Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VEGGOPEPP

vegan-quote

Hej Ida! Har följt din blogg i 2 år nu tror jag och du har alltid inspirerat mig med träning och kost. Läste inlägget och kommentarerna ang delfin-selfien och tycker bara att vissa är för jäkla elaka?? Jag är helt på din sida! Tar du åt dig ibland när folk skriver dumma saker? Fortsätt var så grym som du är och fortsätt sprida ditt budskap för vi är många som lyssnar och vill höra allt så håll aldrig tillbaka! Kärlek till dig ❤️

SVAR: Hej och tack snälla för din kommentar, den värmde verkligen att få höra! Ja folk var riktigt elaka i det inlägget då det är ett väldigt laddat ämne. Jag har alltid försökt att hålla min blogg neutral utan att dela med mig av mina åsikter (då jag ibland har ganska starka sådana) i många ämnen som jag vet att folk kan bli upprörda över. Men i det här fallet så känner jag ett ansvar att dela med mig då djurfrågan är så otroligt viktig. Jag själv känner mig lurad av världen faktiskt. Varför har ingen berättat sanningen om köttindustrin till mig innan? Varför visade de inte sådana filmer i skolan om hur köttindustrin egentligen går till? Precis så som de visar filmer om rökning och droger borde de visa filmer om köttindustrin så att man sedan utefter vad man vet kan göra ett val. Vissa fortsätter röka och ta droger ändå även fast man sett en film om hur dåligt det är, men då vet man i alla fall konsekvenserna av det. Hade jag fått se en sådan dokumentär om köttindustrin hade jag aldrig efter det velat äta kött och då hade jag kunnat argumentera mot mina lärare och tränare när de ville få mig att äta kött.

Jag är så glad att jag fått upp ögonen i ämnet och att jag har möjlighet att sprida budskapet och informera folk så de sedan kan göra ett eget val utefter vad de vet. Jag hade önskat att någon hade gjort det till mig.

Ja jag tar åt mig om någon skriver något dumt mot mig men är oftast väldigt bra på att skaka av mig det snabbt, och speciellt när jag vet att jag har rätt. Det är många gånger jag tagit upp saker på bloggen (speciellt om kost) där folk blivit väldigt upprörda och kallat mig det ena efter det andra. MEN efter 1-2 år återkommit till mig och sagt att poletten trillat ner och bett om ursäkt och att jag hade rätt. Det är fantastiskt måste jag säga och får mig att inse hur viktigt det är att dela med sig av information och åsikter.

Men jag förstår att folk blir upprörda. Att äta kött är något vi alltid gjort, som är vår tradition och något vi blivit lärda att göra och när någon kommer och säger att det är fel så är det självklart att man blir upprörd. Speciellt också om man tycker att kött är gott och något man älskar att äta. Då vill man inte inse den egentliga sanningen om köttindustrin utan målar upp gröna ängar med kor som äter gräs, sover på kuddar och sedan somnar in och som flyger iväg till köttdisken på rosa moln. Man ser inte hur de får stå i sina trånga bås, i många fall misshandlade (inte alla), hur stressade de blir av att gå sin dödsgång in i slakteriet, för att få en kula i huvudet för att sedan bli flådda och sågade itu av en stor motorsåg. Att sedan se köttet i disken på ICA är inte så farligt och man kan låtsas att det bara är mat som vilken grönsak som helst. Det var så jag tänkte innan i alla fall. Gurka, tomat, ris, sallad och kött. Mat som mat?

När man ser djurplågerifilmer på FaceBook undviker många gärna dem också för man vill inte se verkligheten, var maten vi stoppar i mun egentligen kommer från. För ser man en sådan så kanske man inte vill äta kött igen. Hur knasigt är det inte att tänka så? Kan man inte se det, döda djuret och stycka det själv så ska man heller inte äta det enligt mig.

Nu blev det väldigt långt här igen men min poäng är att jag tycker vi alla har ett ansvar att ta reda på fakta och utefter den faktan ta ett beslut. Finns så många dokumentärer och bra föreläsningar på youtube om det här, så i dagens läge finns det inga ursäkter. Vet man allt som går att veta om köttindustrin och ändå tar beslutet om att äta kött så fine. Jag kommer inte döma någon och jag har massor med nära och kära som äter kött och jag älskar dem lika mycket för det.

Det enda jag vill göra är att informera och inspirera folk att ta reda på information och att veggo mat är grymt gott och att alla faktiskt kan leva på en vegetabilisk kost om man vill. Det är bara en omställning och man får hitta sin väg. För en omställning från köttätare till vegan är inte helt lätt och går inte ofta över en dag. Väljer man att införa ett mål om dagen, en eller kanske flera veggodagar i veckan är ju toppen. Varenda liten grej man gör är bra och räddar liv och miljön.

Nu ska jag sluta snacka här. Hoppas ni fick lite veggopepp 🙂 Kram, Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
43kommentarer
 • Så bra och viktigt att du tar upp detta. TACK! Jag blev inte vegetarian förrän i 24-årsåldern (är 28 nu och är nästan vegan). Som någon i kommentarerna sa, det tar inte 1 dag att byta livsstil. Det är verkligen en process. Och ju längre tiden går, desto mer inser man hur djur utnyttjas inom alla möjliga områden, för de mest värdelösa anledningarna. I början handlade det mest om maten för mig, men idag handlar det om något större. Jag tror att rättigheter för djur kommer bli en mer och mer självklarhet i framtiden. Andra generationer kommer se tillbaka på oss och tycka att vi var helt sjuka i huvudet som utnyttjade djur som vi gör idag.

  Malin 2016-02-27 00:50:39
  Svara
 • Blir så glad och inspirerad av all vegopepp på din blogg! Det behövs verkligen!g

  Agnes 2016-02-26 10:07:59
  Svara
 • Så otroligt bra skrivet!! Håller verkligen med dig om allt.
  Önskar verkligen flera var som du och att flera också får upp ögonen för köttindustrin.
  Du är min förebild!! <33
  Tack för en grym blogg och sluta aldrig med det du gör!! <3

  Annika 2016-02-25 21:54:34
  Svara
 • Ville svara på Lisas kommentar om att det inte är korrekt med de negativa miljöaspekterna med ”vegetarisk mat”, men det fanns ingen ”reply”-knapp under just den kommentaren, så svarar här.

  Odling av dessa grödor går ju absolut inte enbart till mat för vegetarianer. Du måste förstå att djuren äter mat också, och vad äter de om inte just dessa grödor. Det betyder alltså att om man äter en köttbit äter man också allt det djurfoder det djuret har ätit under sitt liv. Istället för en portion sojabönor, äter man alla de portioner det djuret har ätit under sitt liv. Ett sådant argument är därför inte alls hållbart. Mycket av den åkermark som används för att så grödor på, används sen som djurfoder. Det skulle vara mycket mer resurseffektivt och mindre area land skulle behövas för odling av grödor, om folk skulle äta mindre kött då det då inte skulle behöva produceras lika mycket sojabönor till exempel.

  Av all den soja som vi importerar till Sverige går 90% till djurfoder till våra djur här i Sverige.
  (källa: http://www.naturskyddsforeningen.se/sites/default/files/dokument-media/2009_jordbruk_mat_sojarapport.pdf)

  WWF tipsar även om att om man vill minska skövlingen av regnskogen i sydamerika är det bästa man kan göra att äta mindre kött, citat: ”In South America, almost 4 million hectares of forests are destroyed every year, 2.6 million of them in Brazil alone. Although this is lower than in the 1990s, it is still far too high and can largely be blamed on heavily soy-dependent livestock farming. Limiting consumption of animal-based food products, particularly meat, is one thing people can do to help end this devastating trend. ” (källa: http://wwf.panda.org/what_we_do/footprint/agriculture/soy/consumers/)

  Jag ser därför miljöaspekten som VÄLDIGT viktig när man väljer att vara vegetarian, eller att minska mängden kött man äter.
  Det här är dessutom endast ETT miljöskäl att vara vegetarian, finns många fler, t.ex. det faktum att köttproduktionen släpper ut mer växthusgaser än alla transportsektorer (alla bilar, alla bussar, alla flyg i världen) gör.

  När det gäller just miljöargument kan jag inte förstå hur man kan säga att en vegansk kost inte är det bästa.

  Lovisa 2016-02-25 20:46:03
  Svara
 • Tusen tack för ett otroligt välskrivet och bra inlägg!

  Anna 2016-02-25 17:42:40
  Svara
 • Håller med dig till 100%, har varit vegan i 3 månader! Gjorde mer eller förändringen över natten. Men tycker du också bör ta upp mer om ägg och mjölkindustrin som bidrar till lika mycket lidande och gör miljön sämre 🙂 De flesta inser att köttindustrin inte är bra, varken internationellt eller nationellt ( förutom de som sticker huvudet under sanden haha.. ) men det är kanske inte lika uppenbart att mjölk och ägg industrin är lika dålig 🙂

  Michelle 2016-02-25 15:49:57
  Svara
 • Det är tack vare dig som jag börjar övergå till mer och mer vegetarisk! Idag har jag inte ätit kött alls. Tack för det Ida!

  Jenny 2016-02-25 15:41:13
  Svara
 • tack för en bra blogg:) . det finns så mycket positivt med att äta mer vegetariskt och veganskt, både för individen och helheten..för att sprida vårat budskap som veganer och vegetarianer tror jag det är viktigt att främst lyfta de positiva effekterna som följer när vi lagar vegmat från grunden, både för vår hälsa och planetens hälsa. jag tror att det ligger mycket skuld, skam och förnekelse i detta ämne. Det är press från så många olika håll om olika saker i samhället och alla hanterar det olika. Jag tror vi behöver sprida ljus och positivitet för att inspirera andra och försöka undvika skuldbeläggning. Vi alla är på olika nivåer i livet med olika insikter och så. Men samtidigt är vi ett och samma. Detta skriver jag inte riktat mot någon utan vill bara förmedla det: progress not perfection! Gör så gott ni kan och var snälla mot er själva och er omgivning:) <3

  Amanda 2016-02-25 15:17:17
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Hej Amanda och tack för din kommentar! Du har så rätt i det du säger! Tack för att du delar med dig. Kramis

   idawarg 2016-02-25 19:13:26
   Svara
 • Jätte bra skrivet <3 Jag har aldrig varit så förtjust i kött, däremot kyckling och fisk men nu har jag nästan slutat äta kyckling också för varje tugga jag tar mår jag dåligt och tänker att nu tuggar jag på ett dött djur. Jag bor också ganska nära ett slakteri och det är så fruktansvärt äckligt, jag tar omvägar när jag ska någonstans för mår illa av att gå i närheten. Mitt på dagen kan man riktigt känna doften av ruttet dött djur när dom bränner upp delar av kött dom inte använder 🙁

  Sanna 2016-02-25 11:34:57
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Men åh jag förstår dig, man får ingen bra feeling av slakteri och så vidrigt att känna doften 🙁 Samma gällde mig men jag gillar de vegetariska dieten mycket mer måste jag säga. man känner sig så ren så ge det ett försök 🙂 <3 Kramis

   idawarg 2016-02-25 19:15:20
   Svara
 • Du är så klok Ida, även om din åsikt i frågan är stark så är dina inlägg alltid nyanserade. Du är en riktig inspirationskälla, en himla bra sådan också. Stå på dig! Kram

  Karolina 2016-02-25 11:02:48
  Svara
 • Så bra skrivet, du är grym 😀

  Anna 2016-02-25 10:41:31 http://nouw.com/annaohlin
  Svara
 • Men alltså åååh vad du är grym!!! Har själv varit vegetarian i snart 8 månader och börjar så smått gå över till en vegansk livsstil och jag mår SÅÅ bra, både i kropp och hjärta. Blir så förbannad på alla som försöker försköna bilden av hur djuren faktiskt har det och jag kan nånstans känna ett ansvar att stå upp för dem när de själva inte kan. Du är bara så bra som inte viker ner dig utan bemöter allt ”hat” med bra argument! Du är bäst! Kram<3

  Hanna 2016-02-25 10:28:17
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Tack fina och det ska jag 🙂 <3 Grymt jobbat och jag kan bara hålla med. Man känner sig ren i både kropp och själ med en vegetabilisk kost <3

   idawarg 2016-02-25 19:23:38
   Svara
 • Alltså Ida<333 Du har varit en av mina största förebilder i flera år, men nu, nu fucking älskar jag dig. Jag är själv vegan för djurens skull, och det finns inget som gör mig så glad som när andra också väljer mer och mer veganskt. Du är grym!!!

  Elvira Granqvist 2016-02-25 09:50:06
  Svara
 • Åh Ida vad GRYM du är som vågar stå på dig trots alla riktigt elaka kommentarer! Du skriver så bra! Det är så grymt att du tar upp ett så känsligt ämne som köttindustrin, vilket verkligen behöver diskuteras.
  En annan viktig del i det hela är miljöaspekten, något som många bortser från när de väljer att äta kött. Visst, det går åt mycket vatten för att odla frukt och grönsaker men då glömmer man ofta bort att mycket av det som odlas bara odlas för att mata djuren som vi sen efter några månader ska äta upp. Dessa grödor som djuren äter gödslas dessutom, vilket kan leda till övergödning. Så att välja att äta kött minskar inte den globala övergödningen, men det är sant, en stor del av alla grödor vi äter är också gödslade och det är ett problem vi måste jobba med. Vi fiskar även ur haven för att kunna göra foder till alla köttdjur, både djur på land och i vatten ex. odlad fisk. Allt detta belastar jordens ekosystem något enormt! Sedan har vi ju de stora koldioxidutsläppen från djurfarmar. Jag tycker inte att lösningen är att alla ska sluta äta kött, men vår köttkonsumtion måste minska världen över om vi ska ha en chans att rädda jordens klimat och ekosystem. Att utbilda barn i skolan om köttindustrin låter som ett steg i rätt riktning så att de blir medvetna och sen kan ta ställning efter det.
  Det är så kul att du tar upp något som så många verkligen brinner och jobbar hårt för! Du är en stor inspirationskälla Ida och fortsätt sprida dina kloka tankar på det här sättet! <3

  Linnéa 2016-02-25 09:39:58
  Svara
  • Svar på Linnéas kommentar.

   Hej Linnea och tack snälla för din kommentar! Håller helt med dig i allt och jag ska fortsätta att sprida det här budskapet. Stor kram på dig <3

   idawarg 2016-02-25 19:25:47
   Svara
 • du är så galet grym! får hopp om mänskligheten när jag läser dina sånna här inlägg, älskar det! kram på dig ida <3

  Julia 2016-02-25 08:47:09
  Svara
 • Toppenbra inlägg!

  Men varför lägger du alltid fokuset på maten? Du äter inte kött och knappt några mejerivaror, ägg osv och kallar dig därmed mer eller mindre vegan. Men veganer avstår inte enbart från mat som är av animaliskt ursprung. Du har skinnplagg, päls, du skriver aldrig om du använder cruelty free smink och kanske har du även duntäcken hemma?

  Sara 2016-02-25 08:39:49
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Det er freaking svært at omlægge hele sin livsstil på en dag. For de fleste er det en proces som tager tid. Og for det andet er det bare dumt at pludselig kaste dyner, læderjakker etc ud for det er jo med til at øge mængden af skrald vi producerer som ikke er godt for jorden + skaden er jo gjort i sin tid når du købte disse ting, så why not fortsætte at bruge det 🙂 Bare man ikke fortsætter fremadrettet så tror jeg det er etisk forsvarlig 🙂

   katrine 2016-02-25 09:26:52
   Svara
   • Svar på katrines kommentar.

    Håller helt med dig och precis så jag tänker. Onödigt att slänga saker som man redan har då skadan redan är skedd. Det blir ju bara mer miljöovänligt då nytt måste köpas in. Bättre att göra sitt bästa från och med nu istället <3

    idawarg 2016-02-25 09:31:22
    Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Tack fina du! För att för mig är maten den största delen som vi alla konsumerar varje dag. Nej jag kallar mig inte vegan, jag är vegetarian och äter mycket vegansk mat. Jag är mycket medveten om att för att kalla sig vegan så är det ALLT som gäller och jag är inte där än men jag jobbar på det. Jag börjar med maten då det varit där jag konsumerat mest animaliskt och jag tror det gäller de flesta. Jag är ingen storkonsument av skinn, päls, smink mm. men jag kommer ta tag i även den biten och har redan börjat. Jag har skinn och päls hemma och kommer använda det jag har men kommer ej köpa något mer. Jag har även också blivit medveten om smink och jag tackade precis nej till ett årskontrakt med ett sminkmärke pga. att de testar på djur i kina. Det är sådant ni inte vet och jag har tackat nej till ganska stor summor pengar pga. det men det kändes inte bra i hjärtat. Jag gör mitt bästa men är inte insatt i sminkvärldens så bra och vet inte vilka märken/prodkter som är veganvänliga så tipsa mig gärna.

   idawarg 2016-02-25 09:25:36
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Här finns det lista på smink som inte testats på djur:
    https://eleven.se/ej-djurtestade-p95.html

    Och här är PETAS lista (en djurrättsorganisation i USA): http://www.mediapeta.com/peta/PDF/companiesdonttest.pdf

    K 2016-02-27 13:46:55
    Svara
 • Problemet är inte att ”vi alltid ätit kött” utan det största problemet är att ni inte har någon RIKTIG FAKTA bakom allt ni påstår! De veganska dokumentärerna är såååå lätta att hitta brister och fel i, bara googla det på engelska så får ni se. Men det viktigaste av allt är ändå att om man köper svenskt kött finns INGET av de problem du nämner ovan. Kanske är det därför man inte visar det i skolan? Utan istället visar man verkligheten? Jag tror alla barn någon gång har fått besöka en bondgård i Sverige och sett med egna ögon att djuren HAR faktiskt gröna ängar. De står inte trångt eller blir mördade på fruktansvärda sätt. Köper man svenskt kött så vet man att djuren har behandlats bra, de har inte plågats något alls när de ska avlivas osv. Men visst, går man till donken och köper chicken Nuggets ja inte kommer de vara från svenska lyckliga kycklingar, eller ifall man äter billigt fläskkött från Danmark… Men man kan inte svartmåla svenska bönder med så mycket falsk fakta. Det är redan tillräckligt många som inte har någon förståelse för svensk djurhållning så djurrättsaktivister känner sig provocerande av all denna orättvisa smutskastning ni sprider omkring er från era dokumentärer (som dessutom nästan alltid är från USA, inte Sverige, och som är sååå partiska, överdriver siffror, ignorerar vetenskap och vrider på fakta) så de finns så många som förstör och hotar bönder/jägare i Sverige och det blir inte bättre när ni bloggare sprider falsk fakta heller… Det gör mig ledsen att någon som har så mycket makt i sociala medier bara sprider omkring sig skit som inte ens stämmer för att du sett några opålitliga dokumentärer och filmer på Facebook… Suck. Jag ville bara få detta sagt, jag tycker inte det är rätt att folk kommenterar hotfulla saker eller elaka kommentarer så hoppas ingen uppfattar min som det. Jag försöker bara sprida lite kunskap och jag önskar att ni gör lite mer efterforskning från alla synvinklar så att ni alla kan vara mer källkritiska och tänka själva. Googla lite på fakta som går EMOT det ni just hört (för att även få andra infallsvinklar och för att få en bra uppfattning om verkligheten), besök en bondgård!! Sen är det ju självklart okej att tycka att inget djur ska avlida för att du ska få mat osv. Men gör man det för att man tror att de svenska djuren lider i sina liv eller av miljösynpunkt (ett helt annat ämne btw. Men jag säger bara gödsel? Grödor dödar mycket…) då gör man det av fel anledningar.

  Lisa 2016-02-25 08:07:20
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Falsk fakta?? Är du seriös? Så du menar att i Sverige torteras, slavas, plågas, mördas inte djur på samma grova sätt av svenska bönder? Wow vilken verklighets bild du har. Du är säkert en slaktare också. Exakt samma tortyr sker här som i USA. Vad är det för fel på människor? Skulle du tycka det var kul och vara slav i en bondgård? Du kanske kan testa och vara offret sen uttrycka dig? Så du menar att mjölken du dricker får kalven också dricka? Att kor i Sverige inte blir våldtagna? Att kor i Sverige inte åker direkt till slakthus när de slutat producera mjölk? När deras kroppar lägger av eftersom de blir våldtagna och gravida gång efter gång så att du kan dricka mjölk som din kropp inte ens tål? Nej kalven tas ifrån sin mamma direkt efter födseln även i Sverige och mamman skriker efter sitt barn. Kalven blir fast kedjad. Du borde kolla upp din fakta innan du öppnar munnen. Folk som du som mördar oskyldiga djur eller förlåt du låter någon annan göra smutsjobbet åt dig!

   Ida du är grym som pratar för djuren! önskar fler vore som du <3

   Valentina 2016-07-14 10:59:21
   Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   idiot, du har ingen koll. du verkar vara en vidrig människa gå och döda nått djur istället där du verkar höra hemma. Ida skrev ett fantastiskt inlägg, bra ida <3

   Jani 2016-02-27 19:53:50
   Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Vart i min text såg du att det stod specifikt svenska bönder? Hur många procent tror du köper svenskt ekologiskt kött? Hur många i Sverige tror du inte handlar på MC donalds eller äter ute på restaurang där man inte har koll på vart köttet kommer från? Hur kan man döda någon på ett snällt sätt? Det finns säkert väldigt många bönder som tar hand om sina djur superbra men de är ändå födda till livet för att bli mat till människan och dödas för tidigt. Tycker inte du att det är onödigt att så många djur dör för att vi människor ska äta gott när vi egentligen kan leva på vegetabilisk kost?

   idawarg 2016-02-25 08:23:24
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Jag ber om ursäkt om jag uttryckte mig klumpigt, haha jag antar att det är därför jag inte driver en blogg! 🙂
    Jag syftade nämligen inte på att du i din text skrivit specifikt svenska bönder utan mer det faktum att du inte gjorde det utan istället skrev din text som att det du skriver skulle gälla för samtliga länder och deras djurhållning/uppfödning. Eftersom vi bor i Sverige kan jag tycka det känns relevant att koppla till hur det ser ut där vi lever och med det kött vi som oftast äter??
    Jag vet inte hur det är i Stockholm men här ute på landet är de flesta väldigt måna om att köpa svenskt kött, och ifall det är ekologiskt eller ej påverkar inte direkt djuren så det känns lite irrelevant? Håller dock med om att många är för ignoranta när det kommer till att äta ute, man borde som konsument ställa mer krav och frågor.
    Angående ”hur kan man döda någon på ett snällt sätt?” ja det är ju en fråga som beror på vem du frågar. Många som inte äter kött är ju helt emot ATT man dödar djur alls. Själv anser jag att en kula är det mest humana sättet att dö på. Ingen smärta och man/djuret dör direkt utan att ens vara medveten om det. Själv äter jag mycket vilt vilket är jag anser vara bättre än att äta uppfödda djur då de fått leva sina liv helt naturligt och de har dött en bättre död t.o.m. än om de dött i naturen av svält, köld eller långsamt blivit uppätna och torterade av ett rovdjur. Naturen är grym… Rovdjur som vargar, lodjur och rävar t.ex. de äter ju ofta på sina byten levande, ibland tar det timmar innan offret dör. Det om något känns inte helt rätt… Ändå är det ofta vegetarianer/veganer som propsar för att vi ska ha varg i Sverige trots att de inte lever här naturligt utan är importerade från Ryssland. Konstig dubbelmoral…?
    Okej nu kom jag helt bort ifrån spåret, som sagt är jag ingen bloggare eller skribent! 😛 Jag är iallafall som många andra bekväm i att vara en allätare. Jag inser att historiskt sett så utvecklades inte människornas hjärnor förens vi började äta kött och jag inser att vi är gjorda för att en del av vår kost ska innehålla animaliskt protein. Men jag är också helt 100 % okej med att man väljer att inte äta kött trots detta, det påverkar inte mig och alla har rätten att bestämma själva över sig själva. Helt ärligt bryr jag mig verkligen inte om någon annan äter kött eller inte. Det jag bryr mig om är när folk ger andra dåligt samvete över sina val och speciellt utan vetenskapligt grundade argument. Det anser jag vara fel, men det är ju såklart upp till var och en att göra sina egna eftersökningar och inte blint tro på allt som sägs och skrivs. Egentligen ville jag mest bara göra lite tillägg i diskussionen. Det är sällan så svart eller vitt som det målas upp i en bloggpost/artikel som den du här skrivit. 🙂

    Lisa 2016-02-25 10:42:13
    Svara
    • Svar på Lisas kommentar.

     1. Vi är inte rovdjur så som ett lejon ( ifall du inte brukar springa runt i skogen och jaga kaniner och äta inälvorna råa.) Lejon kan inte välja bort dem instinkterna medan människan kan göra ett aktivt val mellan rätt och fel 🙂 Vi behöver inte kött för att överleva längre. Vi har inte långa tänder eller klor och våra tarmar är inte korta som alla andra rovdjurs ( vilket innebär att vi inte är gjorda för det, även om vi har anpassat oss efter det. )
     2. Ja, en kula i huvudet är väl det mest humana sättet men frågan är, hade du velat få en kula i huvudet, för att någon råkar tycka din kropp smakar bättre än annat?
     3. Miljöaspekten är även viktig. Alla utsläpp av djur, all spannmål som hade kunnat gå till människor istället för djuren och all vatten som det tar att göra en hamburgare. Finns inte heller tillräckligt med mark i världen för att alla de djuren vi vill äta ska gå ute tyvärr.
     4.. sist men inte minst http://djurrattsalliansen.se/arbetsomraden/kottindustrin . Även när det är bra så är det aldrig tillräckligt bra.

     Michelle 2016-02-25 15:33:51
     Svara
     • Svar på Michelles kommentar.

      Jag förstår er poäng. 🙂 Jag är inte ohuman- jag tycker också att mycket inom den industrin är HELT FEL!:( Tycker även att det var moget av Ida att ta åt sig av kritiken och ändra i texten! 🙂
      Tro det eller ej så var jag inte ute efter att var elak eller något, verkligen inte, jag ville bara framföra andra synvinklar det finns så många sätt att se på saker du vet? Främst blir jag personligen alltid provocerad när man framställer ”fakta” utan någon riktig oberoende forskning som backar upp det när man skriver i en stor blogg/artikel eller liknande, men det är inte upp till mig att bestämma vem som gör det eller inte såklart.
      Angående miljön så är du inte helt korrekt där, det är inte så simpelt och om du är intresserad kan du läsa lite mer om det ämnet här; https://www.t-nation.com/diet-fat-loss/10-things-vegetarians-get-wrong Speciellt nr. 6 & 10 är relevanta i diskussionen, de förklarar allt mer ingående när man skrollar ner! 🙂

      Lisa 2016-02-25 19:59:30
      Svara
 • Tack Ida, för att du tar ställning för djurens rättigheter! Jag önskar det fanns fler smarta bloggare som du. Älskar för övrigt alla inlägg i din blogg och speciellt dina youtube-filmer. De är verkligen läckert redigerade och du gör dig så bra på video. Hjärtligt tack, du är en stor inspirationskälla! ♡
  Hälsningar,
  En av dina äldre läsare

  Lotta 2016-02-25 07:35:41
  Svara
 • gud så bra skrivet. är själv vegetarian (köper dock aldrig mjölk- och äggprodukter). Detta var så pedagogiskt skrivet, något köttisar och veggosar kan läsa utan att bli börja bråka (känner jag iaf).

  skitbra ida! önskar att fler hade förmågan att tänka lika stort, öppet, logiskt och smart som du.

  bäst!

  Anna 2016-02-25 07:33:24
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind