Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

HITTA KONTAKT MED RUMPAN

träning-ida-wargträning

Mina kläder (Reklamlänkar): T-shirt – HÄR // Tights (liknande)HÄR

God morgon älsklingar! Hoppas att ni mår bra idag så här efter midsommarafton 😉 Själv mår jag toppen då jag firade i lugn och ro hemma hos min pojkväns familj. Dock har jag lite träningsvärk i rumpa och ben efter torsdagens benpass. Fattar inte varför träningsvärken i benen alltid kommer 2 dagar efter? Är det så för er också?

I alla fall tog jag mig till gymmet i torsdags trots jetlag och lyckades få ihop ett lätt pass som blev väldigt tungt pga. att jag var så trött. Satsade på att hålla fokus på kontakt med de övningar jag vet att jag lättast får kontakt med. När man väl får kontakt krävs inte lika mycket vikt och egentligen tycker jag det är den bästa träningen då lägre vikter minskar skaderisken.

Så här såg passet ut:
15 min power walk 15% lutning
10/sida enbens benpress X 4
10 benspark X 3
10 lår curl X 3
10 squats i abduktor maskin X 3
10 benpress X 3

Jag har alltid tidigare haft svårt att aktivera rumpan och när folk har sagt att man använder rumpan när man går har jag inte fattat vad de snackar om? Haha men nu jäklar känner jag. När jag kör uppvärmningen med PW med 15% lutning försöker jag alltid fokusera på att gå med rumpan. Jag tror detd handlar om precis som med magen att man måste lära sig att aktivera rumpans muskler i rörelse och inte bara när man står stilla och gör en övning. Kan man inte aktivera musklerna i vardagsrörelser så har man egentligen ingen användning för dem. Både mage och rumpa är så viktiga att få in för att skydda ryggen från skador. Så mitt misson denna sommaren är att aktivera den där rumpan i mitt vardagsliv 🙂

Oj nu blev det mycket text här, hoppas ni orkade läsa. Ha en fin lördag älsklingar! Puss, I

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej! Du, som många många andra, gör ben curl vid träning av rumpan. Men jag själv känner bara av i vaderna och lite baksida lår när jag gör den övningen. Jag förstår verkligen inte hur jag ska få kontakt med rumpan. Har du eller någon annan tips? Eller gör jag helt fel haha?

  Olivia 2016-07-02 00:23:36
  Svara
 • Hej! Jag tänkte börja ta kosttillskott och tänkte då äta chlorella, multivitamin och protein från holistic. Tror du att de tillskotten fungerar ihop eller kommer jag att få i mig för mycket av någonting?

  Tack på förhand!
  Mvh Sandra

  sandra 2016-06-26 01:10:41
  Svara
 • Jag håller på med att shapea upp min rumpa nu så detta var intressant läsning. Inte tänkt på att känna rumpan när jag går. Magmusklerna däremot har jag kontakt med när jag går.
  Tack för en grym blogg <3

  Mathilda 2016-06-26 00:06:23
  Svara
 • Jag i skolan när folk klagade över träningsvärk dagen efter. Så tänkte jag… jaha?
  MEN… dagen därefter så kom det 😉

  Tycker att det är svårt att få kontakt med rumpan i vanliga knäböj, men fungerar bättre om man står lite ”brett” och gärna med tärna lite åt ”sidorna”.
  Annars föredrar jag höftlyft, och olika versioner av ”alla fyra övningar”. Sedan är utfall bra för övre delen av rumpan tycker jag.
  Squats/knäböj är i överlag överskattat enligt mig, om de inte är tillräckligt breda 😉

  Svara
 • Hur många km/h brukar du ha på löpbandet när du kör powerwalk som uppvärmning?

  Nicole 2016-06-25 14:34:02
  Svara
 • jag älskar att träna rumpa och lår mest 😀

  Ljuva Julia 2016-06-25 09:41:27 http://ljuvajulia.se
  Svara
 • Blir det en ny träningsresa nästa år?? Vill sååå gärna åka med men trodde att man behövde vara 18år (är 17)❤❤ kraam

  Nathalie 2016-06-25 09:24:42
  Svara
 • Jag gillar mycket text 🙂

  Jenny 2016-06-25 09:24:18
  Svara
 • Hej ida!
  Tack för en super blogg! 🙂
  Blir alltid lika glad av att titta in här <3

  Jag fick nyligen hem MSM pulvret som jag beställde från dig,
  och tänkte bara höra o man kan blanda i det i ex smoothie eller om man måste
  blanda i det med vatten? Kram!!!

  Melinda 2016-06-25 09:17:36 http://nouw.com/melindaforsberg
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt