Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ÅNGKOKAD SÖTPOTATIS MED TOMATSÅS & NÄRINGSJÄST/BJÄST – RECEPT

VEGAN-LUNCHVEGAN-LUNCH-1BJÄST

Köp Bjäst <– HÄR

God morgon mina älsklingar och glad måndag! Jag måste bara tipsa er om Bjäst/Näringsjäst. Perfket till alla er veganer och vegetarianer för att boosta lite extra med B-vitaminer och speciellt B12. (Såklart även bra till er som äter kött också). Förutom att det är fullproppat med B-vitamin så är det även galet gott och kan användas som smaksättning i såser, i gröt, i musli eller uppe på din mat. Min favorit är att ha dem på ångkokad sötpotatis eller pasta. SÅÅÅ gott och smakar typ som parmensan.

Har letat upp den här Bjässen och har nu äntligen tagit in den på Welloteket. Yeey. Ni hittar den –> HÄR!

Men här kommer recept på en enkel och god vegansk lunch/middag.

INGREDIENSER:
2 sötpotatisar
Önskad mängd körsbärstomater

1/2 paket krossade tomater
1/2 paket färdigkokta linser
färsk basilika
tamaris, havssalt, peppar

Bjäst

GÖR SÅ HÄR: Skala och skär sötpotatisen i bitar. Ångkoka (har man ingen ångkokare kan man ugnsbaka) sötpotatis och tomat i ca 10 min. Till såsen/röran så häll ner krossade tomater, linser och hackad basilika i en kastrull och värm på svag värme. Krydda med lite tamaris, salt och peppar. Kan även vara gott och ha vitlök i om man tål. Toppa allt med Bjäst.

(Alla länkar är reklamlänkar till min egen webshop Welloteket).

Läs också:
Recept vegansk pasta
Recept protein smoothie bowl
Recept vegan chokladbollar

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Nu när det är semestertider blir det gärna att man umgås med andra och äter gott (läs onyttigt). När jag är hemma hos mig själv är det mycket lättare att hålla sig till clean eating då jag själva handlar maten. Till och med när jag är hemma hos mina föräldrar tycker jag det blir komplicerat. Hur gör du när du inte är hemma hos dig själv med mat? Snälla ge tips och idéer på hur man kan fortsätta äta nyttigt fast omgivningen inte gör det. Vill kunna göra det naturligt utan att folk ska ha fördomar. Många tror man bantar bara för att man vill äta nyttigt och rent.
  Såg på snap att du åt bananer och drack te när du fikade med familjen. Reagerade någon på att du inte tog en tårtbit eller liknande?

  Tusen tack för svar och miljoner tack för att du finns och är så inspirerande!

  Kram från Caroline, 27 år i Oslo

  Caroline 2016-07-04 22:14:33
  Svara
 • Låter så gott!! ?
  http://Erikalindgren.com

  Erika, sambo, New York 2016-07-04 16:14:53 http://erikalindgren.com
  Svara
 • ”smakar som parmesan”, hur gott? där fick du mig på kroken! haha <3

  ISA 2016-07-04 16:04:59 http://isabyl.devote.se
  Svara
  • Svar på ISAs kommentar.

   Jaaa såååå gott!! Ost och speciellt parmensan är det enda jag kan sakna ibland men nu har jag hittat bästa ersättaren <3

   idawarg 2016-07-04 21:10:57
   Svara
 • Hej Ida! Jag är 15 år och börjar gymnasiet nu till hösten och sedan sommarlovet började har jag väldigt ofta kännt mig trött och hängig. Jag har sovit ungefär 8h/ natt men ändå varit trött hela dagarna och ofta sovit över en timme antingen mitt på dagen eller efter jobbet. Jag har nästan ingen energi och förut tränade jag fotboll varje dag samtidigt som jag satsade hårt på skolan och nu i efterhand undrar jag hur jag någonsin kunde orka med allting. har funderat på att beställa några kosttillskott från welloteket men är osäker på vad eller om det ens är bra för mig även om jag är så ung. Min fråga är egentligen vad jag kan äta för tillskott för att bli piggare eller om den ens är bra att stoppa i sig sånt i så ung ålder? (Är inte vegetarian eller vegan men äter annars en stabil och bra kost, tränar typ 2 gånger i veckan nu) Tacksam för svar! Älskar din youtube och blogg❤️

  Malin 2016-07-04 13:41:56
  Svara
 • Det låter verkligen gott!

  Hanna - Pilates och träningstokig 2016-07-04 07:30:42 http://hannafialotta.blogg.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind