Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

SÖTSUG PÅ KVÄLLEN

IMG_2782.JPG

Vid sötsug så testa min varma choklad –> Vegansk nyttig varm choklad.

Hej Ida! Tack för en suuuppppeeerrrblogg! <3 Skulle vara intressant att höra dina tankar och tips kring sötsug! Jag känner att jag har koll på min kost och planerar den bra under dagen, men under kvällen och efter träning kommer sötsugen som ett brev på posten. Får så dåligt samvete och känner att jag har dålig självkontroll. Känner behov av att träna dagen efter för att ”kompensera” för min dåliga mat på kvällen. Hur kan jag ta mig ur detta ekorrhjul?

SVAR: Hej fina du och tack snälla ♥  Det låter som du har hamnat i en dålig cirkel men det går att ta sig ur. Min första tanke var, äter hon ordentligt på förmiddagen? För äter jag för lite på frukost/lunch så blir jag alltid sugen på eftermiddagen kvällen. Kan det vara så att du begränsar ditt matintag för mycket? Testa att äta större portioner av den bra maten och se om det går över. Räknar du kalorier så skippa det utan bara ät bra mat tills du är mätt och känner du sug så gör en god smoothie eller fruktsallad.

Tränar du mycket så behöver din kropp mycket mat och energi och får den inte det så skriker den efter det och kan göra att du blir sötsugen. Sedan undrar jag också om du begränsar ditt intag av just kolhydrater? Sedan jag började äta en mer kolhydratsrik kost med mycket rotfrukter, ris, grönsaker, frukter, bär, gryn, quinoa, amaranth, linser, kikärtor mm. så blir jag mycket mer nöjd än när jag åt en kost på mycket fett och protein. Jag mår mycket bättre av den här kosten och går inte ständigt runt och tänker på mat längre. Så om du äter en kost som är fattig på kolhydrater så skulle jag testa en period att öka på kolhydrater jag nämnde ovan.

Hoppas du fick lite bra tips och om ni läsare har några fler tips så kom gärna med dem ♥

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Tack för svar! Lät klokt <3

  Sandra 2016-02-24 11:52:37
  Svara
 • Du säger att man bör äta mer kolhydrater för att känna sig mer nöjd och inte känna sötsug på kvällen. Jag har fått för mig att kolhydrater gör att man blir mer sötsugen. Stämmer inte det? Har istället fått tips om att äta mer fett och protein för att få bort sötsuget.

  Sandra 2016-02-24 08:08:23
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Det beror på hur kosten ser ut innan. Äter man en kost på väldigt lite kolhydrater och mycket fett/protein och lider av sötsug så rekommenderar jag att tillsätta mer bra kolhydrater. Äter man där emot en kost beståendes av mycket bra kolhydrater men känner ett sug så testa lägga till mer fett/protein. För mig funkar en kost på mycket bra kolhydrater bäst. Så känn efter. Kram Ida

   idawarg 2016-02-24 10:16:12
   Svara
 • Hej Ida! Måste bara säg att din blogg är så sjukt inspirerande och tack för alla goda recept du lägger ut! Du var inspirerat mig till att nyligen bli vegetarian och dina recept gör det verkligen mycket lättare ! ÄLSKAR din linsgryta med sötpotatis! Men jag är fortfarande litw orolig över att jag inte får i mig alla mineraler och vitaminer och undrar därför vad du anser om kosttillskott mitt val vegetarian, är det bra att ta det eller borde man köpa alla vitaminer separat ? Ha en bra dag fina Ida <3

  Lina 2016-02-23 10:06:29
  Svara
  • Svar på Linas kommentar.

   Hej fina du och tack snälla 🙂 <3 Jag svarar på din kommentar i ett inlägg inom kort så håll utkik. Kramis

   idawarg 2016-02-24 10:13:53
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind