Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

MINA PROVSVAR

IMG_2690.JPGHej mina hjärtan! Kommer ni ihåg att jag innan jul var och lämnade blodprov och röntgade hela min kropp då jag köpt ett stort hälsotest via Vegatus? Genom det testet så får man reda på allt. Varenda liten vitamin, mineral, om jag har början till cancer, diabetes, hjärt & kärl sjukdom mm.

Blev förra veckan kallad till doktorn för att få mina provsvar och jag var sååå nervös! Hur skulle jag reagera om jag hade någon allvarlig sjukdom? Sedan var jag orolig över mina vitamin/mineralvärden nu när jag äter vegetariskt/veganst. Jag ville verkligen inte sluta med den men vill ju göra det som är bäst för kroppen. Vi började gå igenom allt och jag blev chockad! Inte ett enda fel utan allt var som det skulle och varenda vitamin/mineral var på plats… till och med B12 och D-vitamin. Woop!

Säger bara det att jag älskar mina tillskott och vegetariska kost och jag känner mig nu så lättad! För även om man tror man mår bra så vet man aldrig och jag har gått runt och oroat mig för många hemska sjukdomar så verkligen skönt att få veta! ♥

(Inlägg i samarbete med Vegatus)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Hur tänker du med framtida undersökningar :)? ska du göra en per år för att se att det inte uppkommit något sedan sist du gjorde undersökningen eller hur ser du på det :)?

  carro 2016-02-14 20:06:51
  Svara
  • Svar på carros kommentar.

   Jag går regelbundet hos min naturläkare som kollar mig. Nu vet jag att jag är frisk och ska fortsätta på mitt spår. Kanske gör en stor undersökning igen om 5-10 år för att kolla läget. Kramis

   idawarg 2016-02-15 09:48:32
   Svara
 • Tänk dock på att B12-brist ofta tar år att utveckla då man har stora lager i kroppen, så som vegan är det viktigt att fortsätta med B12-tillskott då B12 endast finns naturligt i animaliska produkter!

  Linnéa 2016-02-13 11:01:54
  Svara
 • Vad bra! 😀

  Hanna - Pilates och träningstokig 2016-02-12 10:38:37 http://hannafialotta.blogg.se
  Svara
 • Fast mineralprover via blodet säger inte så mycket mer än vad värdet är just vid provtagningen genom vad som cirkulerar i blodet. Måste ta till håranalys för att få en mer långsiktig bild på hur mineralbalansen ser ut. Endast järn är betydelsefull via blodprov.

  Alexander 2016-02-12 00:05:35
  Svara
 • Hej ida och alla andra här i kommentarsfältet. Grattis till bra provsvar’!
  Du är ju vegan nu (typish). Go go go! 🙂
  Med tanke på att du la upp Cowspiracy i samma veva tänker jag att en stor del har att göra med miljön. Och djurhållning såklart.
  Därför undrar jag hur du ställer dig till insekter som föda? Det poppar upp på trendiga restauranger i london paris å jaddajadda. Dessutom äter 80%av världen redan det. Insekter, typ mjöl på syrsor (asgott smakar nötigt) är miljövänligt och proteinrikt. Mkt mkt megamkt bättre än kött mao.
  Hur ställer du dig till det? Känner du samma för insekter som för kor?
  Jag e mkt fundersam över detta. Är själv vegan men kan absolut tänka mig att äta insekter pga krävs typ inget vatten och tycker faktiskt inte synd om syrsorna. Är jag hemsk då? Va säger du/ni andra? Kram

  M 2016-02-11 22:32:43
  Svara
 • Så härligt! Hur gammal måste man vara för att göra en sådan undersökning?

  Anna 2016-02-11 17:20:30
  Svara
 • Vilken lättnad att det gick så bra 😀

  Anna 2016-02-11 16:29:39 http://nouw.com/annaohlin
  Svara
 • Hej! Testet lät jätteintressant! Vad kostar det att göra ett sånt o skulle du rekomendera att göra ett om man är 18?
  Superduper blogg!!??

  Clara 2016-02-11 14:46:41
  Svara
  • Svar på Claras kommentar.

   Jag skulle rekommendera det till alla om man har möjlighet. Jag gjorde det största vilket är väldigt dyrt. Kostade 25 000kr. Men man behöver inte göra precis allt om man inte känner för det utan fokusera på något/några områden som man är extra orolig för ex. om man har cancer eller diabetes i släkten. Jag skulle ringa och rådfråga. Tack bästa <3 <3

   idawarg 2016-02-11 16:45:50
   Svara
 • Men gud, vilken lättnad du måste känna! 🙂 Jag skulle också gärna göra ett sånt hälsotest, men vete sjutton om jag vågar ändå. Jag är nyfiken och livrädd på samma gång. Haha!

  Sara Möller 2016-02-11 14:18:10 http://www.saramoller.nu
  Svara
  • Svar på Sara Möllers kommentar.

   Haha jag vet men mycket bättre att få veta för då kan man ju göra något åt det om det skulle vara något. Så himla skönt att bara få veta så slipper man gå runt och vara orolig. 🙂 <3

   idawarg 2016-02-11 16:46:36
   Svara
 • Hej Ida! Kan du ge mig något recept på en god nyttig broccolisoppa? Skulle vart sjukt tacksam 🙂

  sara 2016-02-11 12:20:54
  Svara
  • Svar på saras kommentar.

   Hej Sara! Jag har inte vågat mig på Broccolisoppa än då min mage har lite svårt för just broccoli men kanske ska göra det ändå. I så fall delar jag självklart med mig av receptet. Kram Ida

   idawarg 2016-02-11 12:23:07
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind