Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

BIGGEST LOOSER

IMG_6173.JPGIMG_6174.JPGIMG_6176.JPGIMG_6177.JPGIMG_6175.JPG

Vänner jag är så peppad för idag drar ett av mina favoritprogram igång och det är nämligen Biggest Loser (länk!). Kommer ihåg att jag började kolla på det redan de första avsnitten av det amerikanska programmet för många år sedan och jag grät ALLTID när jag kollade på det! Jag kan verkligen inte hålla tillbaka tårarna när jag ser hur lyckliga personerna blir bara av att göra små framsteg i sin hälsoresa. När de klarar av en övning de aldrig gjort tidigare eller för första gången klarar av att jogga en kort bit. Hur coolt är inte det?

Jag har ju själv jobbat som PT i flera år och kan relatera till mina egna klienter. Man kan tro att mycket på TV:n ofta är fake men jag lovar att det är mycket känslor som sker i kroppen under sin hälsoresa som man som både PT och klient blir väldigt berörd av. Gud jag får gåshud nu när jag tänker på det! Jag vet hur svårt det kan vara för många som det gått för långt för att ta tag i hälsan och ofta ligger det mycket mer bakom än ”dålig karaktär”. Men programmet visar verkligen att det går om man bara vill och får rätt hjälp.

Jag har fått en tjuvkik på kvällens program och i den nya säsongen så kommer deltagarna att tävla i par och det kommer bli blod, svett och tårar minst sagt! Ser verkligen fram emot att följa denna säsongen och jag kommer sitta bänkad! 🙂

Det kommer gå på 7:an måndagar och tisdagar kl 21.00. Redan nu kan du anta Biggest Loser Challenge (länk!) ett träningsprogram som rullar under hela säsongen. Programmet kommer kan du så klart se när du vill på TV4Play (länk!) efter klockan 21:00 ikväll kommer de börja släppas där också.

(Samarbete med Sjuan)

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Hej!

  Jag tycker att programmet kan vara härligt till en viss del, att se hur glada de är osv…

  Sen tycker jag dock inte alls att de går ner i vikt på ett hälsosamt sätt. Tränar för hårt, äter för lite mat. Såg ett program när någon gick upp mitt i natten och cyklade på en träningscykel i två timmar när alla andra sov. Det är ju inte hållbart i längden. Har läst att hur många som helst har gått upp hela vikten igen i efterhand.

  Jag tror bara sådant beteende triggar sjuka ”binges” då man trycker i sig mat direkt efter programmet igen. Kanske även så långt att metabolismen sätts ur spel och det kan bli svårt att hålla vikten man har uppnått så fort man börjar äta och träna mer normalt.

  Jag skulle vilja se ett program som jobbar mot mer långsiktiga mål. Fast det är ju underhållning, det måste ske fort och med mycket action, annars hade ju ingen kollat på det 😉

  / Fellow vegeterian! (Tycker du är grym som informerar om veggiekost!!)

  Elvira 2016-04-14 16:59:51
  Svara
 • Tycker du det här programmet är en bra inspiration för nån som behöver gå ner mycket i vikt? På vilket sätt då? Tycker personligen konceptet lämnar mycket att önska, bla. för att deltagarna blir kraftigt överbelastade pga all träning och att det är svårt att föra över det de lärt sig till sina vardagliga rutiner, vilket gör att många går upp igen. Sen är det många som skulle behöva mer psykologisk hjälp för att komma till rätta med det som orsakar övervikten. Jag upplever det som att man i programmet bara skrapar på ytan och hjälper folk på ett lättvindigt sät. ofta är problematiken bakom så kraftig övervikt inte enkel att komma till rätta med, t.ex är det rätt vanligt att personer som genomgått gastric bypass får alkoholproblem istället.

  Jeanette 2016-04-13 19:46:13
  Svara
 • Jag vet själv hur känslosam min resa var. Jag ändrade livsstil helt och gick ner 10kg på 69 dagar och nu har jag ett helt nytt tänk kring kost och träning. det är en sån underbar känsla att jag började hjälpa andra att göra samma resa. Det är så kul att se att man inspirerar och se andra lyckas! jag blir så varm i hjärtat 😀

  Lina 2016-04-12 14:20:09 http://finest.se/linajibbefors
  Svara
 • ÄLSKAR Biggest loser!! 😀 Ligger och kollar nu för att varva ner efter ett slitigt kvällspass på jobbet, perfekt! 🙂

  Johanna 2016-04-11 23:20:15 http://doowop.blogg.se
  Svara
 • Åh, det är ett av mina favorit program också. Man blir så inspirad av dessa människor som väljer att förändra sina liv och börja helt från 0 när det kommer till träning.
  Har en liten fråga till dig. Har hållt på med yoga i några veckor nu. Dock känner jag mig fortfarande för svag i överkroppen med att försöka mig på att stå på huvudet, stå på händer och andra svåra övningar med över kroppen. Samtidig känner jag mig väldigt feg och vågar inte riktigt prova, ifall jag ramlar omkull och bryter nacken av mig.
  Så jag undrar om du har tips på hur man tränar upp yoga styrkan fysiskt för att klara av övningarna men också den psykiska styrkan att våga försöka?
  Keep up den positiva känslan du utstrålar med ett hälsosamt perspektiv på träning och mat! 🙂

  Sofia 2016-04-11 22:22:23 http://sofiaerikssonsliv.blogg.se
  Svara
 • Älskar dina tights! Vart är de ifrån? ?

  Emma 2016-04-11 22:17:06 http://www.emmaslivsstil.blogg.se
  Svara
 • Älskar Biggest Loser. Blir alltid så träningspepp när jag ser det!

  Träningsblogga - Ida 2016-04-11 20:04:32 http://traningsblogga.se
  Svara
 • Hej Ida! Jag är en tonårstjej som vill bygga muskler. Jag vill ha en stark mage/magrutor och starka men smala ben. Jag vill bli en fotbollsspelare men är väldigt kort och liten för min ålder. Jag har inte tillräckligt mycket kraft för att putta undan mina motståndare på planen och det gör det svårare att ha kontroll på bollen och hänga med i spelet. Vilka är de bästa övningarna för att få magrutor och starka ben? Vad för slags mat är bra för att bygga muskler. Blir jätte osäker då allt det skrivs på nätet att man ska dra ner på kolhydrater och fett men de är bland det viktigaste för en fotbollsspelare.. Hjälp?

  anonym 2016-04-11 17:54:06
  Svara
 • såg precis din senaste vlogg när du går pw med en Lilla P. Trodde att jag var den enda Lilla P!! 😉 hihi. kul att det finns fler!! 😀

  towe 2016-04-11 17:22:33 http://lillap.devote.se
  Svara
 • Alltså de där programmen är så härligt, jag gillar de verkligen men många gånger har jag undrat varför man säger åt en sån pass överviktig människa som de är, att SPRINGA eller JOGGA även om det är mindre bitar. Alltså lederna, de måste vara PAJ efter programmet, deras leder är inte som andras, jag vet, jag var själv med +35 kg efter 2 graviditeter och mina leder dog när jag gick upp för trappor etc. Känns otroligt rått att få ner de i vikt till varje pris som det ser ut som… Men annars gillar jag programmet för det är människor, deras känslor och mål som uppnås av många. 🙂

  Diana 2016-04-11 15:29:50 http://lamadre.se
  Svara
  • Svar på Dianas kommentar.

   Ja det är så härligt! Jag tror/hoppas att tränarna har koll på deltagarna. De får säkert genomgå massa tester mm innan så de vet vad de klarar av och inte. Tränarna är duktiga och ska bli så kul att följa 🙂 <3

   idawarg 2016-04-11 16:52:30
   Svara
 • Så häftigt att få följa med på människors resa på detta sätt! ?

  http://Erikalindgren.com

  Erika, sambo, New York 2016-04-11 14:56:04 http://erikalindgren.com
  Svara
 • ÄNTLIGEN! Som jag har längtat! Detta är feelgood tv för mig! Och Ida, har du något favoritpar? Nyfiken på vad du tycker om deltagarna?
  Stor kram! Och tack för bästa bloggen!

  Marie 2016-04-11 14:04:22
  Svara
  • Svar på Maries kommentar.

   Jaaaa så kul att det är tillbaka! Jag har inte hunnit få någon favorit ännu men det kommer nog 🙂 Tack snälla! Kramis

   idawarg 2016-04-11 16:50:26
   Svara
 • Ser på det ibland.
  Så häftigt och kul att de blir motiverade till att ändra till en hälsosammare livsstil. Dels för sina nära och kära, men framförallt deras egna hälsa 🙂

  Dock känns programmet lite extremt, men står ju även i programmet att det får utgöra läkarkontroller och sådant med…

  Caroline 2016-04-11 14:03:54 http://blackmary.blogg.se/
  Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Ja men det är nog mycket sådant som händer bakom i programmet som vi inte får se. Det är duktiga tränare och personer så de har nog stenkoll på vad deltagarna klarar av och inte 🙂

   idawarg 2016-04-11 16:49:42
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind