Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

MER KOLHYDRATER OCH MINDRE FETT

leif

Hej mina hjärtan och glad lördag! Själv sitter jag här med världens träningsvärk i ben och rumpa efter gårdagens gympass. AJ! Skriver mer om det imorgon.

I torsdags var jag och Natasha uppe i Hudiksvall hos min naturläkare Leif för att kolla oss. SÅ kul och jag är så glad över alla framsteg jag har gjort med min hälsa. Det senaste har jag börjat äta mer kolhydrater och mindre fett och protein vilket har ökat min energi och förbättrat min mage. Jag var lite orolig över det då det är så inpräntat i min och alla svenskars hjärnor att kolhydrater är dåligt och att fett och protein är bra. Men jag har i alla fall kört på det i några månader nu och känt en enorm skillnad på min kropp men var lite nervös över mina resultat hos Leif.

Men jag hade gjort massa framsteg och från att jag brukar bli hemskickad med massa piller för att förbättra min hälsa så blev det endast Zink och järn denna gång då jag hade en liten brist. Wohoo. Sedan kollade Leif hur min kropp fungerar med fett och protein och just min kropp har svårt att bryta ner det så en kost med mer kolhydrater passar mig bättre så jag ska fortsätta att lita på min kropp och hur jag känner efter en måltid. Fick dock en ört med mig som jag kan äta innan en fet måltid (om jag ex blir bortbjuden eller äter ute) som hjälper mig att bryta ner fett. Om jag äter en fet måltid nu så blir jag väldigt trött direkt efter och vill typ lägga mig ner och vila. Ska bli intressant att se om örten hjälper.

Kollade även hur min kropp reagerade på olika livsmedel som jag tidigare varit känslig mot och jag har ingen överkänslighet kvar varken mot gluten, ägg eller mjölk som jag tidigare varit allergisk mot. Dock kommer jag inte konsumera dem ändå men bra att veta om man hamnar i ett sådant läge. Dock är jag fortfarande känslig mot vitlök, lök och chili då det är starkt för mina slemhinnor + paprika som inte gallan gillade. Ska försöka läka dem genom att lägga till Glutamin och Aloevera i mina smoothies.

Sedan brukar jag vara väldigt svag i mage/tarm och sakna goda magbakterier MEN det var helt bra! Woop! Kanske därför min mage är mycket lugnare nu för tiden. Men ska ändå vara försiktig nu när jag åker till Thailand och ta tillskott av LactoVitalis PRO.

Men nu ska jag sluta babbla för det här blev jättelångt och kanske helt ointressant. haha. Men i alla fall var det ett givande besök och ni kan se en video från besöket HÄR.

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
28kommentarer
 • Kan du ge ett vettigt arugment för varför en naturläkare skulle vara mer kompetent än en riktig läkare med flera års erfarenhet. Allt Aloevera skulle ha en läkande effekt är inte särkilt vetenskapligtänkt för fem öre.

  L 2016-05-30 21:25:16
  Svara
  • Svar på Ls kommentar.

   ”L”, Leif är även medicinskt utbildad vid Karolinska institutet. Jag har gått hos honom under flera år och någon mer välutbildad och ödmjuk människa finns nog knappast. Skolmedicinen kan vara bra, men ibland är den varken tillräcklig eller ens lämplig… Titta gärna på ex dokumentären ”Food matters” så förstår du nog vad jag syftar på.

   Julie 2016-06-04 04:01:10
   Svara
   • Svar på Julies kommentar.

    Förtydligande: såg att en av mina formuleringar blev lite tokig?. Det jag skulle ha skrivit är att Leif är enormt välutbildad och kunnig men trots detta den ödmjukaste människa jag har träffat.

    Julie 2016-06-04 04:18:31
    Svara
 • Hej!

  Undrar vad han tar för ett nybesök och hur lång tid det varar?

  Tack!

  M

  M 2016-05-30 13:49:09
  Svara
  • Svar på Ms kommentar.

   Kommer ej ihåg vad det kostar med nybesök. Han tar runt 650kr/timmen så beror kanske på hur många timmar du är där + hur många tester du gör då testerna kostar separat. Dock så har just Leif fullbokat nu tyvärr men finns säkert andra som är grymma. Kramis

   idawarg 2016-05-31 14:12:33
   Svara
 • Jätteintressant inlägg! Mer sånt! Undrar varför du går hos just honom? Vet du några andra närmare Göteborg du kan rekommendera eller brukar de flesta vara bra? Så tacksam för svar då inget hjälper mig trots att jag gått hos olika läkare sedan 2011 men är aldrig frisk ändå och det gör sönder mig… Massa kramar

  Saga 2016-05-29 21:27:03
  Svara
 • He Ida!
  jag har ju sett att du har börjat äta mer ris exempelvis, och jag undrar vad det är för ris du brukar äta? Vanligt Jasminris? Det ser alltid så gott och fräscht ut! 🙂
  Sedan till något annat, jag har på senare tid börjat få en riktigt uppsvullen mage och ja du vet vad som också kommer med de.. hehe.. men jag kan som inte förstå vad det skulle kunna komma ifrån, Kan man bli känslig mot mjölk/laktos, bara helt plötsligt? jag får det typ efter varje måltid jag äter och jag äter typ ”vanlig mat” husmanskost men lite åt det nyttigare hållet, och helgerna på senaste tiden har bestått av fika godis och bara skitmat pga kalas hit och dit, osv. Usch, jag mår alltid dåligt efter en helg och ändå gör jag inget åt det… haha….

  Karolina 2016-05-29 21:09:17
  Svara
 • Vad heter den spännande örten som du skulle äta i samband med restaurang mat? Min mage tål inte restaurangmat då det är för mkt fett så min mage ”kraschar” dagen efter ?

  Lina 2016-05-29 11:08:08
  Svara
 • Åh! Detta var så roligt att höra. Grattis! Vad härligt för dig. Har själv stora problem med min mage samt inflammation i kroppen. Blir snart tokig då jag känner att det tar över mitt liv helt & fullständigt. Försöker läka mina tarmar och tappar snart hoppet då det fortfarande känns som det finns pusselbitar jag inte hittat. Skulle bli världens lyckligaste om du per mail ville dela med dig av namn/nummer till denna Leif. Skulle vara en stor räddning om jag kunde komma i kontakt med någon som verkligen är kunnig. Det är så otroligt svårt att få tag i ”rätt” personer då marknaden med kostexperter, alternativmedicinare etc är svår!
  Återigen stort grattis till dig! Kan tänka mig vilken otrolig lycka det är. Och tack för att du gav mig hopp denna gråa söndag med en, återigen, vätskefylld mage som varierar mellan trög och allt annat än trög…
  En dag hoppas jag att detta inlägg stämmer överens med min hälsa! Har all disciplin & mycket kunskap. Behöver bara någon som konkret säger ”gör såhär”. Att veta att jag inte längre skadas av gluten & mjölk skulle förenkla livet även om jag, liksom du, inte skulle äta gluten eller konsumera massa mjölk ändå.
  Tack på förhand!
  Många kramar
  Ida

  Ida 2016-05-29 10:59:52
  Svara
 • Hej!
  Har för mig att du gick till en naturläkare i Linköping för en tids sedan, eller minns jag fel?
  Jag bor i Linköping och skulle vilja få kontakt med någon bra (har varit hos ytterst tveksamma tyvärr) 🙂
  hälsningar,
  Olivia

  Olivia 2016-05-28 23:00:33
  Svara
  • Svar på Olivias kommentar.

   Oj, då mindes jag nog helt galet haha. Det kan nog vara så när jag tänker efter att jag läste om levande blodanalys på din blogg och sen googlade jag själv och läste någon rekommendation x) Tack för svaret iaf!

   Förresten Sofia, så sökte jag igenom min mail och såg att jag hade mailat med en kvinna från Aloeteket AB i Linköping (försökte klistra in länken men min mobil vill inte). Det här var dock för ett år sedan men hon verkade trevlig och kunnig 🙂
   Kram

   Olivia 2016-05-29 19:42:03
   Svara
  • Svar på Olivias kommentar.

   Ja du minns nog fel. Det enda jag gör i Linköping är att fira midsommar 🙂 haha så vet tyvärr inte om det finns någon naturläkare där 🙂 <3

   idawarg 2016-05-29 15:48:32
   Svara
  • Svar på Olivias kommentar.

   Är också intresserad av svaret på din fråga Olivia då jag också bor i Linköping 🙂

   Kram

   Sofia 2016-05-29 08:52:34 http://sofiahager.wordpress.com
   Svara
 • Intressant <3

  Gabriella Joss, 20 år, fru,toppbloggare och mamma 2016-05-28 22:14:30 http://www.gabriellajoss.me
  Svara
 • Det finns inget som helst att vara oligosackarider över när det kommer till gluten. Spannmål som innehåller gluten, dvs vete, råg och korn innehåller mycket näring och rikligt med fiber som håller blodsockret i schack. Gluten orsakar inte inflammation det är en myt spridd från lchf och paleo grupper. Dessutom är glutenfria produkter oftast dyrare om ni tänker på er ekonomi. Jag äter rågbröd 2-3 dl varje morgon med lite bär och sojamjölk och jag håller mig mätt i 6 h. Man blir otroligt mätt av råg ska ni veta då det innehåller väldigt mycket fibrer. Så sluta säg till folk att sluta med gluten bara för att de har problem med magen, om de inte råka lida av glutenintolerans, vilket man i för dig ska tests sig först innan man slutar konsumera gluten. Annars kan det i framtiden bli svårt att diagnostisera glutenintolersns om man faktiskt skulle lida av det.

  Klara 2016-05-28 18:36:57
  Svara
  • Svar på Klaras kommentar.

   Jag menar råggröt inte rågbröd*

   Klara 2016-05-28 20:55:59
   Svara
   • Svar på Klaras kommentar.

    Vad grundar du detta påstående på? Finns hur mycket forskning som visar att gluten/vete skapar inflammation. Följ exempelvis professor Stig Bengmark för att ta del av dessa forskningsresultat. Även mjölk ingår där. Läs på och skaffa sann fakta innan du kommer med korkade påståenden.

    Johanna 2016-05-29 08:51:10
    Svara
    • Svar på Johannas kommentar.

     Det finns även mycket forskning som visar motsatsen. Vetenskapens värld har gjort ett program om detta, där även en forskare inom celiaki har svarat på tittarfrågor. Finns på svts hemsida. 🙂

     Johanna 2016-05-30 05:04:13
     Svara
    • Svar på Johannas kommentar.

     Nej, jag håller inte med. Läs denna intressanta artikeln om gluten. http://www.theatlantic.com/science/archive/2016/05/celiac-vs-gluten/482676/

     Klara 2016-05-29 12:07:48
     Svara
     • Svar på Klaras kommentar.

      Ja, men sluta jämställa glutenrika spannmål med mjölk! Gluten är ett protein som kan vara bra att undvika för vissa personer men inte för allmänheten. Jag ser inga som helst problem med att konsumera fullkornsvetemjöl, bulgur, durumvete, råg och korn. Dessa glutenrika livsmedel bidrar med mycket näring och mättnad som dessutom är billiga och lättillgängliga.

      Klara 2016-05-29 21:12:15
      Svara
     • Svar på Klaras kommentar.

      Okej. Då kan du trycka i dig gluten etc. Alla får leva som de vill och senare ta konsekvenserna av sina val. Vi har bara en hälsa och den är inget man bara ska ta förgivet.

      Johanna 2016-05-29 16:24:55
      Svara
  • Svar på Klaras kommentar.

   Skrev fel första meningen. Det ska stå: Det finns ingen som helst anledning att vara rädd för gluten.

   Klara 2016-05-28 18:38:41
   Svara
 • Intressant inlägg! Vart kan man göra sådana kontroller? Skulle vara kul att testa själv för att se om man har brister/känslig mot något. Och hur mycket kostar det ungefär? (Om det är öppet för allmänheten 🙂 )

  Kramar
  sofiahager på instagram

  Sofia 2016-05-28 14:35:06 http://sofiahager.wordpress.com
  Svara
 • Om du skulle få rekommendationen av din naturläkare att ta tillskott av omega3 i form av fiskolja i en period, skulle du göra det? Jag står nämligen i den situationen. Tar algolja, men för att få ner inflammationer i kroppen och så småningom kunna sluta helt med de mediciner jag tar nu, behöver jag mer EPA och det kan inte tillgodoses av algolja eller andra veganska alt. Känns svårt.

  H 2016-05-28 13:30:54
  Svara
 • Tycker det var väldigt intressant inlägg! Dock börja jag genast tänka på ”freelee the banana girl”, vilket inte är negativt!
  Men kommer nog bli svårt/trögt, att få folk att ändra uppfattningar om protein, fett och kolhydrater. Och även om den vegetariska/veganskt och köttet!

  Tycker också att mycket i din beskrivning på mat och maghälsa låter lite som mig!

  Och en sak jag skulle uppskatta du skrev om i något inlägg.
  Kan du inte skriva lite om kost och sådant som är bra för gallan?
  Jag tror jag har pajat min galla mer eller mindre med en massa skit.
  Och sedan var du tycker om leverrening med epsomsalt och citrus-olivoljedryck. Är det bra eller ren bullshit?

  Tack för grym blogg och Youtube kanal! 🙂

  Caroline 2016-05-28 12:49:59 http://blackmary.blogg.se/
  Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Hej fina du! Ja Freelee är en grym tjej som verkligen kämpar för att sprida sitt viktiga budskap. Tyvärr är det svårt att få folk att ändra sig då hela lchf mm är så inpräntat. Många klarar av att bryta ner fett och protein men många gör det inte. Efter måltid så ska man känna sig pigg och fylld med energi. Känner man sig tung och trött har man antagligen ätit fel. För mig är en måltid med mycket protein och fett riktigt svår att bryta ner och jag blir supertrött. Men inte så konstigt då min lever inte klarar av att bryta ner fett. Den funkar bättre nu än innan och kommer säkert kunna i framtiden men just nu passar en hclf kost mig bättre. Jag tror att man med rätt kost kan läka det här. Genom att äta en kost med mindre fett så tror jag att det kommer återhämta sig. Sedan berättade även Leif att ex paprika, aubergine, chili (var några till grönsaker) mm belastar gallan och jag mår riktigt dåligt om jag äter för mycket av dem tyvärr. Ska nu försöka undvika det som belastar levern ett bra tag så den återhämtar sig. jag tror det är det absolut bästa. Har aldrig testat eller läst på om leverrening så kan tyvärr inte ge dig råd där. men testar du så berätta gärna hur det gick 🙂 Kramis

   idawarg 2016-05-29 10:43:25
   Svara
 • Hej !! Super fin blogg !! ❤️❤️ Har massor av intressanta inlägg på min blogg nuuuu , in & kolla http://www.nouw.com/shansi

  Hanna 2016-05-28 12:29:27
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt