Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VAD ÄR LYCKA?

ida viktor 1

Foto: Eero Hannukainen

Idag mina vänner så har ett nytt avsnitt av min och Viktors podd kommit upp och jag tycker det blev riktigt bra! Vi pratar om lycka och vad det egentligen är? Hur vet man att man är lycklig och hur blir man lycklig? Ni kan lyssna på avsnittet –> HÄR! Så viktiga frågor och som ni hör så är både jag och viktor lite vilse.

Det här med lycka är ett sådant intressant ämne och jag skulle såå gärna höra på er bild av lycka. Är ni lyckliga? Vad är lycka för er? Hur når man lycka?

Tell me! ♥

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Lycka för mig är meningen med livet. Jag tror att alla hittar sin egen mening och min har jag vetat under hela mitt liv, bara att jag inte reflekterade över det på samma sätt när jag var yngre. Meningen med livet är lycka och lycka är meningen med livet. Det går hand i hand. Vissa kanske brinner för att hjälpa människor eller djur, andra för att göra karriär och vissa för att bilda familj eller kanske upptäcka världen? Det som gör en lycklig är ens mening. Lycka för mig är många saker, men ”grunden” är skådespeleri. Teatern är det som alltid gett mig glädje, även i dom svåraste, mörkaste perioderna av mitt liv. Det är den största källan jag hämtar mitt självförtroende ifrån. Jag vet att jag kan det här med teater, jag är bra på det och det är verkligen en härlig känsla att kunna säga det till mig själv. Jag har fått folk att bli förvånade när dom sett mig på scen, för jag är ju ”den där blyga personen”, jag har alltid fått höra hur begåvad jag är inom det området och hur jag verkligen måste satsa på skådespeleriet. Teatern betyder allt för mig och det är vad jag lever för. Sedan kan såklart även andra saker få mig att känna lycka, i stunden. Varje dag försöker jag tänka på och verkligen uppskatta att min kropp fungerar som den ska och att jag har en frisk familj. Det är tyvärr något som är lätt att bara se förbi, ta för givet, men när jag tänker på det, blir jag otroligt tacksam och lycklig. Humor, vad vore vi utan vårt skratt? Att se på någon riktigt bra komedi, umgås med roliga människor, eller kanske gå på teater. Att vakna av att klockan ringer, för att sedan inse att det faktiskt är helg och en kan somna om, eller gå upp och göra sig iordning i lugn och ro. När hela släkten är samlad, för där känner jag mig trygg. Att resa och upptäcka nya platser, annan kultur och miljö. Somna till regnet som smattrar mot taket. Att åka ut på sjön med vår båt, sola och bada. Personligen känner jag också lycka av att se fram emot saker jag ska göra eller har gjort. Jag tror inte att lycka är något en ska sträva efter, det är heller ingen destination. För några år sedan tänkte jag att, ”när jag börjar gymnasiet kommer jag bli lycklig”, ”när jag får den där saken kommer jag bli lycklig” eller ”när jag blir vuxen kommer jag bli lycklig”. Det vet jag nu inte stämmer. Att flytta utomlands eller till en annan stad kommer också bli vardag. Där kommer du också ha bekymmer och må dåligt ibland. För lycka har ingen plats, det handlar om hur en mår i sig själv. Det är när en accepterar sig själv och sina känslor (även sorg, ilska, besvikelse osv) som jag tror lyckan kommer. Våga vara ledsen, våga vara rädd, titta inte snett på dig själv eller andra, döm inte. Jag tror att en blir lycklig av att följa sina drömmar och gå den vägen en själv vill. Låt dig inte påverkas av åsikter utifrån och kör ditt eget race. Lycka är heller inte perfektion, vad nu definitionen av perfektion är. Normens perfektion, är absolut inte perfektion för alla. En perfekt människa i mina ögon, är just en människa. Någon som låter alla känslor ta plats, kan dela med sig av dom till andra, är omtänksam, men som också gör misstag. Sammanfattningsvis, lycka existerar inte utan sorg. Sträva inte aktivt efter det. Gå inte runt och grubbla över att du inte är lycklig. Omge dig istället med människor som får dig att må bra, gör saker som får dig glad, skratta tills tårarna sprutar, överanalysera inte, lev ditt liv så som du vill leva det. Då är jag säker på att du kommer känna lycka.. men även sorg, det kommer vi aldrig komma ifrån och så ska det vara.

  Amanda 17år 2016-04-25 19:57:30 https://www.youtube.com/user/LifeByAmanda/videos
  Svara
 • Lycka är för mig att leva ett sunt liv. Äta grönt och rent. Kan du gärna berätta din syn på socker? Vad anser du är hälsosamt? Grym podcast du och Viktor har! Sockerfritt och hälsa http://lizettehult.com/

  Lizette 2016-04-25 10:27:45 http://lizettehult.com/
  Svara
 • Det känns skönt att höra att man inte behöver vara lycklig jämt.. jag är lite som viktor antingen är jag jätte lycklig eller ganska deppig. Jag är mest deppig över att jag inte vet vad jag ska jobba med.. jag jobbar just nu i en matbutik. Mina kollegor är jätte trevliga osv men mitt hjärta längtar ut! Jag är väldigt rädd av mig samtidigt. Jag har lyssnat på din pojkväns podd och jag beundrar honom för att han inte tillåter rädslan stoppa honom. Jag önska att jag hade samma mod!

  Det jag skulle bli lycklig av är att jobba med något jag tycker är roligt och kreativt.

  Just nu blir jag lycklig av att ge saker till mina nära och kära. För de blir så glada och känner sig uppskattade. Jag är lycklig över att jag får sova bredvid min pojkvän varje natt. Jag behöver aldrig känna mig ensam.

  Louise 2016-04-24 22:13:06
  Svara
 • Är det något jag har lärt mig så är det dessa två saker: lycka är inget konstant som man alltid är, och det har förvånansvärt lite med utomstående faktorer att göra. Jag definierar mig själv som lycklig när de bra stunder är fler än de dåliga/halvdana. Jag är varken rik eller smal, har inte ett överdrivet roligt jobb eller överdrivet många vänner, jag bråkar med min kille ibland och jag vägrar skaffa barn. Men när jag tar en löprunda i skogen eller kryper ner i nytvättade lakan så känner jag både lycklig och nöjd. Lycka är snarare frånvaro av oro och stress, än någon eufori man känner hela tiden.

  FIT by Emma Hå 2016-04-24 18:57:34 http://fitbyemmaha.com
  Svara
 • Precis bokat in mig på mitt livs första Hot Yoga pass med tack för inspiration från dig!! Fick med mig brorsan också hehe. Har du några nybörjar tips? Vi är båda stela och osmidiga som kylskåp med inte så bra balans tyvärr. Och vad tycker du man ska ha på sig, spandex shorts och linne? 🙂

  Tack för grym blogg!
  Massa kramar
  sofiahager på instagram

  Sofia 2016-04-24 18:26:56 http://sofiahager.wordpress.com
  Svara
 • Lycka för mig är min alldeles egna lilla familj med en dotter på 9 veckor och en helt underbar sambo❤️

  Linda 2016-04-24 16:33:36 http://www.lindabackgren.webblogg.se
  Svara
 • Lycka för mig är att känna frihet! ?

  Kika in på bloggen och läs om gårkvällen på Lower East Side!

  http://Erikalindgren.com

  Erika, sambo, New York 2016-04-24 15:54:24 http://erikalindgren.com
  Svara
 • Hej Ida! Kan inte ni prata typ om vad ni tycker om hur media framställer kvinnor och män på, asså typ som i ex on the beach eller paradise hotell som blir populärare hela tiden?

  Nina 2016-04-24 15:17:35
  Svara
 • Ååh, din klänning! Vart är den ifrån?

  Tora 2016-04-24 12:56:27
  Svara
 • Hej Ida!! Skulle du kunna tipsa mig om dina bästa löpartights/träningstights. Jag tycker det är svårt att hitta ett par bra! De flesta av mina tights måste jag springa å dra i hela tiden, trots rätt storlek. Mvh Viktoria

  Viktoria 2016-04-24 12:49:52
  Svara
  • Svar på Viktorias kommentar.

   Älskar att springa och har haft exakt samma problem som dig men ett annat märke än de som Ida tipsat om som har funkat fantastiskt bra för mig är aim’n 😀

   Cassie 2016-04-24 23:42:22
   Svara
  • Svar på Viktorias kommentar.

   Ja jag förstår precis vad du menar. Jag tycker att casall brukar ha tights som sitter uppe men även Stadiums basic svarta från SOC sitter bra uppe 🙂 Testa dem! Kramis

   idawarg 2016-04-24 17:31:32
   Svara
 • Lycka är VERKLIGEN mitt jobb, min dotter såklart och när familjen kan slappna av tillsammans. När vi inte har massa måsten framför och solen lyser i ansiktet. Solen är lycka. Regn mot fönstret när man ska sova. En blöt puss med öppen mun från Molly. En oväntad puss från sambon. Apelsin. En glad mage. Lyckade födelsedagskalas och överraskningar.
  Din blogg!

  Alice 2016-04-24 12:46:34 http://www.colorsofwonderland.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind