Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VILKA GREENS ÄR BÄST?

greens

Korngräs // Chlorella // Spirulina <– (Länkar!)

Hej Ida! Du pratar mycket om dessa greens som chlorella, spirulina och korngräs. Vet att du brukar blanda dessa, men om man inte har råd att köpa alla- vilken ska man då satsa på? Jag lider av IBS och är i perioder väldigt trött plus att jag har lätt att bli förkyld. Är det något av dessa som skulle passa särskilt bra för just mina symptom? Vet att alla är bra, just därför det är svårt att veta vilken av dem man ska satsa på att investera i. Kram!

SVAR: Hej! Mycket bra frågor och tar upp det här då många undrat samma. Alla dess greens är grymma och innehåller väldigt mycket bra näringsämnen. Vi alla reagerar olika på dem och en viss sort kanske funkar för någon och en annan bättre för någon annan.

Chlorella – Jag började att ta chlorella då spirulina var lite för tufft för mig just då. Chlorellan hjälpte mig att få igång magen, rensa ut och jag blev allmänt piggare. De första 2 veckorna hade jag dock huvudvärk och lite knasig mage så det gäller med alla greens och även MSM att ha tålamod de första veckorna.

Spirulina – Det var en period i höstas efter jag lämnat massa blod som jag varje dag var yr och höll på att svimma. Jag började då ta Spirulina och allt försvann, jag kände mig piggare och framförallt starkare i kroppen. Spirulina innehåller bra med järn och folsyra så Spirulinan gjorde verkligen underverk med mig och mitt välmående. Mycket bra tillskott om man är vegan/vegetarian då det innehåller alla essentiella aminosyror, järn och folsyra + massa annat bra.

Korngräs – Jag har precis börjat boosta min morgon smoothie med Korngräs och jag älskar det! Det har inte samma äckliga smak som spirulina och chlorellaa som är alger utan smälter perfekt in i smoothies. Även denna innehåller alla essentiella aminosyror + massa icke essentiella. Vad jag har läst så ska vetegräs ha en mildare effekt än algerna och man får mindre utrensningsymtom.

Ja som du ser så är alla bra och kanske bra att börja med Korngräs för att sedan fortsätta med någon av algerna som har en starkare utrensande effekt. Vet ej om det stämmer dock då jag redan var ”utrensad” när jag började testa Korngräs. Men en bra grej kan ju vara att variera så börja med Korngräs och när det ta slut köp chlorella och ner det tar slut ta spirulina.

Hoppas du fick lite tips 🙂 Kramis

(Inlägg i samarbete med Welloteket)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Jag brukar ta chlorella ibland, i form av tabletter. Märkte inga symptom men tog en ganska låg dos (mellan 3 och 6 tabletter). Jag tycker dessa alger är fascinerande!

  FIT by Emma Hå 2016-05-01 23:19:50 http://fitbyemmaha.com
  Svara
 • Hej jag älskar din blogg och youtubekanal, du är väldigt inspirerande och jag undrar om du skulle kunna sätta upp ett träningsschema för sommaren. Inte bara med målet att få en snygg kropp utan framför allt att må bra, inte stressa och hålla igång under sommarlovet. Där skulle det kunna ingå olika utmaningar du lagt ut på youtube, som tex yoga rutiner, stretch utmaningar, styrka och kondition. <33

  Tilde 2016-05-01 20:40:24 http://tildelindfors.se
  Svara
 • Du är så klok o har så sunda värderingar gällande kost o träning(eller allt egentligen)! Har du gått någon/några kurser eller har du lärt dig genom böcker/nätet/andra personer? Kramis!

  Johanna 2016-05-01 20:13:58
  Svara
 • Har precis börjat med chlorella, märkte inget första dagen men började långsamt ! Hade dock inte haft något emot en snabb rejäl utrensning 😉

  Alice 2016-05-01 18:35:35 http://www.colorsofwonderland.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt