Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VEGANSKA HAMBURGARE MED VEGANOST OCH POMMES – RECEPT

img_5417-1.jpgimg_5413-1.jpgimg_5420-2.jpgimg_5418-1.jpgimg_5419-1.jpgimg_5416-1.jpgimg_5415-1.jpgimg_5414-1.jpg

Goood morgon vänner! Hoppas ni mår toppen! Själv är jag sjukt hungrig efter att ha skrivit det här inlägget och kollat på bilderna ovan. Alltså den här maträtten är så sjukt god! Jag och min pojkvän äter nästan aldrig middag tillsammans så vi har nu infört en ny rutin att vi varje söndag ska laga mat till varandra. Varannan gång lagar jag och varannan han.

Förra söndagen så bjöd jag honom på veganska hamburgare med ”vegansk ost”, egengjord ketchup och pommes. Så himla gott var det! Ni måste bara testa! Det var även väldigt lätt att göra. Recepet nedan kanske ser svårt ut men jag lovar det var det inte! Jag lagar aldrig avancerad mat haha. Hoppas ni fick lite veganinspo och säg gärna till vad ni tyckte om ni testar receptet 🙂 Puss, I

VEGANSKA HAMBURGARE MED VEGANOST OCH POMMES

POMMES:
Gör så här: Skär upp önskad mängd potatis i tunna klyftor och lägg på en plåt. Häll lite olja och salt över och in i ugnen på 200 grader i 10-15 min. Ta ut och vänd på dem och in igen i 10-15 min.

INGREDIENSER KETCHUP:
1-2 dl tomatpure
1/2-1 dl äppelcidervinäger
1/2 pressad lime
Salt, peppar, oregano

Gör så här: Mixa ihop allt.

INGREDIENSER VEGANSK ”OST”:
2,5 dl kokad potatis
1 kokad morot
0,75 dl Bjäst (Reklamlänk till Welloteket)
1-2 msk äppelcidervinäger
1/2 pressad lime
salt, peppar

Gör så här: Mixa ihop allt.

INGREDIENSER HAMBURGARE:
1 paket kokta linser
1 paprika
2 dl kokad sötpotatis
1/2 gul lök
Färsk koriander
1/2 pressad citron
Salt, peppar, paprikapulver
1,5-2 dl havregryn

Gör så här: Mixa ihop allt utom havregrynen. När allt är mixat, lägg ner havregrynen och mixa lite till. Blir det för blött så addera mer havregryn. Forma till biffar och stek på låg värme i lite kokosolja.

Servera med hamburgebröd, pitabröd eller romansallad som skal. Toppa burgarna med ketchup, vegansk ost ost, gurka, tomat, avokado, rödlök och sallad. MUMS!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • […] veganburgare med ”ost” och ”ketchup”. Alla recept hittar ni i Idas inlägg HÄR. Men såhär gjorde man burgarna i alla fall, jag tyckte att dom blev asgoda =) Receptet är snott […]

  Alexandra Bring » VEGANBURGARE – recept by IDA WARG 2016-11-14 19:04:48 http://alexandrabring.se/2016/11/14/veganburgare-recept-by-ida-warg/
  Svara
 • Hur mycket är ett paket kokta linser?

  Sofia 2016-11-13 17:35:24
  Svara
 • Vart har du köpt det där brödet till? 😀 Är det glutenfritt?
  Mvh Mathilda

  Mathilda 2016-11-06 17:11:38 http://nouw.com/notoriousfragility
  Svara
 • Tack för en grym blogg Ida 🙂 jag har en fråga angående ämnesomsättningen… Jag kan i perioder äta mindre, dock aldrig svälta mig. Oftast gör jag det för att jag kanske är stressad eller mår dåligt. Sen kan jag äta mer andra dagar. Jag undrar om detta påverkar ämnesomsättningen på något sätt? Att den blivit lägre pga dessa perioder sv mindre ätande, vill ju liksom inte gå upp massa sen när jag börjar äta lite mer!
  Tacksam för svar <3

  Caroline 2016-11-02 23:59:48
  Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Förlåt om jag lägger mig i, jag är inte läkare eller har någon utbildning eller så. MEEEN råkade se din kommentar och känner att jag vill skriva något. Har en del erfarenhet kring det där, hehe. Har själv haft såå mycket rädsla kring allt som har med ämnesomsättning att göra då det florerar så mycket rykten om att den ”heeelt kan avstanna” så allt man äter sen lägger sig som fett osv. Detta är falskt! Har själv ätit otroligt lite i perioder (dock pga ätstörningar och inte stress) och ja, ämnesomsättningen går ner men då ska man äta VÄLDIGT lite. Alltså under svältgränsen (ca 700kcal/dag). Men det är inte så att ämnesomsättningen är död då och aldrig kommer öka igen. Den förändras ju heeela tiden. Det är inget som är helt på eller helt av. Kroppen är inte heller så snabb och drastisk som man (jag?) tror.. bara för att man slarvar med maten i en vecka så ändras inte ämnesomsättningen drastiskt. Då ska det pågå länge och extremt. Det är min uppfattning. Någon får gärna rätta mig om jag har fel. Vet inte riktigt om du fick svar på din fundering men vill bara säga don’t worry, du kommer inte gå upp MASSA när du äter mer för när du äter mer så ökar ju ämnesomsättningen successivt så det blir typ plusminus noll. Äru med? <33

   ISA 2016-11-03 17:10:39 http://isabyl.devote.se
   Svara
 • Hur tänker du kring läsk, godis och chips i samband med träning? Jag äter onyttigt 2 ggr i veckan, tränar 4-5 ggr i veckan. Men jag har ett problem, är otroligt fixerad på vad jag stoppar i mig och får otrolig ångest ifall jag äter något onyttigt utöver dessa två dagar. Ibland till och med när det gäller vanlig mat, om jag äter inom loppet av 3 timmar.

  Hur ser du på detta?
  Kram

  Emelie 2016-11-02 21:27:52
  Svara
 • Bästa Ida ser så gott ut, mums måste testa. Har en fråga har du någon rekommendation på bra tabletter för hår/hud? Främst för hår. Har tappat massa på sistone. Vet att det kan bero på stress ect men så ledsen? vet du vad man ska äta för kost som kan vara bra?:) Har ni tabletter på welloteket kanske? Stor Kram Ingrid

  Ingrid 2016-11-02 19:35:20
  Svara
 • OMG ge mig smakprov 😉 allt jag har att säga. <3

  ISA 2016-11-02 16:23:54 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • min blogg handlar om hur en vanlig tonårs tjej, hanterar problem. Med familj, kärlek, ätstörning, fester osv. Det är som min dagbok. Fast i en mer poetisk from. Det skulle vara bra att folk får läsa bloggen och förstå att det är okej att inte alltid vara okej. Och följa samhällets normer. För jag är okej. Så kolla gärna in min blogg. Och sprid den gärna.

  nouw.com/tonårskänslan

  tonårskänslan 2016-11-02 11:42:09
  Svara
 • Mums detta ska jag testa :). Gjorde din goda gryta med sötpotatis & linser för två veckor sedan och hela familjen tyckte om den. Till och med min annars kräsna 12-åring ;). Så det var ett jättebra betyg 🙂

  Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ 2016-11-02 10:42:49 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Hej! Vad är det för linser? 🙂 kram

  Sofia Wigren 2016-11-02 10:23:32
  Svara
  • Svar på Sofia Wigrens kommentar.

   Jag köpte dessa https://www.google.se/search?q=ekologiska+linser&biw=1229&bih=595&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjB6_zz44nQAhXHJSwKHRhRCZIQ_AUIBigB#imgrc=jt1CDNeKz0bVHM%3A

   idawarg 2016-11-02 10:41:44
   Svara
 • Ser verkligen supergott ut! Ska prova ”osten”! 😀

  Bunny 2016-11-02 10:09:27 http://bunnydrugz.blogg.se
  Svara
 • HUR GOTT! Måste testa.

  perfect mugshot 2016-11-02 09:25:19 http://www.nouw.com/perfectmugshot
  Svara
 • Gud vad gott!

  WWW.JOHANNAGRAHN.SE

  Johanna 2016-11-02 08:25:33 http://www.johannagrahn.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt