Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

GÅRDAGENS LÖPNING

IMG_9458.JPGIMG_9460-0.jpgIMG_9459.JPG

(Reklamlänkar)
Tights – HÄR // Linne – HÄR // Skor – HÄR

God morgon mina älsklingar! Igår var jag och körde sista passet innan jag åker iväg till Thailand. Så himla nice att få springa av sig lite efter massor av jobb framför datorn. Jag kommer att springa ett lopp senare i år så jag måste verkligen komma igång med min löpträning. Dock får det bli efter Thailand då jag känner att det inte är läge att börja löpträna i uppförsbackar och 40 grader. Haha. Det är ett träningsläger bara att gå runt på Koh Tao då det är extremt mycket backar överallt. Bara att komma upp till campet är jobbigt då det i stort sett går rakt upp. Sedan träningsvärk och värme på det så har man världens träningspass. Woop.

Men i alla fall så körde jag 5 km igår med 1% lutning. Det kändes bra och lätt. En sak jag dock är lite orolig för är mina knän och höft. ALLTID när jag sprungit runt 5 km så börjar det göra ont på utsida knä. Jag har stretchat och min rumpa är inte stel så jag vet inte vad det kan vara? Har kvar den skadan sedan förra årets löpning inför loppet jag körde då. Men efter jag kommer hem från Thailand ska jag få proffshjälp av en löpcoach som ska kolla min löpteknik så förhoppningsvis kan hon hjälpa mig.

Men gårdagens pass blev i alla fall 5 km löpning på 9-10,5km/h och 1% lutning.

15 sidogång med gummiband X 3
15 enbenshöftlyft X 3
10 enbensmarklyft X 3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Har också haft besvär med mitt knä i nästan 2 års tid. Kändes som knivar in i knäet, ibland efter bara 2 km. Va runt hos sjukgymnaster, naprapater osv. utan någon direkt hjälp, men till slut kom jag till en som hjälpte mig!
  Jag fick övningar som stärker knäet och höften/utsidan av rumpan, bland annat utfall, fästa ett gummiband runt knäna och gå långsamt i sidled (eller sparka sidled i cable cross med rem runt foten) och att ta lååångsamma steg med ett ben i taget, upp och ner på ett trappsteg/stepbräda eller liknande, utan att skjuta ifrån med andra foten. Mycket balans och mycket styrka för knäet! Efter några veckor blev jag bra i mitt knä och nu kan jag springa precis som vanligt igen 🙂

  Malin 2016-06-09 09:42:30
  Svara
 • Hej Ida!

  Har precis avslutat min massagekurs och idrottsmassage, så jag hoppas kunna vara till hjälp! 😀
  Något du kan prova är att massera och stretcha den långa senan (tensor fascia late) som sitter på utsidan av låret, som fäster vid rumpan och knäet. Det kan vara så att senan är kort och ligger och gnider mot benet, vilket gör att du får ont.

  Hoppas det går över snart 😀

  Kram!

  Sanna Bohman 2016-06-08 14:28:52 http://nouw.com/sannamatildabohman
  Svara
 • Hade samma problem i ca 1 års tid för något år sedan, och det var löparknä som spökade. Genom att rulla utsida lår på en foamroller (gör föörjävligt ont!!!), strecha löparknä-strechar, springa på mitten/framsida av foten samt vila var kombinationen som hjälpte mig. Jag kan fortfarande känna av knät dagen efter (om jag springer lite längre typ 2 dagar i rad), men det gör aldrig ont när jag springer. Men gå till en idrottsläkare och hör. Hoppas det gav lite tips 🙂

  Rebecca 2016-06-08 10:57:50
  Svara
 • Hej!
  De symptomen känner jag igen. Jag springer väldigt mycket själv och har lärt mig att dessa smärtor går att undvika med hjälp av en foamroller. Lägg dig på sidan och rulla upp och ner på på foamrollern på utsida lår. Bifogar en yotubefilm så kanske du förstår lättare 🙂 https://youtu.be/uFJwzkNL1ro
  Ha en fin dag!! Kram

  Selma Grahn 2016-06-08 08:20:49
  Svara
 • Låter som löparknä! 🙂 googla det!

  Elina 2016-06-07 13:33:23
  Svara
 • Hej! Hade exakt samma problem i våras med mitt knä och då berodde det dels för att min rygg var sned, därav sned belastning på knäna samt att jag hade fel skor. Har alltid pronerat så hade ju skor med pronation men tydligen gjorde jag inte det längre och därför fick jag ont när jag sprang. Så det kan ju vara någon av de anledningarna 🙂 Hoppas det löser sig!
  Kram

  Lisa Johansson 2016-06-07 12:29:20
  Svara
 • Hej Wargen!
  När jag tittat på dina vloggar och what I eat in a day känns det som att du äter mycket ”ren” mat eller vad man ska kalla det, äter du aldrig typ knäckemackor, kex, granola osv? (alltså hälsosamma sådana utan socker osv) och om det verkligen krisar och du inte hinner laga mat äter typ halvfabrikat såsom färdiga linsbiffar eller tar du hellre x flera bananer i farten?

  Hoppas du förstår vad jag menar hehe, kram

  Alexandra 2016-06-07 11:37:35
  Svara
 • Härligt träningspass!

  Hanna - Pilates och träningstokig 2016-06-07 11:34:16 http://hannafialotta.blogg.se
  Svara
 • Du kanske inte har rätt skor? jag brukade också få ont när jag sprang på löpbandet med lutning förut, slutade springa med lutning och då släppte det 🙂

  Sanna 2016-06-07 10:56:10
  Svara
 • Så skönt!
  Och ha det massa mera skönt i Thailand sedan! 🙂

  Caroline 2016-06-07 09:44:27 http://blackmary.blogg.se/
  Svara
 • hej Ida!
  jag har kommit ur mitt träningsflow då jag har haft mycket annat att göra i några veckor och träningen har fått komma lite i andra hand. nu i sommar kommer jag dock att ha tid för träning igen så jag undrar om du skulle vilja ge lite tips på bra träningsupplägg och så? jag vill gärna springa ca 3gånger i veckan men behöver också styrka. jag har inga problem med motivationen men kan känna att min träning kan bli lite enformig ibland 🙂
  kram ha det härligt i Thailand!

  Lovisa 2016-06-07 08:32:27
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Mathilda Weihager
Man
Niklas Berglind