Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

KAN JAG TA OMEGA 3?

Ecolomega_120_kapslar_welloteket

Om du skulle få rekommendationen av din naturläkare att ta tillskott av omega3 i form av fiskolja i en period, skulle du göra det? Jag står nämligen i den situationen. Tar algolja, men för att få ner inflammationer i kroppen och så småningom kunna sluta helt med de mediciner jag tar nu, behöver jag mer EPA och det kan inte tillgodoses av algolja eller andra veganska alt. Känns svårt.

SVAR: Hej och mycket bra fråga. I din situation skulle jag absolut göra det. Jag har själv tänkt på det många gånger och om Leif skulle råda mig att äta något eller ta ett tillskott som ej är helt veganskt för att förbättra min hälsa så skulle jag göra det. Det viktigaste tycker jag är att man gör sitt bästa. Folk vill alltid sätta en i fack och jag får dagligen frågor om jag är vegan eller ej. Mitt svar är att jag äter 99% vegansk mat och gör hela tiden mitt bästa för att välja veganskt men om jag blir bjuden på ex ett bröd som innehåller lite ägg eller honung så kan jag äta det. Jag är inte manisk men när jag är hemma eller kan välja mat så väljer jag alltid vegansk mat.

Så hade jag varit du så hade jag lyssnat på din naturläkare. Se till att välja ett bra tillskott med hög kvalité. Kan rekommendera Ecolomega som vi har på Welloteket. Det är ett ekologiskt tillskott av hög kvalité som finns i både –> kapslar och –> olja. (Reklamlänkar)

Hoppas du fick lite råd. Kram Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej Ida. Jag är tyvärr utmattad och har inte lika mycket energi om dagarna som jag skulle vilja ha. Egentligen nästan ingen energi alls. Stundtals måste jag lägga mig raklång i soffan för att vila lite och jag kan dippa totalt när jag är ute på stan eller så fort jag tar mig någonstans. Jag är så trött på det och har funderat fram och tillbaka vad jag ska göra. Jag har funderat på Spirulina, tror du att det kan hjälpa mig? Berätta gärna vad du skulle rekommendera. Stor kram!

  Sissi 2016-06-29 13:19:23
  Svara
  • Svar på Sissis kommentar.

   Är du säker på att du äter tillräckligt med mat? Varierad kost? Tror inte endast spirulina kommer att hjälpa dig. Ofta när man är trött beror det på minskad energi. Försök att äta mer, och kanske blanda i mer nötter och baljväxter i din kost. Även spirulina, chlorella osv. kan vara bra att lägga till i smoothies!

   Charlotta 2016-07-01 13:06:27
   Svara
 • Hej Ida!
  Jag har gått över till att bli vegan nu och har varit det i snart 1 månad. Jag har IBS och har följt fodmap i ungefär 2 år men inte blivit bra. det har hjälpt men inte blivit helt bra men nu den här månaden med vegankost har jag blivit helt bra skulle jag faktiskt vilja säga 🙂 Men jag har lite funderingar, vad bör man ta för tillskott när man är vegan? jag äter spirulina, vetegräs och msm varje dag (nästan varje dag) men känner väl att det egentligen är mer jag borde få i mig? Jag äter väldigt lite och känner mig yr ganska ofta men jag får inte i mig så mycket mat då jag alltid blir så illamående när jag äter. har du några tips?
  Många frågor, jag sammanfattar 🙂

  Vilka tillskott bör man äta vid en vegansk kost?
  Har du några tips på att bli mindre illamående, så jag får i mig mer mat och inte är så yr hela tiden?

  Kram/kajsa 🙂

  Kajsa 2016-06-28 12:38:23
  Svara
 • Väljer du bort honung också? Varför i himmelens namn då?

  Lina 2016-06-27 21:15:39
  Svara
  • Svar på Linas kommentar.

   Finns ju många bättre alternativ som smakar likadant och inte skadar bin! Agave, dadelsirap, lönnsirap osv. Bättre att välja djurfritt 🙂

   Charlotta 2016-07-01 13:07:54
   Svara
  • Svar på Linas kommentar.

   Jag har aldrig varit någon storkonsument av honung så det är inte direkt så att jag märker någon skillnad och om någon bjuder på något med honung i så äter jag, så kan inte direkt säga att jag väljer bort det. Men de som är riktiga veganer väljer bort det pga. att bina kan fara illa ut –> http://www.djurensratt.se/vara-fragor/djurvanlig-konsument/honung-och-bivax

   idawarg 2016-06-28 08:19:41
   Svara
 • Hej hej fina du! Måste först bara tacka för att du gjorde min sista jobbdag ( jag har semester nu!) liiiite lättare igår genom att ta 2 av mina insta-bilder. Så himla kul att se! 😀
  Men en liten fråga jag har bara: Du verkar vara så himla duktig på att se positivit hela tiden och inte ha några bekymmer. Blir du någonsin nervös över saker som du ska göra ( typ resa till Thailand och ha din träningsresa) och hur hanterar du såna känslor? 🙂
  Bloggare i allmänhet tycker jag bara kör på och även om det hintas om rese-skräck så hoppar dom på nästa plan redan innan dom har landat från förra resan. För mig är det helt galet att många har ”reseskräck” och ändå drar iväg till andra sidan jorden haha

  Ha en uuunderbar dag idag Ida och ta hand om dig! <3

  Camilla 2016-06-27 09:54:43 http://camillanorman.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt