Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

TRÄNINGSPROGRAM LÖPNING

styrketräning-löparecore-övningträningsprogram löpning

Kläder från adidas/Stadium.

Jag är i full gång med min löpträning och förra veckans löpschema kan ni se nedan. Själva konditionen är det inte något fel på utan det som hindrar mig från att springa snabbare är att jag är rädd för att mina skador i knä, benhinnor fötter ska komma tillbaka. Eftersom jag inte är en van löpare (och speciellt inte utomhus på asfalt) så måste jag ta det lugnt + att jag stretchar och rullar utsidalår varje dag. Måste säga att det faktiskt känns bättre. Den där rullen är magisk! Körde även lite styrka efter igår som jag kan visa i ett separat inlägg.

Hoppas ni fick lite löpinspiration. Puss, I

FÖRRA VECKANS LÖPSCHEMA

Måndag:
6 km i lugnt tempo

Onsdag:
15 min lugn löpning
Intervaller: (15, 30, 45s, 60s, 45s, 30s, 15s) X 3 (2 min vila mellan varven)
10 min lugn löpning

Fredag: 
Intervaller: 3 min löpning + 1 min power walk X 15 (Totalt 60 min)

Söndag:
4 km lugn löpning + lite styrka

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Hej Ida! Jag undrar på vilken tid du springer 6 km alltså vilket Tempo. Och om du springer på löpband i vilken hastighet brukar du springa 6 km på din snabbaste tid?

  Anna 2016-07-27 08:45:25
  Svara
 • Hej!!

  Hörde presis din och Viktors podd där du är själv!!

  Du sa att man ska äta mer som vegan gäller det vegetarianer också?? Men jaja. Sen när jag började äta vegetariskt har jag börjat äta mindre och inte gilla mat direkt. Jag vet inte vad jag ska göra för när man är mätt är man ju mätt. Det är svårt att äta ner än vad man årkar. Något tips??

  Elin 2016-07-26 00:09:48
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Ja i många fall men kroppen vet alltid bäst så lyssna på din kropp. Känner du dig mätt och har energi så får du antagligen i dig tillräckligt 🙂

   idawarg 2016-07-26 09:30:05
   Svara
 • Kul att du kommit igång med löpning, den sport jag själv hållt på längst med & tycker ger så mycket frihet.

  Hoppas du håller dig skadefri, annars har jag flera tips i det här inlägget – både i förebyggande syfte & om du redan har löprelaterade skador: http://trendotraning.se/2016/05/12/lopstark-och-fri-fran-knaskador/

  Anna - Trend o träning 2016-07-25 21:04:07 http://www.trendotraning.se
  Svara
 • Hej Ida! Jag har en fråga till dig, när jag läste om bjäst så stod de att man skulle äta ca. 1 msk per dag, mäter du upp då så att det är exakt en matsked? Vad händer om man tar mer än en matsked? Är det dåligt på nåt sätt?
  Bjäst är ju väl som ett kosttilskott som man tar varje dag men måste man ta det varje dag, kan man ta det när det ”passar till maten” om du förstår vad jag menar, och om man få inte har tagit alla dagar, gör det nåt om man tar mer de dagar man tar?
  Och ett litet inläggstips är att du skulle berätta mer om spirulina och chorella, vad det är pch varför det är bra osv!
  ❤️❤️❤️

  kajsa 2016-07-25 21:01:00
  Svara
  • Svar på kajsas kommentar.

   Nej jag mäter aldrig och tar alltid mer än 1 msk. Ingen fara, de måste nog bara skriva ett mått men jag använder bjäst som krydda. Ibland flera gånger/dag och vissa dagar tar jag ingen alls så det jämnar säkert ut sig 🙂 Tack för tipset, ska skriva ner det 🙂 <3

   idawarg 2016-07-26 09:28:39
   Svara
 • Hej! Bra tips! Hur länge vilar du mellan de olika intervallerna? Alltså när du kört tex, 15 sekunder o ska köra 30 s nästa?

  Linnea 2016-07-25 20:59:20
  Svara
 • Hej Ida!<3 har du alltid haft blåa ögon? För jag har hört att man kan ändra sin ögonfärg genom att äta massa grönsaker och frukt! Du är bäst!

  Elin 2016-07-25 18:38:29
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Hej Elin! Ja jag har allts haft blå ögon trots att båda föräldrarna har bruna ögon. Dock har de blivit ännu klarare efter jag började äta vegansk kost 🙂 <3

   idawarg 2016-07-25 18:41:15
   Svara
 • Hej Ida!
  Jag undrar om du skulle rekommendera cellenzym till 15åringar? Om man behöver det alltså, för jag får lätta svullen mage efter att jag ätit och skulle vilja prova och se om det kan hjälpa.
  Kram på dig bästa du❤

  Iris 2016-07-25 16:22:01
  Svara
  • Svar på Iriss kommentar.

   Ja absolut det funkar toppen om du är 15 🙂 Testa ta 2 st innan varje måltid och se om det hjälper. Lycka till! Kramis

   idawarg 2016-07-25 17:02:45
   Svara
 • Grymt bra tips!
  http://erikalindgren.com

  Erika, sambo, New York liv! 2016-07-25 14:21:58 http://erikalindgren.com/
  Svara
 • Hej Ida! Du är så grym som följer ditt löpschema och tar dig tiden att förebygga skador!

  Jag undrar vad du använder för redskap för att ta tid på dina intervaller? Någon bra app?

  Sedan undrar jag också om du brukar lyssna på något medan du springer? Musik? Podcasts osv.?

  Sara 2016-07-25 11:42:03
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Tack fina du! jag använder appen runkeeper. Där kan mat ta tid, kolla villen hastighet och hur långt man springer. Lyssnar alltid på poddar och där allt mellan himmel och jord 🙂 Om jag kör tuffa intervaller blir det musik för att få extra pepp 🙂 Kramis

   idawarg 2016-07-25 15:57:08
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Sassa Asli
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind