Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VEGANSK GRYTA MED KIKÄRTOR, SÖTPOTATIS & KOKOSMJÖLK – RECEPT

gryta-kikartor-vegan-sotpotatis vegan-gryta-kikartor-sotpotatis

God morgon mina hjärtan! Äntligen måndag igen, wohoo. Om jag ska vara ärlig så är faktiskt måndagar min favoritdag! Jag älskar nystarter och när det är lite fart. Den dagen på veckan jag gillar minst är lördag. haha förmodligen tycker jag tvärt om  mot alla andra men jag gillar inte den lugna och slappa stämningen som är på lördagar. Jag älskar att få massa mail, gå till kontoret, ha möten mm. Men nog pratat om det. Som jag sagt innan så lagar jag och min pojkvän alltid mat till varandra varje söndagkväll och förra söndagen lagade Alex en så galet god gryta till mig med kikärtor och sötpotatis. MUMS! Tyvärr har han ingen exakt recept men det är bara att slänga i den mängd man tror blir bra av ingredienserna nedan.

Nej nu ska jag få i mig lite middag och kila iväg till kontoret. Ha en fin måndag vänner! Puss, I

INGREDIENSER GRYTA:
Riven sötpotatis
Kokta kikärtor
Kokosmjölk
Gul lök
Vitlök
Senapsfrön
Grönsaksbuljong
Vatten
salt, peppar

Gör så här: Stek gullök och riven sötpotatis i några minuter. Lägg till resten av ingredienserna och koka ihop i ca 5-10 min. Servera till kokat ris och toppa med färsk koriander, citron och färska körsbärstomater.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Är det fet kokosmjölk eller sådan man dricker?

  Rakele 2016-11-12 12:03:07 http://nouw.com/rakeles
  Svara
 • Hej ida!! Så grym blogg.
  Men jag undrar om du har några veganska mellanmåls tips? (vill gärna öka i vikt?)
  kram

  jennifer 2016-11-08 06:37:25
  Svara
  • Svar på jennifers kommentar.

   Hej, jag vill gärna också ha tips på mellanmål. Jag vill börja äta en mer växtbaserad kost. Jag tränar flera dagar i veckan, fysträning och kondition. Jag brukar äta propud, kvarg eller proteinpulver som mellanmål, men skulle nu alltså vilja byta ut det 🙂

   Frida 2016-11-08 15:26:20
   Svara
 • Mums, måste prövas någon gång!

  Emma 2016-11-07 23:34:54 http://www.devote.se/loparbloggen
  Svara
 • Åh denna ska jag testa :D. Gjorde själv en vegansk currygryta igår och den var också väldigt god. Insett att grytor och soppor är min grej, så varje recept jag får tag på ska testas :D. Jag som tidigare tyckt matlagning varit så tråkigt :).

  Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ 2016-11-07 11:01:57 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • http://www.ica.se/recept/indisk-sotpotatisgryta-med-kikartor-och-chili-720789/

  Johanna 2016-11-07 10:14:03
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind