Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

NÄR TRÄNINGSMOTIVATIONEN INTE FINNS

IMG_2675.JPG

God morgon mina hjärtan! I onsdags sprang jag mitt sista pass innan midnattsloppet och det var riktigt vidrigt! Jag hade en sådan dag då jag helst bara ville lägga mig i soffan och äta och kolla på serier. Jag var trött, hade ont i magen (hade ätit massa grejer jag visste jag var överkänslig mot så fick skylla mig själv) och dessutom var det superkallt och blåsigt ute. Allt talade emot mig och på mitt löpschema stod det löpning 6-8km.

Jag slängde i mig 3 bananer och 2 dadlar och tog på mig löparkläderna. Kändes inte alls bra då jag varje löppass sprungit i shorts och sporttopp och nu behövde jag ha på mig tights, linne och tröja. Men i alla fall tog jag mig ut och körde hela 8 km i hyfsat snabbt tempo. Det var varken roligt eller skönt men oj så nöjd jag var efter.

Så till alla er som tror att min motivation alltid är på topp kan jag säga att det är den absolut inte. Ibland måste man bara bita ihop och köra för känslan efter man klarat det slår allt!

När jag kom hem sedan kurade jag ner mig i soffan med en stor portion vegansk pasta och kollade serier. Bästa stunden på hela veckan och jag kan lova att den inte hade varit lika bra om jag hade hoppat över löppasset. Idag blir det vila för imorgon kör vi Midnattsloppet! Yeeey!

Hur är eran motivation nu? Är ni peppade på träning eller har ni en svacka? Tell me 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Hej Ida!
  Har du några tips på träning som ger kondition/gör att man behåller den, när man har/just behandlat kompartmentsyndrom?
  Jag älskar verkligen stt springa, men i maj/juni började jag få väldigt ont på utsidan av smalbenen. Eftersom att det bara blev värre (till den mån att jag inte kunde gå nästan alls och fick handflatsstora blåmärken på båda benen) uppsökte jag en allmänläkare. Han sa att det var benhinneinflammation, vilket jag också trodde. Men en jag känner sa att hon tyckte att det lät som något annat och bad mig ta kontakt med en naprapat. Han berättade att jag har fått kompartmentsyndrom, men att trycket i muskelfacket redan var över för att jag förstört det (därav blåmärkena). Så nu får jag inte ens testa att jogga på 3 månader. Vad ska jag göra?! 🙁

  Kram, en ledsen löpartjej

  E 2016-08-14 10:31:57
  Svara
 • Hej fina!
  Tack för all inspiration och positiv energi.
  Just nu har min motivation legat på minus pga att mitt sommarjobb varit lite väl intensivt. Jag brukar aldrig ha problem med att ta tag i träning samt kost då jag är en rutinmänniska och älskar sådant. Men just nu försöker jag dra igång motivationen så gott det går i den här gråa augusti-månad och jag använder bland annat din blogg samt youtube som hjälpmedel!
  Ha det bra, puss!

  Erika 2016-08-13 21:11:27 http://www.erikalaszlo.forme.se
  Svara
 • Hej Ida!
  Under sommaren tappar jag alltid träningsmotivationen, ja vet inte varför det blir så. Jag är 17 år och går fortfarande i skolan så kan mycket väl handla om att jag inte känner samma motivation på sommaren bara för att jag har sommarlov och inga fasta rutiner. Kram

  Lovisa Karlsson 2016-08-13 17:28:05
  Svara
 • Min motivation var super dålig fram till denna vecka pga en familjemedlem som råkade ut för en sak. Men nu under denna vecka har min motivation varit på topp, lyckats hålla mina 4 dagars träning och kämpar för att hålla det från och med nu!

  Du är bäst Ida! Fortsätt kämpa på bara!

  Kram

  Felicia 2016-08-13 13:05:59 http://thenerdyfitnessgirl.com/
  Svara
 • Min motivation är alltid på topp! Jag har aldrig känt att jag inte vill träna 😀

  Elsa 2016-08-13 12:56:22
  Svara
 • Jag är en jojjo tränar, jag tränar ass mycket en stund och sen tränar jag inte alls.
  Har du något tips på hur man kommer ur den bubblan Ida? <3

  Isabelle Berglund 2016-08-13 08:57:19 http://bellspower.blogg.se/
  Svara
 • Hej! Jag har precis kollat på min senaste vlogg där du sa att du skulle säga nej ifall Pärlan friade
  Varför då? Känner du att han inte är mannen i ditt liv och vill du inte gifta dig med honom? Vill du inte ha ett sagobröllop tillsammans med Pärlan, mannen du älskar allra mest. Ni båda är ju runt 30 och det är ju då som man börjar fundera på barn och giftemål. Vill du ha barn med honom?

  Frida 2016-08-12 18:12:13
  Svara
 • Ja, var har du köpt byxorna, jätte snygga och sportiga ? vill också gärna veta var du köpt din ångkokare som du tillagar dina grönsaker i…Så nyfiken, vill verkligen ha en? :D. Min motivation är bra tycker jag. Men just nu har jag fått prioritera mycket jobb som har fått gått före ibland, inget jag tycker om :(. Men för några dagar sen tog jag mig ut och sprang trots att jag inte alls kände för det och vilken fantastisk känsla efteråt, den känslan slår allt. Och man kände sig så stolt över sig själv och piggare :D.Själv föredrar jag löpning före styrketräning men försöker hålla en kombination mellan dom båda och det funkar super bra.

  Louise 2016-08-12 18:12:04
  Svara
 • Är pepp när jag väl är på gymmet men innan jag går dit står jag nästan och surar! Och smuttat godis. Men äsch! Mitt mål är att träna för att må bra och ska försöka att inte bry mig om man äter lite dåligt ibland.

  Johanna 2016-08-12 13:29:56
  Svara
 • Just nu är jag döless på allt, och eftersom träning är mitt huvudämne i bloggen så får den lida. Blä.

  FIT by Emma Hå 2016-08-12 10:18:01 http://fitbyemmaha.com
  Svara
 • Min motivation är faktiskt väldigt bra just nu och har varit förvånad över hur bra den har varit hela sommaren. Oftast är jag en slöis under sommaren då jag har prioriterat annat än just träningen, men i år är första gången som det har rullat på ! 😀
  Mitt problem just nu är att jag blir påverkad väldigt mycket. Jag har en vän som har som mål att ställa upp i bikinifitness om 1-2 år och hon kör på väldigt bra just nu. Jag stöttar och är väldigt stolt över henne ( hon hade en HEMSK graviditet och jag är så glad över att hon mår bra idag), men jag kan inte låta bli att känna mig sämre som inte tränar lite bra eller ofta som henne. Det är förvånansvärt många i min lilla stad som har ställt upp eller ska ställa upp på fitnesstävlingar så det är lite av en vardag här. Men för mig som bara vill komma i mer form så får jag en press att jag ska träna lika intensivt som dom. Jag råkar älska mat och äter gärna och ofta ( bra, LAGAD mat), men till och med där så kan jag känna att jag ”äter för mycket” då dom andra går ner så mycket i vikt, så himla fort medans jag stampar kvar och gör små förändringar på mig själv. Jag är fullt medveten om att det är i min hjärna som jag behöver förändra mig själv och sluta påverkas av dom här ”bättre” brudarna, men det är svårt att se att mina 3-5 morgonpromenader + 3-4 träningstillfällen är tillräckligt när dom andra är 100 gånger bättre. Jag vill också tajta till mig lite och tappa i cm ( äger ingen våg för det kan omöjligt vara bra att ha), men jag känner mig inte lika duktig som dom som tappar 2-3 kilon varje vecka. Jag vill ha en hållbar hälsoresa och tycker att jag har det idag, så det är bara dumma hjärnspöken som är i vägen 🙂

  Stort lycka till min vän på Midnattsloppet! Jag ska hålla tummarna för dig! 😀

  Camilla 2016-08-12 10:07:37 http://camillanorman.se
  Svara
  • Svar på Camillas kommentar.

   Hej Camilla! Vet att det är till Ida du skriver men vill bara säga att vad glad jag blir när jag läser vad du skriver. Tycker du har en fin insikt i ditt eget mående och din hälsoresa som inte hakar på dina vänners resa. Vill önska dig lycka till!
   Kram / Sandra

   Sandra 2016-08-12 10:36:01
   Svara
   • Svar på Sandras kommentar.

    Men du är väl en ängel Sandra! Tack underbara du för peppen, en underbar start på en ledig lördag! 😀 90 % av tiden så vet jag att jag tränar för min egen hälsan skull, men ibland så ruckas den av sociala medier och dom man umgås med haha
    Ta hand om dig och ha en underbar helg! Kram

    Camilla 2016-08-13 10:04:48 http://camillanorman.se
    Svara
 • Vad grym du är, trots att du inte ville så tvingade du dig. DET är motivation ändå, målmedvetenhet om inget annat! Det är just det jag saknar. Om jag vill ligga på soffan så vinner tyvärr soffan. Jag vet inte varför. Jag intalar mig själv att EN dag mer eller mindre som jag inte tränar kan inte göra något. MEN det är ju det den gör, för det är inte bara EN dag. Det blir fler än vad man tror.

  Men just nu är jag fortfarande motiverad, än så länge. Har just startat upp igen efter semester och allt. så än kör jag på.

  Diana 2016-08-12 09:48:00 http://lamadre.se
  Svara
 • Just nu är jag i en jättepepp-period och får anstränga mig för att faktiskt stoppa in lite vila också. Men precis som du skriver så är det precis tvärtom i perioder också!

  Louise 2016-08-12 09:22:18 http://www.louisevis.se
  Svara
 • Hej!
  Supersnygga byxor, var har du köpt dem?

  Ann-Sofi 2016-08-12 09:11:10
  Svara
 • Hej finaste Ida! Vad skulle du rekommendera till kvällsmål? Många kanske anser att det inte är optimalt att äta så sent (vid kanske 21-22) men jag måste annars vaknar jag hungrig mitt i natten och kan inte somna om haha! 🙂

  emma 2016-08-12 08:37:17
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind