är så hårt!!
  Jag har lidit av ätstörningar och jag gör fortfarande det lite men jag är påväg ut, så jag är smal och jag behöver gå upp i vikt det vet jag om, men mina föräldrar är super jobbiga för de förstår inte att man kan äta som dig!
  Jag längtar bara tills jag får flytta hemifrån för då får jag bestämma själv vad jag får äta och att min mat inte stekt i 1/2 dl smör som mamma steker i!!!!
  Vet inte hur jag ska kunna förklara för dem att man kan äta som dig och må bra!
  De pratar hela tiden också om att jag överdriver med frukt osv, att ha 2 bananer i smoothien var för mycket, och att äta 2 päron istället för chips å choklad var också för mycket, de ville heldre att jag skulle ha 1 banan i och skära upp 1 päron.. Jag får konstant höra, du behöver mer kohyldrater, du ska äta en macka till det där också, smoothies är bra för mellanmål, du överdriver hela tiden, du behöver äta mer fett, ta en msk olivolja och svälj det är bra för dig spinky.. Jag blir så irriterad för jag kommer aldrig kunna äta som jag vill föränns jag flyttar hemifrån!
  Snälla snälla snälla Ida hjälp mig!!!❤️❤️❤️

  Anonym 2016-11-13 08:38:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind