Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

KALORIER, KOLHYDRATER & NÄRIGSINNEHÅLL

IMG_7772.JPG

Älskar att äta smoothie bowl toppat med musli. Perfekt till frukost och mellis.

Hej Ida! Är alla dina recept nyttiga? Och vet du hur mycket kalorier eller kolhydrater du brukar ha i dina olika maträtter? Och om du har möjlighten skulle du kunna skriva näringsinnehåll?

SVAR: Hej Ellen! Jag tycker att mina recept består av bra mat och är nyttiga i alla fall för mig. Sedan brukar människor ha olika uppfattningar om nyttighet.

Jag brukar äta mat innehållande mycket kolhydrater men jag mäter aldrig mitt kaloriinnehåll. Dock brukar jag äta mycket och gillar att få i mig 500-1000kcal/måltid. Men kaloriinnehållet blir högt eftersom jag äter stora portioner så vill man ha lägre är det ju bara att äta mindre. Kaloriinnehåll är egentligen inte det viktiga för mig utan jag fokuserar istället på bra mat och sådan mat som jag vet att min mage mår bra av. För många kanske ex. vitt ris anses som jätteonyttigt medan det för mig är superbra då jag får bra energi, blir mätt och är snällt mot min mage. För många andra kanske en raw sallad toppat med nötter innebär samma medan det för mig skulle bli kaos i magen.

Jag kommer inte skriva ut näringsinnehåll mm på mina recept i bloggen då jag tycker det signalerar fel budskap och kan sätta griller i huvudet på er som läser. Som sagt tycker inte man ska hålla fokus på kalorier utan mer på näring och äta med gott samvete det man väljer att äta 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Jag ser inget fel i att tracka sina kalorier och makros, så länge man gör det med distans och inte värderar sig själv efter hur man äter. Men att skriva ut mängderna i recept tycker jag inte är någon bra idé, för alla har olika behov. Som Ida säger så är mat som är nyttig för en person rena magdöden för en annan osv. Bättre att lära känna sin kropp istället och ta redan på vad/hur mycket som funkar för MIG.

  FIT by Emma Hå 2016-06-19 14:09:20 http://fitbyemmaha.com
  Svara
 • För mig som just nu är sjuk i Anorexia ringer det varningsklockor när jag läser denna frågan. Att hålla på och räkna kalorier leder många gånger till ätstörningar. Tro mig, det är ett helvete. På min blogg www.halsogrubblaren.blogg.se skriver jag om min anorexia och min syn på hälsa. Förhoppningsvis kan det motivera att skippa kaloriräknandet.

  Isabelle 2016-06-19 12:27:57 http://www.halsogrubblaren.blogg.se
  Svara
 • Jag har aldrig räknat kalorier och sådant. Inte heller då som jag var mest ”ätstörd”.
  Jag tror det är mer viktigt med att äta lite och ofta. Och sedan prova sig fram med mat som fungerar för enskild individ, samt finna en balans. Vilket du mer eller mindre skriver själv i texten med 🙂

  Tycker det är bra budskap du får fram.
  Du får folk att bli mer inspirerad till mer nyttig kost. Samtidigt som du inte bidrar till några överdrivna fixidéer angående innehållsförteckningen 🙂

  Caroline 2016-06-18 10:58:13 http://blackmary.blogg.se/
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind