Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

KOSTTILLSKOTT SOM VEGAN?

tillskott-vegan

Har en fråga angående tillskott/vitaminer. Jag och min sambo har ätit vegetariskt länge men har nu börjat gå över till helvegansk kost. Även våran bebis kommer börja äta veganskt (ska dock fara till dietist och få råd angående honom först) men tänker på mig och min sambo, vilka vitaminer är bra att ta? tillskott osv?

SVAR: Hej och vad härligt! Mycket bra val! Tar upp frågan här då många undrat samma och här kommer lite tips på tillskott som kan vara bra.

B12 – Det här är det enda tillskottet som kan vara svårt att få i sig och bra om man tar varje dag.

• Sugtabletter B12 –> HÄR

Spirulina – Jag vill inte kalla det här för tillskott egentligen då det är alg = mat. Spirulinan är fantastisk och innehåller alla massa bra proteiner och innehåller faktiskt 3 gånger mer protein per viktenhet än nötkött. Förutom det innehåller det järn, folsyra, zink, b-vitamin och mycket annat.

Finns både i:
• Pulverform –> HÄR
• Tabletter –> HÄR

Proteinpulver – Det här är inget nödvändigt men kan verkligen underlätta både om man är vegan eller ej. Perfekt att boosta smoothien med för att få i sig protein och få en härlig mättnadskänlsa.

Mina favoriter är:
• Hampaprotein –> HÄR
• Risprotein –> HÄR

Sedan så är alla typer av greens och ex D-vitamin grymt att ta dagligen men det gäller både veganer och icke-veganer.

Mina favoriter är:
• Korngräs –> HÄR
• Chlorella –> HÄR
• D-vitamin (osäker på om den är helt vegansk?) –> HÄR

Så hoppas att du fick lite tips och lycka till med den veganska livsstilen 🙂 Kram, Ida

(Inlägg i samarbete med Welloteket)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Kolla gärna in min blogg, jag bloggar om fitness och hälsa, om du vill nå resultat borde du kolla in min blogg, jag är en av få som faktiskt är utbildade som skriver❤️❤️❤️Kram kram http://nouw.com/barafitness

  Clara Svensson 2016-04-26 21:42:55 http://nouw.com/barafitness
  Svara
 • Hej, jag undrar om man kan använda hampaprotein som proteinpulver efter träning, alltså bara blanda ut med vatten? Har det lika effekt? 🙂

  Frida 2016-04-26 17:18:31
  Svara
 • Det egentliga mest nödvändiga kosttillskottet är B12 som vegan. Resten är ju bara bonus- men bra sådan! Kul att du käkar veganskt nu- jag har gjort det sen 2010. Det är det bästa man kan göra för att påverka miljön åt rätt riktning! 🙂

  Rebekka 2016-04-26 16:52:21 https://www.fitforyoga.com
  Svara
 • Hej Ida! Tack för en bra blogg och inspo, särskilt för oss veganer!

  Jag har en fråga! Jag tränar och äter hälsosamt mesta delen av tiden , men med balans så jag är nöjd!
  Förut när jag åt kött kunde jag vid de tillfällen då jag ville ”tona till mig lite” (Ingen snabb bantning men du förstår säkert hur jag menar, magen ser exempelvis lite fastare ut efter bara en vecka, om man ska göra något speciellt typ fotas eller liknande) äta enbart fisk/kött och lättare grönsaker. Jag upplever att detta är svårare att göra som vegeterian då allt som innehåller protein (typ bönor, ärtor osv ) även innehåller mycket kolhydrater.

  Hoppas du förstår hur jag menar och har något bra tips : )

  Kram

  Sofia 2016-04-26 11:34:54
  Svara
 • Hej Ida!

  Jag är också vegetarian och äter spirulina-tabletter dagligen. Min fråga är om du kombinerar chlorella och spirulina, för vad jag har förstått är de lite samma sak? Om du kombinerar de båda två, varför? Tar du full dos av båda? 🙂

  Stina 2016-04-26 11:21:51
  Svara
 • Vitamin D3 är inte veganska för att det är fett från fårull som man då tar. Det står bak på den där burken. Däremot så har jag för mig att D2 är veganskt.

  Daniella Sjöström 2016-04-26 10:12:55 http://daniellasrader.spotlife.se/
  Svara
 • Tack så hemskt mycket för svar! Blev en beställning på allt
  Förutom proteinpulver (har nyligen köpt ett risprotein) ska bli så kul att få hem!<3

  Matilda 2016-04-26 10:02:22
  Svara
 • Bra tips!

  Hanna - Pilates och träningstokig 2016-04-26 09:19:37 http://hannafialotta.blogg.se
  Svara
 • Åh tack för ett super inlägg!

  Gabella.devote.se

  Gabriella 2016-04-26 09:17:11
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind