Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

KÄNNER MIG YR

IMG_2813.JPG

Boosta din smoothie med spirulina.

Hej Ida! Din blogg är grym och din podd som du gör med Victor är super duper bra! Jag har länge funderat på att bli vegetarian. Denna vecka provade jag och nu har jag på senaste tiden känt mig lite yr då och då. Jag funderar på vad det kan bero på. Om det är att jag inte har fått i mig viktiga saker, som man får av kött. Eller om jag har glömt något att tänka på när man äter vegetarisk kost. Jag är som sagt ny med detta, och frågar om du har några bra tips på kost och andra saker man kan tänka på. Tack för en underbar blogg!

SVAR: Hej fina du och tack snälla för din kommentar! Kul att du blivit vegetarian. Jag kan inte ge dig en diagnos men samma sak hände för mig i början och något som verkligen hjälpte mig var att ta tillskott på Spirulina. Det innehåller alla vitaminer, mineraler och näringsämnen och är rik på ex järn som kan vara orsaken till varför du blir yr.

(Reklamlänkar)
Spirulina finns både i pulver –> HÄR
och tabletter –> HÄR.
Det är även bra att ta tillskott av B12 –> HÄR

B12 kan annars vara svårt att få i sig som vegetarian/vegan. Testa det och se om det känns bättre 🙂 Kram, Ida

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej Ida! Jag hoppas verkligen att du kan svara på min fråga för jag behöver hjälp! Jag är 18 år och det är nämligen så att jag är så trött, jämt! Det spelar ingen roll om jag sover bra eller äter bra, jag är trött helatiden. Jag blir piggare av att träna, speciellt kondition. Men ändå så är det inte tillräckligt för jag är ändå trött. Jag kan inte koncentrera mig alls i te.x. skolan. Det är ofta jag inte ens kommer upp ur sängen på morgonen för jag är så trött, även fast jag har sovit i 8-9 timmar. Om jag kommer upp ur sängen så är jag helt slut hela dagen! Jag behöver verkligen din hjälp! Skulle vara jättesnällt om du kunde tipsa på nå pulver eller liknade att testa. Har för mig att Spirulina kan hjälpa? Men vill helst höra från dig vad du tycker innan jag vågar mig på att testa något 🙂

  Carolina 2016-06-14 03:25:54
  Svara
 • Hej Ida! Har du några tips på hur man kan lära sig att acceptera och kanske till och med älska sina celluliter. Jag är 18 och har det senaste året fått alltfler celluliter på låren. Tror det dels har med att göra att jag lämnar puberteten (nya hormoner etc), dels att jag på det senaste haft ett ganska stort intag av socker samt inte har tränat lika mycket. Celluliter är ovant för mig och jag ver inte hur jag ska förhålla mig till detta. Har länge haft många komplex men börjar lära mig att älska kroppen överlag men celluliterna är svåra som fasen och av någon anledning tycker jag det ser ohälsosamt ut(???). Har du några tips? Kan man minska celluliter?

  M 2016-06-13 21:11:40
  Svara
  • Svar på Ms kommentar.

   Förlåt om jag svarar!

   Men celluliter i överlag är svåra att få bort.
   Men all form av ben och rumpträning, variera gärna kondition med tung styrketräning.
   Drick en massa vatten/vätska. Ät mycket frukt och grönt, så du får ännu mera vätska samt andra nyttiga ämnen.
   Minska på kaffe och alkohol, om du dricker det.
   Dra ned på sockret, och byt ut dessa mot frukt och bär istället.
   Försök att gärna äta mer vegetariskt, eller tom veganskt.
   Välj eko framför all bekämpningsmedel.

   I överlag behöver du ”dra ut” celluliterna med träning, och ”spola ut” med en massa vätska och glöm inte sömnen!

   Och jag hoppas även själv att Ida kan göra ett inlägg om detta.
   Har själv en massa av dessa ”charmiga” gropar på mig 😉

   Sedan… FÖRSÖK acceptera celluliterna!
   De är inte omöjliga att minska på, men väldigt svårt att få bort 100%, om du inte lever extremt strikt.
   Du är garanterat fin ändå, även med lite celluliter 🙂

   Caroline 2016-06-14 12:06:14 http://blackmary.blogg.se/
   Svara
 • Vet du skillnaden på guarana pulver och guarana extrakt? Köpte hem extrakt men det smakar så hemskt så vet inte vad jag ska ha det till, bara hört att det ska vara ett bra alternativ istället för kaffe då det är helt naturligt uppiggande. Några tips?

  Massa kramar
  (sofiahager på instagram)

  Sofia 2016-06-13 21:07:43 http://sofiahager.wordpress.com
  Svara
 • Hej Ida! Jag har några frågor kring kost och så som du kanske kan svara på, skulle vara så skönt om du ville svara på detta om du vet något som kan hjälpa mig. Jag har länge haft problem med magen. Har alltid varit jättehård och får sällan gå på toa vilket stressar och gör mig orolig. Jag försöker dricka vatten så mycket som möjligt och äta fibrer. Men tycker inget hjälper… Även fast jag äter linfrö, plommon och sådant som ska hjälpa så hjälper det inte… Har följt din blogg i ett år och tycker du verkar ha så bra tankar kring allt med träning och kost och du verkar också ha magproblem eller haft.. Jag läste och såg ditt klipp på youtube att din kropp har svårt att jobba bort fettet du äter, men hur märkte du det? Jag har nu ett år haft flytande avföring vilket jag hållt på googlat och då har jag hittat och läst lite om att det kan bero på att kroppen inte kan ta hand om det. Har du något tips vad man skulle kunna göra/äta? Är kött och sådant svårsmält för magen och bör undvika det och börja med bönor, linsor och med kokad mat? Jag provade utesluta gluten och mjölk förut 2 veckor ca men tyckte jag inte märkte någon större skillnad.. Är 20 år och är frisk för övrigt liksom. Tränar några gånger i veckan och äter väldigt bra för övrigt. Kramis du är så bäst och så himla duktig!!

  clara 2016-06-13 20:58:20
  Svara
  • Svar på claras kommentar.

   Hej! Jag har exakt samma problem med magen, är ofta superhård i magen och inget har hjälpt. Jag har börjat ta MSM på sistone, blandar ut i en stor flaska vatten. Tar även multivitamin tillskott för vegetarianer + magnesium tillskott. Jag vet inte om det kan vara magnesiumet, men de dagar jag har tagit det i rad så har magproblemen minskat. Det skadar inte att testa litet tillskott av det. Det sägs att maten som man äter idag inte innehåller så värst mycket magnesium och att man lätt kan få lite brist på det i kroppen. Hoppas det hjälper! Annars hjälpte det mig otroligt mycket bara av att ställa om till vegetarisk/vegansk kost.

   Kimmi 2016-06-29 09:58:54 https://kimmimadeline.com/
   Svara
  • Svar på claras kommentar.

   Jag har haft precis samma problem som det du beskriver. Sedan jag slutade äta kött (inte fisk dock) har problemen nästan helt gått över. Testa några veckor och se om det blir bättre 🙂

   Elin 2016-06-14 16:05:31
   Svara
   • Svar på Elins kommentar.

    Hej Elin. Glad jag blir att du svarar, ska testa med det tack så mycket!! 🙂 Men har lite mer funderingar kring gluten, mjölk osv hur du reagerar på det.. Har du någon mail som jag kan skicka till?

    clara 2016-06-15 18:23:50
    Svara
 • Åh vilken härlig färg på smoothien!
  nouw.com/johannaelisa

  Johanna 2016-06-13 17:29:34
  Svara
 • B12 lagras i kroppen länge, och vid en vegetarisk kost, det vill säga med ägg, mjölk och ost tex, riskerar man inte B12 brist efter en vecka ^^
  Däremot järn låter bra, äter man växtjärn som finns i gröna blad, ärtor, broccoli osv, så ska man inte glömma äta cvitamin till; citronvatten, jordgubbar eller paprika, som gör att du tar upp växtjärnet! Animaliskt järn och vegetabiliskt järn tas inte upp på samma sätt i kroppen 🙂

  Lycka till!

  Bunny 2016-06-13 14:30:33 http://bunnydrugz.blogg.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt