Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

GÅ UPP I VIKT AV VEGANSK KOST

IMG_9546.JPG

Min frukost på 3 bananer, 2 mangos, gojibär och pumpafrön.

Jag har en fråga, men först vill jag bara säga att du är bäst! Du är så bra på att förmedla bra energi och pepp. I alla fall, jag skulle vilja gå upp i vikt lite då det är hälsosammare för mig – men jag vill ju fortfarande vara snygg osv om du förstår vad jag menar. Jag vill gå upp ca 3 kg. Det svåra är att jag vill gärna äta så mycket vegansk som möjligt då jag inte tycker om hur djur behandlas i den industrin. Så Ida, har du några förslag på hur jag ska göra för att gå upp på vegansk kost? Jag tränar ca 3 gr i veckan.

Hur får du i dig det proteinet du behöver när du tränar? Jag är rädd för att man inte får i sig tillräckligt nämligen.

SVAR: Men ååå tack fina du vad glad jag blir! Härligt att du vill äta veganskt, det glädjer mig. Bästa är att äta mycket bra mat och lägga till bra fetter som nötter, frön, avokado, tahini, linfröolja, nötsmör mm.

Sedan som jag sa innan mycket mat! Var inte rädd att äta stora portioner av bra vegansk mat. Gör du det så behöver du inte oroa dig över proteinet, det får du i dig. Det finns protein i nästan allt och äter du tillräckligt mycket så kommer du att få i dig det du behöver. Saker som innehåller bra med protein är ex havregryn, quinoa, frön, nötter, linser, bönor, tofu mm. Så ät på och njut av stora portioner med mat och lägg till fett i varje måltid.

(Alla länkar är Reklamlänkar till min egen webshop Welloteket)

Jag själv mäter inte min mat utan äter bara ofta tills jag blir mätt. Har jag tränat styrketräning så brukar jag addera hampaprotein eller risprotein i mina smoothies. Hampaprotein innehåller ju tex. både protein och bra fetter. Du kan även toppa smoothien med hampafrön, pumpafrön eller chiafrön.

Hoppas att du fick lite tips och njut av din veganska mat. Kramis

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej Ida! Vill börja med att din blogg är grym! Jag undrar lite över vegetariska alternativ. Har alltid ätit kött men nu på senare tid har jag tröttnat på det & tycker inte det är alls gott. Så jag försöker gå över till att sakta men säkert bli vegetarian men tycker det är så svårt att veta vad man ska byta ut köttet mot som innehåller samma näring. Har du några tips? 🙂

  Therese 2016-06-22 08:56:49
  Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   Hej fina du och vad härligt att du vill börja äta mer veggo. I övergången kan det vara ett smidigt alternativ att ta till ”köttsubstitut” som Oumph, quorn, sojafärs mm. Då kan du laga samma rätter som innan. Men sedan skulle jag rekommendera att minska på halvfabrikaten och istället äta råvaror. Har du inte tänkt att bli vegan så kan du fortfarande äta ägg och ost som innehåller mycket protein. Så istället för en köttbit så stek halloumi eller 2 ägg. Vill du testa mer veganskt så har du linser, bönor, kikärtor, nötter, frön, quinoa, havregryn som är proteinrikt. Själv tänker jag inte så mycket utan äter bara mycket av allt och då får jag i mig det jag behöver då allt i stort sett innehåller protein. Så ta det i steg och experimentera 🙂 Kramis

   idawarg 2016-06-22 15:35:28
   Svara
 • Om du och Pärlan gifter er, vilket efternamn kommer ni välja?

  Cecci 2016-06-21 21:36:19
  Svara
  • Svar på Ceccis kommentar.

   haha ja du jag kommer aldrig att byta mitt så antingen heter vi olika elle r så får Pärlan byta 🙂

   idawarg 2016-06-22 08:08:13
   Svara
 • Vilka bra tips!

  Josefin 2016-06-21 18:09:38 http://www.devote.se/joseefiinb
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt