Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

FRENCH PRESS – ÖVNING FÖR TRICEPS

french-press frenchpress-1

Okej det har blivit dags för mig att ta tag i mina triceps. Haha jag är ganska svag där och tycker det är så tråkigt att träna dem men nu när jag kör pole igen så… I need them! Här kommer en av mina favoritövningar som verkligen ger kontakt, French Press.

Gör så här: Ligg på rygg på en bänk eller golv. Ta ett axelbrett grepp på en stång och pressa upp i utgångsläge (bild 1). Börja föra ner stången mot pannan utan att röra något annat. Det är väldigt lätt att röra armbågarna utåt men se till att hålla dem stilla. Var också noga med att inte ”bryta” handlederna utan håll dem raka. Pressa sedan stången rakt upp mot utgångsläget igen. Det enda som ska röra sig är egentligen bara ett böj i armbågsleden upp och ner.

(Får man inte kontakt med triceps så testa att flytta armbågarna lite närmare pannan så som jag gjort på bild 2 och kolla om det ger mer kontakt i det läget.)

Jag brukar köra 12-15reps X 3 på 10kg.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Så skönt när den här övningen bränner i armarna! Längtar tills träningsvärken imorgon 🙂

  Isflingan 2016-04-10 22:18:25
  Svara
 • Jag är så svag i mina triceps och är för dålig på att träna de, ska testa denna övningen och hoppas på att bli starkare där! 😀

  My 2016-02-24 21:46:59 http://nouw.com/fabula
  Svara
 • Åh håller med dig, så tråkigt att träna triceps! Gilla de ”stora” muskelgrupperna (ben och ass mest, haha). Är så sjukt klen i tricepsen! Ändring! 😀

  Johanna 2016-02-24 09:48:34 http://doowop.blogg.se
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag har ätit väldigt lite på senaste tiden vilket gjort att mitt sockersug ökat något enorm och jag vänder mig då till fel typ av mat, vilket gjort att min kropp reagerat mycket negativt. Hur brukar du göra i sådana situationer?
  Brukar du använda dig av någon typ av cleanser för att rena kroppen eller är det enda som gäller att helt enkelt försöka äta bra och hälsosam mat igen?
  Tacksam för svar och jag älskar din blogg! Kram

  Lisa 2016-02-23 23:07:30
  Svara
 • Hej! Något som inte alls har med inlägget att göra 😉 men vill gärna sluta dricka mjölk dels för det smakar inte gott längre och det känns fel att dricka något som kommer från ett annat djur som är till för deras bebisar, men vilken av alla sorter(havre soja mandel kokos osv) är bäst att testa ut nyttighets synpunkt (minst socker i ) och vill kunna ha det både i kaffet men kanske hälla i en skvätt i smoothie eller så. Och kan du inte lägga upp lite frukostsmoothierecept? Vill grotta ner mig bland smoothies då havregrynsgröten börjar bli jäkligt tråkig efter 4 månader i sträck.

  Emma 2016-02-23 22:16:43
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Hej! Osötad mandelmjölk är toppen tycker jag både i smoothies och i kaffe (tips att värma lite i micron först så skär den sig inte med det varma kaffet!). En supernajs smoothie jag gjorde imorse var att blanda 1 frusen banan, en näve blåbär, lite mandelmjölk, spenat och chiafrön- blev toppen samt smakade typ glass:)

   malin 2016-02-24 14:14:00
   Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Hej fina du och tack för kommentaren. Svarar på den i ett inlägg då många undrar samma. Kramis

   idawarg 2016-02-24 09:07:38
   Svara
 • Hej! Jag funderar på att köpa en menskopp, både för ekonomins skull och för djur och natur. I och med ditt tidigare inlägg om djur (och miljö) och vegetarisk kost, så undrade jag om du inte kunde skriva ett inlägg om mensskydd. Både ur träningssynvinkel (bekvämlighet) och ur en synvinkel för vad som skyddar djur och miljö, inte bara våra trosor 😉 Lite jämförelser!
  MAt är ofta en aspekt som tas upp då det handlar om att inte skada djur och natur, men det finns så mycket annat som är illa för de vilda djur och den natur som finns kring oss, exempelvis klorblekta mensskydd som orsakar miljögiftsutsläpp, avfal osv. osv…..

  Tack!

  Elsie 2016-02-23 16:35:09
  Svara
 • Jätte bra tips, önskar dock jag hade sett inlägget innan jag körde armar tidigare idag haha!

  Anna 2016-02-23 16:26:45 http://nouw.com/annaohlin
  Svara
 • Hej Ida! Jag har börjat studera på högskola och har gått från att träna kondition och lätt styrka på gym 3 ggr/vecka till att enbart gå PW ca 40 min om dagen. Eftersom skola och privatliv tar så mycket tid och energi känns det ganska skönt, men samtidigt känner jag mig stressad av att det inte är tillräckligt eller ”räknas” med tanke på att jag tränat mer förut. Borde jag försöka lägga in några ”riktiga” och tuffare träningspass i veckan? I så fall är konditionsträning det som är enklast att få till, för jag får en så jobbig känsla när jag försöker träna styrka hemma efter en period av för mycket träning och för lite mat. Har du några bra råd kring detta? Stor kram till dig!

  Anna 2016-02-23 15:52:45
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hej Anna och vad bra att du lyssnar på din kropp och tar ett steg tillbaka. Promenader räcker absolut om du inte har några speciella mål med din träning. Känner du att de är kul med löpning så lägg in något pass i veckan men det ä inget måste. Huvudsaken är att du rör på dig. Gå sedan tillbaka till träningen när/om du vill och känner dig redo. Kramis

   idawarg 2016-02-23 16:49:31
   Svara
 • Hej Ida! Undrar om du skulle kunna visa övningar för dom som har delade magmuskler?

  Karolin 2016-02-23 14:17:38
  Svara
 • Älskar denna! Den bränner verkligen 🙂

  Erika, sambo, New York liv! 2016-02-23 14:17:22 http://erikalindgren.com/
  Svara
 • Hej Ida! Jag undrar om inte du kan börja med löparutmaningar igen. Jag tycker det är kul att inspireras av dem och därefter lägga upp min egna pass. Tycker det är kul att när du skriver om löpningen, känns som något som många andra uppskattar också. Kram.

  Amanda 2016-02-23 12:56:28 http://nouw.com/amandasdagbok
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Hej fina du! Jag har en löputmaning på g så håll utkik. Sedan kommer jag nog börja springa mer nu när våren är på g. Kramis

   idawarg 2016-02-23 16:46:50
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Mathilda Weihager
Man
Niklas Berglind