Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

FYLL PÅ MED SNABB VEGANSK ENERGI

Idawarg_4Idawarg_6Idawarg_2Idawarg_3

Hej mina hjärtan! Nu ska vi prata lite kost här. För snart 5 år sedan besökte jag min zonterapeut och hon gav mig den (vad jag tyckte då) hemska uppmaningen till att helst sluta konsumera komjölk. Jag älskade mjölk och kunde inte förstå hur jag skulle klara mig utan? Vad skulle jag göra utan kvarg, yoghurt och keso? Jag bestämde mig i alla fall för att testa och blev helt chockad över hur mycket bättre jag mådde efter bara några veckor. Den hjärndimman som alltid brukade komma på eftermiddagen försvann och jag kände att jag återhämtade mig bättre efter träning. Hade även innan haft mycket problem med magen som successivt blev bättre efter att jag slutade med mjölk då min kropp inte klarade av att bryta ner det. Måste säga att det var ett av de bättre valen jag gjort i mitt liv och jag ångrar det inte.

Det som är bra är att det finns så många och goda växtbaserade alternativ nu för tiden. Jag har hittat 2 grymma drycker från Planti som heter ”Oat Latte” och ”Oat Mocha” som är galet goda och så lätta att ta med om man vill ha snabb energi on the go. De är helt växtbaserade och gjorda på havremjölk. Perfekt att unna sig en sådan innan träning för att få lite extra energi!

(Inlägg i samarbete med Planti)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • Hej ida. Jag har några funderingar. Jag skulle vilja sluta dricka/äta mjölk och mjölkprodukter. Men oftast när jag läser på innehållsförteckningen på alla havremjölkar och rismjölk mandelmjölk osv. så innehåller de massa socker. Och havregrädde tex innehåller massa stabiliseringsmedel mm för att den ska ha en bra konsistens. Och det känns sådär att äta.
  Och soja har jag hör att man inte ska äta för mycket av.

  Även dessa produkter som du tipsade om från planti innehåller karragenan som inte är bra att få i sig. Googla om du vill veta mer.
  Känner mig så vilsen. Känns så svårt att veta vad man ska köpa/äta om man vill ha yogurt till frukost och mjölk till kaffet.

  Tilda 2016-05-18 22:08:50
  Svara
  • Svar på Tildas kommentar.

   Skulle bara vela tipsa om att det finns sockerfri ”mjölk”! Jag dricker osockrad mandelmjölk och havremjölken från oatly, jättegoda båda två! 🙂

   Louise 2016-05-19 15:49:01
   Svara
  • Svar på Tildas kommentar.

   Hej Tilda! Jag köper och äter sådan mjölk och yoghurt. Vad vi än väljer att äta som kommer på burk eller flaska är det något knas i och inget vi ska basera vår kost på helt. Men äter man mat från bra råvaror som ej är halvfabrikat till största delen så gör det inget att man får i sig andra grejer lite då och då som ex mjölk i kaffet, växtbaserad yoghurt till frukost mm. Sedan finns det ju naturella varianter utan tillsatt socker. Just de här produkterna jag tipsade om är ju mer ett gott mellis som man unnar sig då och då och då spelar det ingen roll. Kramis

   idawarg 2016-05-19 09:37:25
   Svara
 • Hej Ida jag tål inte mjölk heller så jag blev jätteglad när jag såg denna oat latte och oat mocha och jag älskar dom har druckit dom många gånger då dom är sååå goda?

  Amanda 2016-05-18 19:00:18
  Svara
 • Att sluta med komjölk är bland det bästa jag gjort också, inte så konstigt att kroppen inte kan bryta ner det eftersom det är till för kalvarna och inte människor 🙂

  Siri 2016-05-18 18:53:02
  Svara
 • Hej Ida,
  var kommer dina örhängen ifrån som du brukar ha på dig? de små ringarna? 🙂 supersöta! kram

  josefin 2016-05-18 18:47:49
  Svara
 • Hej Ida!
  Hittar ingenstans att kontakta er på welloteket så jag testar här!
  Gjorde min första beställning på Welloteket häromdagen och fick idag hem grejerna. Supernöjd, snabb leverans och bra packat. Ett par tankar bara: skopa vid köp av proteinpulver tror jag dom flesta hade önskat! Och tycker welloteket ska sälja shakers med er logga på! Den är ju så fin och tror många slänger med en shaker när man beställer proteinpulver, man vill ju gärna byta ut dom ibland.
  Stor kram!

  Madeleine 2016-05-18 18:06:05
  Svara
  • Svar på Madeleines kommentar.

   Hej Madeleine och tack snälla vad kul att höra! <3 Eftersom det inte är vi som styr vad som kommer med produkterna eller ej så blir skopan svår men det med shahen ska vi absolut kolla upp med en gång. Så bra ide! Tack snälla! Kramis

   idawarg 2016-05-18 19:59:50
   Svara
 • Åh tack för tipset, perfekt att ha med i väskan samt att jag älskar havremjölk !!!!

  Freja 2016-05-18 16:22:35
  Svara
 • hejhej, jag skulle bli jätteglad om ni kollade in min blogg. Jag bloggar om träning och hälsa och är även utbildad dietist och PT. Ha en bra dag❤️❤️??kram/ nouw.se/barafitness

  clara 2016-05-18 15:39:27 http://nouw.se/barafitness
  Svara
 • GO IDA 😀 LOVE IT <3

  Elvira 2016-05-18 14:50:45
  Svara
 • Köpte faktiskt Oatly matlagnings”grädde” idag 🙂

  Och så köpte jag en del bananer!
  Redan drage i mig en smoothie på 5 mogna bananer + lite vatten. Dock kommer det bara bli en mesig version idag och resten av veckan. Men tänkte även testa på GLASSEN du gjorde ikväll här.

  På måndag tänkte jag däremot köra på riktig ”banandetox” om det går som planerat!
  Du är grym Ida, ser fram emot flera ”bananvideos” också 🙂

  Caroline 2016-05-18 14:45:22 http://blackmary.blogg.se/
  Svara
 • Hejhej Ida! Har tänkt på det här så himla länge nu och tittade just på din senaste vlogg så jag kände att jag bara måste säga det till dig nu. Vi får alltid se hur du dricker dina smoothies ur flera glas men varför dricker du bara inte ur mixerkanan? Jag vet inte riktigt hurdan mixer du har men jag dricker alltid ur kannan. Det blir mindre disk, mindre smoothie går till spillo och det är så väldigt smidigt! Det kanske ser lite konstigt ut men du dricker ju oftast ensam i soffan så… och det är ganska tillfredställande 😉 Kram kram

  Matilda 2016-05-18 14:16:25
  Svara
  • Svar på Matildas kommentar.

   Haha många som frågat men jag har så sjukt stor mixerkanna att sugröret inte räcker ner och det blir så klumpigt 😀 Ska köpa mig en vas att dricka ur istället hahah. Kramis

   idawarg 2016-05-19 09:30:59
   Svara
 • När kommer fler videos om banandetoxen 😀 ??? Var superbra video sist ^^

  Cami 2016-05-18 12:51:51
  Svara
 • Hej Ida!

  Känner av lite samma sak med magen men vill inte riktigt inse faktum då jag älskar kvarg och yoghurt och liknande! Dock märker jag skillnad om jag äter produkter som innehåller lite mjölksocker och som är laktosfria. Måste fråga om det är någon skillnad enligt dig att äta produtker som är laktosfria vs. inte? Jag funderar på att sluta med laktosprodukter helt men ändå äta laktosfria produkter såsom keso, kvarg etc. Känner att om jag skulle ge upp mjölkprodukter helt så skulle livet bli väldigt mycket mer begränsat för mig.

  Tacksam för svar!

  Sofie 2016-05-18 11:56:53
  Svara
  • Svar på Sofies kommentar.

   Hej och tack för din kommentar! Svarar på den i ett inlägg inom kort! Kramis

   idawarg 2016-05-19 09:29:20
   Svara
  • Svar på Sofies kommentar.

   Hej! Ville bara påpeka att det nuförtiden finns jättemånga olika sorters mjölkfria ”mejeriprodukter”!
   Det finns kvarg (alpros go on finns både naturell och smaksatt), naturella yoghurtar baserade på soja, havre m.m och även smaksatta yoghurtar. Det finns mjölkfri cream cheese, tofutti, oatly påmackan och säker fler märken! Det finns mjölkfri creme fraiche och matlagningsgrädde och vispbar grädde och mjölk och ost och glass både som pinne och i burk. Så du behöver inte oroa dig för att ett liv utan mjölk skulle vara begränsat! 🙂

   Nora 2016-05-18 20:02:52
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind