Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

NYTTIGA BARS UTAN NÖTTER?

acaibollar_web

Hej Ida! Nu är det så att min lärare i kost vill att jag skall äta 1 Atkins bar varannan dag. Hon säger att det är den med bäst innehåll utav alla bars. Och jag håller inte med henne. Den är jättelång och ser inge alls bra ut. Kan tillägga att hon vill att jag skall gå upp i vikt också och misstänker därför att hon då säger att Atkins är bra även om det inte är det, för hon vet vad som är bra egentligen. Men iaf, har du tips på ett recept med egna bars som inte innehåller nötter? Då detta är strängt förbjudet på mitt internat!

Mvh, någon som behöver ha HJÄLP nu.

SVAR: Hej fina du och tack för din kommentar. Det var det konstigaste jag hört!? Ska hon verkligen vara lärare i kost? Hon menar alltså att det här innehållet är nyttigt…

Chocolate Decadence
Fuktighetsbevarande medel (glycerol), kakaomassa, gelatinhydrolysat, fyllnadsmedel (polydextros), sojaprotein, sötningsmedel (maltitol, sukralos), palmolja, mjölkprotein, fettreducerad kakao, kakaosmör, emulgeringsmedel (sojalecitin), mjölkfett, aromer, färgämne (karmin.)

Det skadar inte att äta någon gång ibland men det finns definitivt bättre alternativ. Alla bars och bollar som det finns recept på som det är nötter i kan du bara byta ut mot olika frön. Jag brukar köra på pumpafrön, solrosfrön och/eller hampafrön. Antingen kör du lika stor mängd frön i en mix eller så väljer du ditt favoritfrö. Så gott och lätt! Sedan testa mina magiska chokladbollar som är nötfria. Du hittar receptet HÄR.

Här kommer även några andra recept på bars (innehåller de nötter så byt bara ut mot frön):
– Raw bollar med Acai och kokos
Energibars
Granolabars

Hoppas du fick lite tips och fler recept kommer så håll utkik. Kramis

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej! Känns som att den här tjejen behöver en kram. Kan ha helt fel men uppfattar det som att hon är på ett internat för personer som lider av ätstörningar, och kostrådgivaren vill att hon ska gå upp i vikt – och det fort? Så massa fokus på kärlek istället för ingredienslistan. Kram!

  Lisa 2016-10-22 10:10:05
  Svara
 • Ida, har du upplevt att du får gula tänder av att äta så mycket frukt? Om du har det, vad gör du mot det? Var hos tandläkaren igår och hon sa att man lätt får gula tänder av att äta mycket frukt för att det fräter bort emaljen från tänderna 🙂
  Kram!!

  Melinda 2016-10-21 12:10:31 http://nouw.com/melindaforsberg
  Svara
  • Svar på Melindas kommentar.

   Hej Melina! Nej absolut inte. Om mina tänder skulle bli gula är det nog mer i så fall för att jag dricker så mycket te 🙂 Har också hört att både citron och jordgubbar ska göra tänderna vitare 🙂 Kramis

   idawarg 2016-10-21 15:25:17
   Svara
 • Hej! Jag har en fundering, har du upplevt( eller några av de andra läsarna) att du/ni får torra slemhinnor av något kosttillskott som ni tar? Jag tar Chlorella, spirulina, B-vitamin, omega3 och magnesium, och började med det för några veckor sedan, har efter det upplevt att jag har fått väldigt torra slemhinnor, undrar om det kan ha ett samband?! har försökt googla på bieffekter men hittar ingenting.. Vore tacksam för svar, så jag vet om det är något jag ska utesluta eller inte!

  Kram

  Sabina 2016-10-21 09:09:42
  Svara
  • Svar på Sabinas kommentar.

   Hej Sabina! Nej jag har inte upplevt det utan tvärt om. B-vitamin ska läka slemhinnorna till och med. Testa att göra uppehåll med chlorellan och se om det blir bättre. Den kan ha en stark utrensande effekt som kanske kan skada slemhinnorna. Meddela gärna hur om det blir bättre? Kram Ida

   idawarg 2016-10-21 09:21:44
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt