Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VEGANSK NYTTIG BILLG SNABBMAT

IMG_3608.JPGIMG_3607.JPGIMG_3609.JPG

Till alla er som påstod att ni inte har råd eller tid att laga vegansk mat, så kommer nu här ett grymt rcepet som går snabbt, är gott och så lätt. Jag kollade mathem vad det skulle kosta för en portion och hela kalaset gick på 35kr och då är nästan allt ekologiskt och mathem brukar även vara dyrare än en vanlig matbutik. Hoppas ni fick lite inspo 🙂

Ingredienser:
1 stor sötpotatis
2 morötter
1/2 avokado
Groddar
Ruccola
Hummus
Salt, peppar, vitlökskrydda

Gör så här: Skala och skär sötpotatis och morot i små bitar. Jag ångkokade min i 15 min men har man inge ångkokare går det lika bra att koka eller ugnsbaka dem. Köp en fördig hummus eller gör din egen på kikärtor, lite olja, vitlök, citron, salt, peppar. Mosa avsokadon och krydda med salt och vitlök.  Servera med ruccola, groddar och paprika.

Kolla även: 
Vegansk Linsgryta
Vegansk pizza
Vegansk pasta med tofu wook

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
23kommentarer
 • Hej
  Lite märkligt att tala om detta som billigt.

  Vet inte hur din matbudget ser ut, men en enda portion för 35 kr. Det blir ungefär 3000 kr per person i en familj (frukost, lunch, middag = 3 portioner) och då har jag inte räknat eventuella mellanmål och dryck. Känns snarare dyrt. Hade nog avstått från formuleringen billigt och bara beskrivit maträttens innehåll, hälsoeffekter etc.

  Morgan Svensson 2017-01-26 20:05:24
  Svara
 • Hej Ida!

  Tänkte på dig och kommentarerna (ang. att vegansk kost är så dyrt) du fått på bloggen när jag kollade på Nyhetsmorgon imorse. Det var nämligen ett inslag med en kyrkoherde som just nu provar på att leva på en budget som en asylsökande har. Han fick frågan hur hans kosthållning skiljer sig nu jämfört med när han hade mer pengar att röra sig med. Hans svar var att han i stort sett bara äter grönsaker, bönor, linser, ärtor, krossade tomater osv nu och nästan inget kött alls eftersom det är för dyrt. Hoppsan, visst var det bara vegansk mat han hade råd med nu 🙂 Att vegansk kost skulle vara dyrt eller verkligen så långt ifrån sanningen.

  Kram

  Emelie 2016-02-23 20:10:39
  Svara
 • Sötpotatis är ju så himla gott!

  Erika, sambo, New York liv! 2016-02-23 00:19:03 http://erikalindgren.com/
  Svara
 • Hej! Ska du till åmål någon gång under året för jag bor nämligen här och skulle gärna vilja träffa dig!

  Emma 2016-02-22 23:04:25
  Svara
 • Hej Ida! Har följt din blogg i 2 år nu tror jag och du har alltid inspirerat mig med träning och kost. Läste inlägget och kommentarerna ang delfin-selfien och tycker bara att vissa är för jäkla elaka?? Jag är helt på din sida! Tar du åt dig ibland när folk skriver dumma saker? Fortsätt var så grym som du är och fortsätt sprida ditt budskap för vi är många som lyssnar och vill höra allt så håll aldrig tillbaka! Kärlek till dig ❤️

  Jenny 2016-02-22 21:41:20
  Svara
 • Hej Ida! Om du skulle titta tillbaka i ditt liv när du elittränade som mest, skulle du då se med samma ögon på en vegansk kost eller skulle du känna att du skulle behöva äta en del icke-veganskt då?

  Amanda 2016-02-22 20:55:44 http://nouw.com/Amandasdagbok
  Svara
 • Hej Ida!
  Undrade lite hur du ser på det där med en kost med mycket kolhydrater? Jag tycker det ser ut som om du äter mindre protein (pga att du inte äter kött, såklart) och mer kolhydrater så som här ex potatis. Vissa rön säger ju att man ska ha mycket protein och lite kolhydrater. Vad anser du om det?

  Känner du dig lika pigg på gymmet som när du åt kött och ägg? Jag åt själv vegansk och vegetarisk kost några veckor och jag orkade verkligen inget på gymmet. Då åt jag ändå mycket potatis och massor med linser, samt gröt nästan varje dag (bovete och hirs bl a). Några tips för att få mer ork med styrketräningen?

  Josefin 2016-02-22 20:38:32
  Svara
  • Svar på Josefins kommentar.

   Sötpotatis är ingen potatis det är en ört 🙂

   Johanna 2016-02-22 22:02:19
   Svara
   • Svar på Johannas kommentar.

    Tack för infon, dock kvarstår faktumet att det är mestadels kolhydrater – vilket var det jag ville få fram. Men ska absolut ha med mig det i framtiden. Rätt ska vara rätt.

    Josefin 2016-02-23 15:52:45
    Svara
  • Svar på Josefins kommentar.

   Finns ju snabba kolhydrater ( dåliga ) och långsamma kolhydrater ( bra, ger energi !) som bör vara 50-60 % av vårt dagliga intag.

   Michelle 2016-02-22 21:17:21
   Svara
  • Svar på Josefins kommentar.

   Våra celler behöver kolhydrater för energi, så mycket frukt och potatis(både söt och vanlig) är mitt tips 🙂

   Amelia 2016-02-22 20:48:54
   Svara
   • Svar på Amelias kommentar.

    Hej, jo, jag pluggar just nu biologi och lite smått och gott så det vet jag. Mitt problem är ju att även fast jag testade sådant så kände jag mig inte nöjd eller mätt, och blev lätt hungrig efter 2-3 timmar.
    Jag själv känner att om jag äter mer protein och fett så känner jag mig mer nöjd och mitt sockersug minskar. När jag åt vegetariskt var jag nästan konstant sötsugen. Äter jag ”normalt” för mig minskar det. Jag följer ju matdebatten ganska intresserat och just nu lutar en del forskning åt att en lågkolhydratakost faktiskt kan vara bättre än hög. Därför undrade jag lite vad för tankar ni andra har om det, och hur ni själva käkar och tränar? Kan ju ha mycket med livsstilen också att göra. Själv jobbar jag på lager och rör mig konstant och lyfter + styrketränar. Jag kanske behöver lägga upp en vegetariskt kost mycket mer noggrant. Vad vet jag? Intressant att höra från andra!

    Josefin 2016-02-23 15:50:17
    Svara
 • Hej Ida!

  Vart köper du din frysta acai? Jag vill inte ha pulver formen, och hittar inte på min vanliga ica eller coop. Är det någon speciell hälso affär? vart kan jag hitta den? 🙂
  Kram

  Jessica 2016-02-22 20:05:31
  Svara
  • Svar på Jessicas kommentar.

   Finns på mathem.se eller googla på macacos så står det på deras hemsida butiker som är återförsäljare.

   Johanna 2016-02-23 07:05:30
   Svara
 • Hej Ida!
  Jag ska vara helt ärlig och säga att jag tyckt att du ätit så tråkig mat(har kollat in bloggen lite då och då) men jag blir så sugen på allt du lägger upp nu! Blev vegetarian för en månad sen pga djuren, hälsan och planeten. Jag vill gärna gå ner ungefär 10-15 kilo och tänkte köpa hem spirulina, acai och sånt men vill inte spendera pengarna på gå ner i viktpaketet på welloteket. Kan du snälla rekomendera de två viktigaste sakerna du tycker är bäst? Tänker i smoothies eller även i matlagning! Tack för superbra blogg och inspiration!!! Allt handlar
  om att fylla kroppen med nyttigheter!

  Amelia 2016-02-22 19:46:38
  Svara
 • Ser supergott ut! Dock tycker jag att 35 kronor är rätt så dyrt, men som du säger så blir det säkert billigare om man handlar själv i sin egen affär ^^

  FIT by Emma Hå 2016-02-22 19:08:54 http://fitbyemmaha.com
  Svara
 • detta måste jag prova! ser så gott ut! 😀

  towe 2016-02-22 18:34:02 http://lillap.devote.se
  Svara
 • Hej bästa Ida! Jag är egentligen en hyfsat hälsosam människa som tränar regeöbundet och så men sen i december har jag varit helt kaos och inte haft rutiner med varken kosten, sömnen eller träningen. Så nu känner jag äntligen att jag är taggad på livet och att vara hälsosam igen. Du äter ju vegetariskt/veganskt nu, tänkte testa det lite men inte utesluta kött å sånt helt men bara att det blir ex kyckling eller fisk en dag i veckan. Så vad tycker du om att göra wok av grönsakerna istället? typ steka i olja och ta lite soya i? älskar olika sallader men tröttnar lätt. så är wok något du rekommenderar?
  sen undrar jag också lite över hollistic produkterna och vad du tycker är bra att ta? något som är bra för hud, förbränning, ämnesomsättning med mera? och något som gör en lite piggare och att man orkar mer den här mörka tiden? Jag är en riktig sucker för läsk och energidryck och mår verkligen inte bra av det men det har helt seriöst blivit ett beroende, Så finns någon superkur som stoppar suget efter det eller måste jag bara helt utesluta det?
  tack för en super inspirerande blogg och härliga videos! 😀

  malin 2016-02-22 18:32:12
  Svara
 • Jag älskar sötpotatis, ska käka det i kväll, det kan bli som en drog för mig ibland.. ???..Ha en bra kväll Snygging !?

  Petra 2016-02-22 18:29:41
  Svara
 • Måste prova detta till lunch någon gång nu i veckan. Mums!
  Hoppas du har haft en bra dag! Kram

  Ida 2016-02-22 18:24:42
  Svara
 • Problemet för mig och anledningen till att jag aldrig skulle bli vegan eller vegiterian är att jag skulle aldrig bli sugen på det där eller äta det/få i mig. Ser inte aptitligt ut sen tycker jag att en måltid inte är fulländad utan någon form av kött…

  Maria 2016-02-22 18:02:13
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Om du inte är intresserad av vissa recept,plus som du säger själv, aldrig kommer bli vegan eller vegetarian varför bryr du dig …kan man undra! Ida,du är helt super, en kram till dig från mig ??

   Petra 2016-02-22 18:20:37
   Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Kan verkligen inte förstå hur man inte kan tycka om det här. Jag tror allt handlar om vana. Har du verkligen smakat?

   idawarg 2016-02-22 18:18:18
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind