Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VEGANSK DRESSING/SÅS – RECEPT

IMG_6367.JPGIMG_6366.JPG

Hej mina hjärtan! Det här med såser har aldrig varit min starka sida men en maträtt blir ju så mycket godare med en sås. Här kommer en vegansk magisk sås som passar både till sallad, rotfrukter, wraps eller ris. Passar dessutom till en HCLF diet.

INGREDIENSER:
• 1 paket krossade tomater
• 4-5 selleristjälkar
• 1/2 pressad citron
• Färsk basilika
• salt, peppar

GÖR SÅ HÄR: Skölj och skär sellerin i små bitar. Lägg ner alla ingredienser i en mixer och mixa. Färdigt! 🙂

Läs också:
Proteinrik vegansk lunch
Vegansk rödbetssallad
Glutenfria chokladmuffins (vegan)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Kul med lite tips på bra såser som faktiskt är bra och ger kroppen näring. Stort plus om de är goda också! Mer tips på såser tack 🙂

  Ska prova denna!!

  Sandra 2016-04-11 15:19:19
  Svara
 • Hej Ida! Tack för en superbra och inspirerande blogg 🙂 jag har sedan tisigare beställt hem msm och multivitamin/mineral tabletter från welloteket! Men är nu sugen på att utöka mina tillskott, vad har du för tips på tabletter/tillskott som är bra för vilken människa som helst? Alltså vilka av alla produkter skulle du rekommendera mest? 🙂

  Julia 2016-04-11 08:32:05
  Svara
 • Hej, jag är en tjej på 15 år, jag är vegetarian och har varit de ett tag nu, jag har läst en hel del och sett massor av videos och dokumentärer om att bli/vara vegan och varför man blir det osv. Och jag känner verkligen att jag vill bli vegan! Jag har pratat med mina föräldrar och dom vill verkligen inte att jag ska bli det, dom säger att jag får vänta tills jag blir 18, att det är för dyrt, dom tror inte jag kommer klara av att vara det och att det kommer sluta att jag hamnar på sjukhus eller nått sånt, och mamma tror helt allvarligt att jag börjar få lite ätstörningar pga av att jag blivit petigare med att inte vilja äta mjölkprodukter och ägg.Har pratat med hon om det men känns som att hon inte kan släppa det. Blir ledsen när dom säger sånt för jag vet att dom tror inte att jag kommer klara det, att nått kommer att hända mig och hatt det blir för dyrt? Det behöver inte bli mycket dyrare att bli vegan har jag sagt till dom men dom ba ”jo vi har levt längre och mar mer erfarenhet än dig” ugefär. Jag vet att jag skulle klara mig jätte bra. Jag är villig att sticka ut lite extra och vara lite mer ”jobbig” när det gäller mat. Jag tycker allt med mat är så himla intressant och jag sitter mer än gärna och läser om allt som har med mat att göra och speciellt veganism, minst 1 gång mer dag. Min familj har inte så bra kost och köper inte hem mycket bra mat som jag önskar dom gjorde, men har lyckats påverka dom lite i alla fall. Tycker också att det är kul att laga mat och är väldigt intresserad i mat, typ raw food och sånt som är nyttigt å hälsosamt och allt sånt. Jag vill verkligen få mamma och pappa att inse att man kan leva som vegan och må minst lika bra! Och att det inte alls ska behöva bli dyrare! Men det är som att dom inte lyssnar på mig och tror verkligen inte att jag kommer klara mig och känner att jag behöver hjälp från någon och nu vänder jag mig till dig, vad kan jag säga till dom? Vill liksom inte tvinga i mig saker som jag inte mår bra av att äta! Och det är det jag kommer behöva göra och känner nästan gråten i halsen nu när jag skriver detta för jag vill att dom ska förstå mig och kanske vara mer kunniga om veganism. Och dom säger att dom inte är ett dugg intresserade av att lära sig nått om de heller:( Kan inte du hjälpa mig och kanske göra ett matschema åt mig för en vecka? Och kanske ge tips på saker jag kan tänkta på om man är vegan? Och komma med förslag på hur jag ska övertala mina föräldrar? Och många runt om kring mig som tror jag tappat förståndet nästan när det gäller mat verkar det som:( jag behöver nåns hjälp, känner inte att jag kommer klara mig annars.. Ser upp till dig jätte mycket och får massor av inspiration av dig, fortsätt med det du gör för det uppskattas verkligen

  maja 2016-04-11 07:36:37
  Svara
 • Underbar färg! Lite som gazpachosås alltså 😀 Är du vegan eller vegetarian.

  Ljuva Julia 2016-04-10 19:52:06 http://ljuvajulia.blogg.se
  Svara
 • Hej Ida! Tack för en superbra blogg!

  Jag undrar bara var du har köpt dina ljusrosa jim rickey? Jättefina!

  Bella 2016-04-10 19:38:21
  Svara
 • Mums låter super gott!
  Kika gärna in på New York bloggen —-> http://erikalindgren.com

  Erika, sambo, New York liv! 2016-04-10 16:05:33 http://erikalindgren.com/
  Svara
 • Hej Ida!
  Med tanke på att du är väldigt kunnig inom alla dessa olika pulver och tillskott som finns så tänkte jag se om du har tips på något som på något sätt kan lugna ner en uppjagad själ eller så att man får en mer balans och ro i kroppen, om du förstår? Låter flummigt kanske, men något som också kan hjälpa en att sova bättre på nätterna?

  Kram!

  Lovisa 2016-04-10 15:39:34
  Svara
 • Hej Ida! Jag är 15 år och har sedan några månader tillbaka blivit frisk från ätstörning. Jag är 167cm och väger 52kg. Jag älskar att träna och tränar flera dagar i veckan. Spelar tennis 3-4ggr i veckan, springer och styrketränar 2ggr i veckan, promenerar, cyklar 5 ggr i veckan, har även idrott i skolan 2ggr i veckan. Alltså tränar jag inprincip varje dag mer eller mindre. Problemet är bara att jag inte vill gå ner i vikt, men har jättelätt för att göra det. Jag är alltid väldigt hungrig på morgonen och det spelar ingen roll hur mycket jag äter, blir ändå inte mätt. Däremot blir jag väldigt mätt på eftermiddagen och får ofta svullen mage. Jag försöker jag hålla mig till långsamma kolhydrater. Varierar min kost och äter vegitariskt några dagar i veckan. Jag försöker äta minst 5 mål om dagen. Jag är intresserad av kost och träning och läser mycket om detta. Jag vet om att jag behöver öka intaget och minska uttaget. Jag älskar att träna och vill inte minska ner min träning eftersom att jag mår så bra av det. Jag vill behålla vikten eller kanske gå upp 2-3kg och bygga muskler. Vilka är dina bästa tips för att få ihop kosten för en person som tränar mycket, hur ska jag gå tillväga? Kram, du är bäst och en av mina största förebilder! (PS. Förlåt för en ganska osammanhängande text)

  Lina 2016-04-10 15:37:36
  Svara
  • Svar på Linas kommentar.

   Har EXAKT samma problem, utom att jag väger 53kg. Men jag är 167cm och är hungrig på morgonen men är mätt på eftermiddagen med svullen mage.

   M 2016-04-10 18:18:15
   Svara
 • menar snapchat*** inte instagram

  H 2016-04-10 14:35:41
  Svara
 • hej, jag följer dig på instagram och jag ville bara säga att du kanske kan vara liksom mer off från dina andra medier på snapchat och bara va där. Du lägger endast upp där du säger till oss att en ny video har kommit upp eller ett nytt blogginlägg. Snapchat är inte tillför det. Blir lite tråkigt då inget personligt kommer din snapchat utan bara att du ser till att vi kollar dina andra sociala medier

  H 2016-04-10 14:35:23
  Svara
  • Svar på Hs kommentar.

   95% av det jag lägger på snap är annat. Gör 5-8 poster på snap och Max 1 är att jag skriver att en ny video är uppe

   idawarg 2016-04-10 15:29:31
   Svara
 • Hej Ida!

  Jag studerar för fullt och försöker samtidigt att träna 6-7 dagar/veckan. Att träna är det bästa som finns, men det kan bli lite knöligt med kosten när man pluggar. Många gånger känner jag att jag äter endast för att få energi till att orka plugga. Det betyder inte att jag småäter t.ex godis och chips, utan det kan bli lite dadlar, knäckebröd, frukter, grönsaker etc. Egentligen är inte min mage hungrig, utan hjärnan är sugen på mat för att orka plugga. Visst får jag pluggenergi när jag käkar, men det känns fel på ett sätt att liksom småäta och äta endast för att orka plugga, när jag egentligen inte är så hungrig att jag behöver äta allt jag äter emellan de stora målen. Det känns bara irriterande att stoppa i sig mat endast för att få igång hjärnan.

  Har du tips på hur man ska göra för att undvika allt småätande? Hur ska man nöja hjärnan?

  Ha det fint, kram! <3

  Linn 2016-04-10 13:12:38
  Svara
 • hej! såg i en av dina vloggar att du var ute efter en bra ögonbrynspenna, jag vill verkligen rekommendera max factors eyebrow pencil, det är min all time favorite och jag skulle inte kunna leva utan den. jag har färgen 002 hazel och den passar mig perfekt. har samma hårfärg som du och den är som sagt GRYM.

  sophie 2016-04-10 12:47:55 http://www.sj.webblogg.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt