Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

BANANDETOX UPDATE

IMG_8172.JPGIMG_8173.JPGIMG_8174.JPG

Hej vänner! Här kommer lite banandetox update. De här bilderna är från dag 2 på banandetoxen och jag har ALDRIG i hela mitt liv sett min mage så platt i avslappnat läge! Brukar alltid ha en kula längst ner men hur mycket jag än försökte spänna ut så gick det inte. Kanske inte syns så mycket på bilden men oj vilken annorlunda känsla!

Första dagen kände jag mig lite yr och illamående med huvudvärk (avgiftningssymptom) men redan dag 2 så kände jag mig bättre och pigg. Känner heller inte att jag missar massa god mat eftersom jag ändå inte ens knappt kan tugga en banan än pga. tandställningen. Tänderna gör fortfarande ont så den här banandetoxen satt så lägligt.

Är nu inne på dag 3 och känner mig toppen. Börjar dock bli lite trött på banan men det funkar ändå då jag varierar mellan banansmoothie, bananglass med vanilj och kanel smak, chokladbananglass (häller ner lite kakao), grön banansmoothie med spenat och vanlig banan. Haha tänk vad mycket man kan göra med banan?

Även superkul att alla jag träffar endast vill prata om denna detox och är sugna på att själva göra den. Som sagt så är det här inget jag vill pusha folk till att göra utan bara något jag själv vill testa som en utmaning och kommer det positiva grejer med det så är det ju en bonus.

För er som är känsliga för bajs ska sluta läsa nu. Haha. Kommer ej gå in på detaljer men kan säga som så att om man har problem med en trög mage så är den här detoxen bra 😀 Bananerna kommer in och… de kommer ut! Haha fort går det. Många varnade mig för att jag skulle få forstoppning men nej nej. Äter man gröna bananer så kanske men äter man mogna bananer så går det undan.

Nej nu ska jag sluta tjata och gå och tillaga lite lunch… 6 STORA bananisar. MUMS!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
29kommentarer
 • Hej Ida!
  Jag har börjat med banan ditoxen men mamma o pappa är gillar inte att jag gör det, jag är 14 år och tränar ca 9 gånger i veckan men jag vill hjärna se vad som händer då jag behöver bli av med mitt sött behov… Tycker du jag ska fortsätta eller ska jag lägga ner det? Eller finns det något jag borde tänka på?Tacksam för svar❤️?

  Wilma Strömberg 2016-06-07 11:32:11
  Svara
 • Jag låter studierna som utförts av forskare och näringsfysiologer tala för sig själva. Att du skulle uppfatta att du mår ”bättre” eller att du går ner i vikt är inte hjälp av bananerna. Har väl snarare med att göra att du utesluter skräpmat och ligger på ett kaloriunderskott. Bananer är inte magiska, de består till största del av kolhydrater och diverse mineraler och vitaminer – inget ”giftdrivande”.. hur pretentiöst det än låter.

  En spottstyvel av allt som finns att hämta.
  http://www.webmd.com/diet/a-z/detox-diets
  http://www.livescience.com/34845-detox-cleansing-facts-fallacies.html
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25522674

  Kortfattat; Detox är komplett skitsnack, finns ingen vetenskap bakom ordet. Det är ett påhitt, en myt – en bluff.

  Mitt tips är att äta en välbalanserad kost och fokusera på väsentlig forskning och inte någon som är taget ur luften när det kommer till val av kost och diet.

  / Chris

  Chris 2016-05-25 19:05:05
  Svara
  • Svar på Chriss kommentar.

   Jag hör att du inte läst igenom mitt inlägg så gör gärna det innan du kommenterar 🙂 Bästa, Ida

   idawarg 2016-05-25 20:34:45
   Svara
 • Att detta inte är ett skämt är helt sjukt. Tror du på fullaste allvar, att din kropp sparar gifter som sedan försvinner ifall du äter bananer?

  Hör du hur det låter tjejen?

  Chris 2016-05-25 07:51:57
  Svara
 • Kommer inte ihåg om du har sagt detta i dina videor men hur länge ska bananerna vara i frysen?

  Rebecca 2016-05-17 23:27:51
  Svara
 • Hej Ida hur många bananer äter du per dag? 🙂

  Ebba 2016-05-17 09:51:05
  Svara
 • Hej Ida!
  Det är såhär att jag är 18 år gammal och har pojkvän sedan ett par månader tillbaka. Den enda preventivmetod vi använder i nuläget är kondom eftersom jag är extremt emot att stoppa i mig hormoner! Vill verkligen inte göra det!! Att använda kondom är dock inte alltid jätteroligt hehe, så jag bara undrar vad du tycker om natural cycles? Vet att du gjorde en video i höstas när du berättade om det och hur bra du tyckte det var! Om jag förstod det rätt så hade du precis börjat med det då, så jag bara undrar vad du tycker nu efter att ha använt det ett tag? Eller använder du fortfarande det? Snälla svara ärligt på vad du tycker och hur säkert du tror att det är! <3 Tycker att idén verkar väldigt bra men vet inte om jag vågar förlita mig på det!

  Många kramar
  Emma<3

  Emma 2016-05-16 22:05:19
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Hej! Jag har skrivit lite om varför jag använder Natural Cycles om du vill läsa: http://jennifersandstrom.se/2016/05/31/darfor-anvander-jag-natural-cycles/

   Kram!

   Jennifer - svensk i Helsingfors 2016-06-01 08:08:20 http://jennifersandstrom.se
   Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Hej! Jag är visserligen inte Ida men vill bara flika in och säga att jag absolut inte kan rekommendera Natural Cycles. Använde det själv till punkt och pricka och blev ändå gravid som sedan slutade i abort, var något år äldre än dig. Skulle aldrig vilja att någon annan råkade ut för det. Nu använder jag spiral som funkar toppen så det är mitt tips 🙂 kram!

   Sara 2016-05-17 18:08:50
   Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Hej!! Samma här – vill inte ha hormoner. Så jag har kopparspiral, JÄTTENÖJD!! Så tips om du kan och vill ha spiral 🙂

   Emelie 2016-05-17 09:59:52
   Svara
 • Skulle ju vara intressant att prova för en kul grej och se hur kroppen reagerar. Frågan är hur länge jag står ut då jag verkligen inte är ett fan av bananer, framförallt inte mogna. Haha!

  Ann 2016-05-16 21:49:42
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag undrar vad du hade i banansmoothien du drack igår? Blandar du i något mer än banan (och gröna blad) för att få den lös i konsistensen? Lägg gärna ut recept på de ”bananrätter” du gör. 🙂

  Jag har blivit inspirerad och ska börja imorgon? 🙂

  Tack för bra inspiration!

  Linda 2016-05-16 21:40:28
  Svara
 • hahahaha ska genast tipsa min mamma om att äta mer bananer 😉

  Elisabeth 2016-05-16 21:10:45
  Svara
 • Jättespännande och funderar faktiskt på att testa banana island själv i typ 3 dagar. Men undrar om du tränar som vanligt? Eller vad som är rekommenderat om man gör en kort banana diet på runt 3 dagar om man ska träna på som vanligt?

  Tacksam för svar!
  Kramar
  Sofia (sofiahager på instagram)

  Sofia 2016-05-16 20:08:08 http://sofiahager.wordpress.com
  Svara
 • Hej fina Ida! Jag såg din senaste vlogg om första dagen på banan-detoxen. I slutet gjorde du en bananglass som såg otroligt god ut!! som jag gärna vill testa 🙂 skulle du kunna lägga ut det exakta receptet, alltså hur mycket vaniljsocker du la i och hur många bananer och kanel?
  kram <3

  Svara
 • http://www.svt.se/intresseklubben/vad-ar-radioaktivt-och-ser-ut-som-en-banan/

  Kristian 2016-05-16 18:26:28
  Svara
 • Hej fina Ida!
  Jag undrar bara lite angående kakao eftersom att jag äter det ganska ofta då jag blandar i det i min gröt osv. Just nu köper jag den billiga varianten i mataffären som står vid bakgrejerna. Det står ju att det är 100% kakao men jag vet ju att den är upphettad. Är det stor skillnad mellan den billiga jämfört med om man köper raw-varianten?
  Jätte tacksam för svar! Många kramar

  Matilda 2016-05-16 17:15:11
  Svara
  • Svar på Matildas kommentar.

   Den som är raw innehåller alla nyttiga näringsämnen och bra fetter. Den processade i affären som du köper har endast smaken kvar. Finns inget bra kvar i den.

   Johanna 2016-05-17 07:16:08
   Svara
 • Hej! En fråga skild från din banandetox; jag har en obalans i ryggmuskelaturen. Men vänstra lats är mindre än min högra och min högra kapmuskel är mindre än den vänstra. Min vänstra kapmuskel och bröstmuskel har varit överaktiva därför är Latsen mindre. Har du några bra övningar för att jämna ut obalansen?

  Kör hårt med din banandetox! Låter både gott och lite galet? Karm

  Elsa 2016-05-16 17:08:10
  Svara
 • Hejsan Ida 🙂
  Vill börja med att säga att jag gillar din blogg skarpt, en riktig inspirationskälla!
  Funderar själv på att pröva på denna detox, däremot undrar jag hur du delar upp målen under dagen, om du bara kör tre eller flera små mål?
  Även från vart fick du bananer levererat och vad har du i din bananglass? ?
  Tacksam för svar

  Ebba 2016-05-16 16:02:41
  Svara
 • haha hörde om denna i podden och var tvungen att gå in och läsa om du gjorde den på riktigt. And you did!! Så roligt. Men rätt skönt ändå kanske, slippa laga mat och planera handling osv 😉

  ISA 2016-05-16 15:58:25 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Jag tycker du borde ta MIDJEMÅTT med. Början och slutet av denna detox, dock kan man ju skita i vågen 😉
  Men ska bli väldans intressant att vara ”med” på denna resa 🙂

  Caroline 2016-05-16 14:59:02 http://blackmary.blogg.se/
  Svara
 • Så spännande. Har kanske missat men hur länge ska du hålla på? ?

  http://erikalindgren.com

  Erika, sambo, New York 2016-05-16 14:45:41 http://erikalindgren.com
  Svara
 • Hej jag är bara nyfiken har du gått ner nått? 🙂

  Emma 2016-05-16 13:38:28
  Svara
 • Du skriver att du inte förespråkar banandiet men i och med att du är en tränings- och hälsoförebild och själv kör dieten så blir det ju automatiskt så! Om du förstår hur jag menar? Känns verkligen inte som din grej det här så förstår inte varför du gör det? Känns som en idiotisk diet 😉 Hoppas alla andra förstår det också!

  Cecilia 2016-05-16 12:24:30
  Svara
  • Svar på Cecilias kommentar.

   Jag förstår hur du menar. Jag har tidigare testat både lchf, juice, detox, periodisk fasta och paleo under kortare period och inte för att jag tänkt följa dem utan för att få erfarenhet och kunna skriva om det och jag är alltid ärlig med vad jag tycker och samma med det här. När många människor har testat och fått ut positiva saker ur något så blir jag intresserad och alla grejer jag har testat har jag lärt mig något nytt av och just därför testar jag denna detox nu. Det här är bara 5 dagar och kommer sedan göra en helt ärlig sammanfattning med både bra och dåliga grejer 🙂

   idawarg 2016-05-16 12:44:20
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind