Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

MINA BÄSTA KARRIÄRSTIPS

my goal is to build a life

Har fått förfrågan om jag kan dela med mig av mina bästa karriärstips och självklart kan jag det. Här kommer de:

• Satsa på något du verkligen brinner för och tycker är roligt. Det blir alltid bäst och du kommer inte att känna att det är ett jobb utan vilja jobba med det dygnet runt.

• Våga sätta höga mål. Många är oftast väldigt försiktiga och vågar inte riktigt satsa mot sina högsta drömmar. Men ju högre mål du sätter desto längre kommer du komma.

• Lyssna inte på andra utan lyssna på din inre önskan. Många är väldigt försiktiga och fega och väljer det säkra före det osäkra. Ex. man har fått en heltidsanställning som receptionist men din högsta önskan är att starta ett eget klädmärke. Många väljer i det läget att jobba kvar på sitt heltidsjobb då det är en säker inkomst, men jag säger våga hoppa och satsa! Det enda som kan hända är att det inte funkar och då är det bara att söka ett nytt jobb och förhoppningsvis har du lärt dig massor på vägen och träffat nya kontakter som kanske leder in dig på något nytt jobb som blir ditt nya drömjobb.

• Startar du eget så se till att du skaffar ett bra team. Att göra allt själv går säkert men det kommer gå mycket snabbare och du kommer ha roligare med ett härligt team. I svåra tider är det också skönt att ha kollegor att bolla med. 

• Ett till bra tips för er som vill starta eget är att gå på rådgivning hos Almi. De har massor av gratis föreläsningar om allt från att sätta budget till hur man startar webshop och man kan även söka ekonomiskt stöd. 

• Sedan sista tipset är att skriva ner dina mål och gör en målkarta. För det är väldigt svårt att nå mål om man inte vet vart man ska sträva mot.

Hoppas att du fick lite bra tips och jag säger bara våga satsa! Jag har hoppat många gånger och jag har aldrig ångrat det och skulle det gå fel så löser det sig alltid. Mitt mål ser ni på bilden ovan och jag känner verkligen att jag nått dit vilket känns magiskt. Så kör bara! ♥

Skulle även gärna vilja att ni delade med er av era mål (ni kan vara anonyma). Det gör att det blir lite mer verkligt för er + att ni kommer inspirera andra så snälla dela med er i kommentarerna nedan. Så nyfiken 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Det enda som kan hända är att det inte funkar? Vad sägs om att du drar på dig stora personliga skulder, hamnar hos kronofogden eller kanske går i konkurs med skulder för livet. Och kanske inte får ett nytt jobb?

  Katarina 2016-02-20 08:12:53
  Svara
 • Sååååå bra tips. Särskilt att sätta höga mål och bara köra!!

  Erika, sambo, New York City liv 2016-02-19 14:25:01 http://nouw.com/erikalindgren
  Svara
 • Riktigt bra och kloka tips Ida! Den första punkten är så bra. Precis så har jag börjat tänka den senaste tiden! 🙂 Stor kram! <3

  Jessica 2016-02-19 13:44:45 http://www.jessicaakerstedt.wordpress.com
  Svara
 • Heej! 🙂
  Jag har faktiskt en dröm om att bli typ som du, jag har gått på pt-school precis som du och har nu två tentor kvar innan jag får min licens. Jag bor i en liten stad där det inte finns så mycket jobb inom PT branschen så jag kommer faktiskt att försöka flytta till en större stad där det finns mer möjligheter, för det är inom träning och hälsa jag vill jobba 😀 det tråkiga är bara att det finns så många runt en som är negativa när det gäller att satsa på detta.. Men jag ska försöka skita i dom helt enkelt 😉
  Älskar dina vloggar med pärlan förresten, ni verkar ju vara ett så härligt par 😀 kram på dig!

  Linn 2016-02-19 12:06:54
  Svara
 • Jag har alltid haft en dröm om att bli författare!???

  Pauline Schneberger 2016-02-19 11:04:41 http://nouw.com/paulineschneberger
  Svara
 • Grymma tips! Mitt mål är att ta min examen och sedan bli yrkesbloggare.

  Veronica - var dig själv, för alla andra finns redan 2016-02-19 09:51:46 http://musicismyboyfriend.spotlife.se
  Svara
 • Superbra tips Ida! 🙂
  Jag gick från det säkra till det ”osäkra” och det är det bästa beslutet jag tagit i hela mitt liv! Nu brinner jag verkligen för mitt jobb och precis som du säger så känns det sällan som jobb eftersom jag älskar det jag gör. Jag vill inspirera andra att våga följa sina drömmar, för sist och slutligen lever vi ju bara en gång, och då kan det ju vara skönt att känna att man verkligen levt det livet man velat leva innerst inne. Inga drömmar är för stora. Med rätt attityd och hårt arbete är allt möjligt. Du är en stor förebild för mig Ida. Kram <3

  Caroline 2016-02-19 09:47:52 http://myaloevera.se/carolines
  Svara
 • Ida, jag ska börja äya vehetariskt o undrar vilken mjölk jag ska ersätta komjölk med. Vill gå ner i vikt, men vill fortfarande ha mjölk på t.ex gröt eller i smoothies. Så vilken ersättningsmjölk är nyttigast? 🙂

  sara 2016-02-19 08:54:44
  Svara
  • Svar på saras kommentar.

   Det är ju ”trendigt” att dricka Mandelmjölk osv. Men har läst att det påverkar miljön mycket, mycket mer än vanlig komjölk. För mandelträden kräver mycket mer vatten. Något att kanske lägga i åtanke innan du väljer mjölk ?

   Linnea 2016-02-20 08:31:40
   Svara
  • Svar på saras kommentar.

   Det finns massa bra olika ”mjölksorter” och det bästa är att variera. Mina favoriter är havremjölk, kokosmjölk (osötad), mandelmjölk (osötad). Kramis

   idawarg 2016-02-19 09:14:05
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt