Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

DET HÄR MED ARMHÄVNINGAR

IMG_4739.JPG

God söndag mina hjärtan! Först vill jag bara säga att idag släpps avsnitt 2 av min och Viktors podd och vi pratar om mobbning så missa inte det! Vi har även bytt namn till ”Den Friska Wargen”. Ni hittar avsnittet HÄR eller höggs upp på Topplistan.

Men nu till det jag tänkte prata om, nämligen armhävningar. I veckan var jag ute en sväng och körde lite träning i parken. Vädret var sååå magiskt så jag var bara tvungen! En övning som jag glömmer bort (kanske medvetet då den är så sjukt jobbig :D) är armhävningar. Så himla bra övning som jag borde lägga in oftare i min träning!

Mina triceps är inte så starka som de borde vara så jag kommer satsa på smala armhävningar med armbågarna tätt intill kroppen. Ska försöka göra armhävningar några gånger i veckan + lägga in det i yogapassen.

Brukar ni köra armhävningar? 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Jag har minst sagt hatkärlek till just armhävningar. Är ju en grym övning för hela kroppen och just därför är den så himla jobbig.

  Isflingan 2016-04-10 22:12:07
  Svara
 • Hej Ida! Försöker att gå ner 5-10 kg, försöker följa en diet ” förbränningsdieten ” och dra ner på allt socker. Går oftast rakt ner i diket för mig efter ca 3 diet dagar för jag tänker bara på mat och är ständigt hungrig. Även fast jag är mätt så har jag mina sjuka cravings. Vill bli av med mitt sjuka mathetsande, har du tips på diet/ kosttillskott / annat som skulle kunna hjälpa mig? Antagligen minska sug efter socker. Sen tänker jag på träning vad borde jag lägga energi på om jag helst bara vill bränna fett? Mest av mitt fett ligger på rumpan/ låren. Men också runt magen. Gäller det att köra styrka även fast man bara vill fettförbränna? Hoppas du har tiden och kan svara. Ha en fortsatt bra dag, älskar verkligen dig och din blogg och Youtube kanal. Uppskattar dina redigeringar och man ser att du verkligen lägger ner tid’

  Amanda 2016-03-14 00:41:54
  Svara
 • När jag utbildade mig som dansare och höll 2 hästar i tävlingskondition samtidigt kunde jag pumpa 30 rediga armhävningar på tåspetsarna i rad, vila 1 minut och sedan börja om, det var goda tider det! Men man är ju inte 20 längre, hehe 😛 Nu kan jag göra typ 10 armhävningar på knäna, haha! Dags att börja lägga in flera inser jag 😛

  Johanna 2016-03-13 20:16:31 http://doowop.blogg.se
  Svara
 • Hej Ida,

  Jag har en fråga jag skulle bli jätteglad om du svarade på!

  Det känns som det är mycket hype om att man ska gymma för att få bästa resultat men jag har tröttnat lite på det.. Eller känner mig lite oinspirerad, så försöker alltid gå på pass eller springa.
  Men jag är så sugen på att börja något nytt och funderar lite på boxning eller kickboxning. Är det något du hade rekommenderat som bra träning? Är otroligt svag i armarna och har trots mitt gymmande inte lyckats träna upp starka muskler där. Förmodligen för att jag inte orkar köra lika hårt/ inte vet vilka övningar jag ska göra då men tänker att boxning ger ju en helt annan motivation + att man har en coach som peppar en.

  Men är orolig över att jag inte kommer få bra resultat. Vill gärna tappa några kilon..

  Kram,
  Helen <3

  Helen 2016-03-13 19:59:04
  Svara
  • Svar på Helens kommentar.

   jag förstår dig precis då jag också tröttnat på att gymma. Boxning är toppen och det spelar ingen roll vilken boxning du väljer. Båda är bra så ta det som du gillar bäst. Antagligen kommer du behöva stärka upp rygg/axalr lite på gymmet men jag lovar att du kommer vara motiverad till det för att bli bättre på boxning sedan 🙂 Kramis

   idawarg 2016-03-14 11:50:59
   Svara
  • Svar på Helens kommentar.

   ++ vad tror du är bäst? Kickboxning eller Boxning?

   Helen 2016-03-13 20:00:32
   Svara
 • Hej fina Ida!
  Hade tänkt shoppa lite på welloteket men tänkte kolla med dig först om det finns någon rabattkod just nu? 😀

  linnea 2016-03-13 19:00:24
  Svara
  • Svar på linneas kommentar.

   Hej linnea! Vad trevligt ? nej finns ingen rabattkod nu. Kolla in paketen, de är rabatterade. Kramis

   idawarg 2016-03-13 20:45:04
   Svara
 • Kan du ge några tips på väldigt effektiva magövningar så att man verkligen kan komma i kontakt med magmusklerna, jag har nämlingen väldigt svårt att komme i kontakt med just dem 🙂

  Emma 2016-03-13 18:39:22
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Kolla min youtube på mina magpass här https://www.youtube.com/playlist?list=PL4nEz_ACMgWW9sEyoVKSDPGBKl0CzJhec 🙂

   idawarg 2016-03-14 11:51:28
   Svara
 • Hej Ida! Jag är periodare och har varit det i tre år nu. Jag är inne i en träningsperiod just nu men funderar på om en PT skulle hjälpa mig att hålla fast vid träningen. Jag upplever nämligen ofta att det jag gör inte är rätt för att nå mina mål att bli mer fit. Men min största fråga är om en PT är värt det? Är det värt pengarna för den tiden man får eller är det bättre att kämpa på själv?

  Lovisa 2016-03-13 17:08:34
  Svara
  • Svar på Lovisas kommentar.

   Hej Lovisa! Jag tycker att det är en grym ide att skaffa PT. Dock så beror det ju oftast på vilken PT och hur duktig den är men får du tag på en bra PT är det absolut värt pengarna 🙂

   idawarg 2016-03-14 11:52:29
   Svara
 • Är fruktansvärd dålig på armhävningar, är generellt svag i överkroppen.
  Men har med SMÅSTEG använda mer armhävningar och mera rygg/armar övningar i över huvud taget haha!

  Ska köra 10st armhävningar nu efter denna kommentar 😉

  Caroline 2016-03-13 16:35:34 http://blackmary.blogg.se/
  Svara
 • åh jag är så svag i överkroppen, kan max göra tolv armhävningar från tårna och då verkligen max… det hämmar tyvärr mig när jag gör andra övningar också. typ om jag gör knäböj med vikt får jag ibland mer ont/mjölksyra i armarna/överkroppen än i benen haha, så mitt fokus nu är verkligen att får starkare överkropp!
  hade varit kul om du kunde tipsa om övningar etc.

  kram, härlig söndag på dig<3

  Lovisa 2016-03-13 15:11:54
  Svara
 • Jag skulle verkligen vilja kunna göra armhävningar men jag har en golfarmbåge som krånglar med mig om som jag inte kan få vila till den blir bättre pg.a. att jag jobba i kassan på ICA 🙂 Men jag försöker att få till ” fuskvarianten ” genom att luta mig mot typ armstöden på löpbandet och då få en lutning som gör att påfrestningen inte blir galen! 😛

  Camilla 2016-03-13 13:34:30 http://camillanorman.se
  Svara
 • Jag har tränat mycket kampsport så jag har blivit tvingad till många såna, haha. Förut var jag riktigt bra, men nu när jag inte tränat alls på ett tag och sedan bara kört löpning har det blivit alldeles för få.

  Camilla 2016-03-13 13:32:26
  Svara
 • Åh är heller inte så värst duktig när det kommer till armhävningar, tyvärr! Men du tror inte att du skulle kunna fixa ihop någon utmaning med fokus på armhävningar någon söndag framöver? Vore bra för psyket att ha en sån utmaning! Hahah! 😉 Kram!

  Blogglistor 2016-03-13 12:42:05 http://www.nouw.com/blogglistor
  Svara
 • Ha en fin Söndag. 🙂

  Louise 2016-03-13 12:37:47
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt