Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

DET HÄR MED BRÖD OCH PASTA

IMG_1983.JPGIMG_1982.JPGIMG_1980.JPGIMG_1981.JPGIMG_1979.JPG

Här kommer lite härliga bilder från gårdagen som jag spenderade tillsammans med min fina Natasha. Vi möttes upp på gymmet och körde ett härligt ryggpass (skriver om det imorgon) och efter det tog vi en promenad till restaurangen Voltaire i Åhlenshuset för att luncha. Alltså det är min nya favoritrestaurang då de har så mycket gott och spännande att välja på. Ville typ ha alla maträtter men slutade med att jag tog en indisk majssoppa med rissallad och bröd till. Efter det gick vi vidare till Espresso house och tog en cappuccino och käkade choklad. MUMS! Sådan lördagslyx alltså!

För er som undrar så YES det var bröd av vete och innehöll gluten. I inlägget jag skrev för någon dag sedan blev det en väldig diskussion för att jag inte tycker att man ska äta pasta och bröd av vete varje dag. Jag vill bara förtydliga att den åsikten inte har något att göra med vikt/kalorier utan för att jag tycker att man bör variera sin kost då vi svenskar ofta överkonsumerar vete. Jag är absolut för att man ska äta mycket mat, och kolhydrater är inget jag förespråkar att man ska utesluta. Ni som följer min matdagbok på youtube vet att kolhydrater är en stor del av min kost. Det jag menar är helt enkelt att jag tycker man ska variera sina kolhydrater då jag tror att ett dagligt intag av vete/gluten kan vara skadligt och bidra till ex. magproblem och andra tråkiga saker. Gillar man bröd och pasta så kör då ex. pasta/bröd av vete ena dagen, av majs nästa dag, av bovete 3:e dagen och av ris 4:e dagen så man får en variation. Alla innehåller kolhydrater och kalorier men en variation tror jag är absolut optimalt för allas hälsa.

För er som undrar så nej jag har inte forskat på det här och har inga vetenskapliga bevis men det är min blogg och mina åsikter om vad jag tror är bäst för hälsan och det är vad jag kommer fortsätta skriva om här.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
40kommentarer
 • Hallå! Jag är mycket glada att dela denna fantastiska vittnesbörd om hur jag rädda mitt äktenskap, Mitt namn är andela ivan, jag arbetar och bor i Storbritannien. Min man och jag gifte i mer än 11 ​​år och har fått två barn. sak gick bra med oss ​​och vi är alltid glada. tills en dag min man började bete sig på ett sätt som jag inte kunde förstå, jag var mycket förvirrad av det sätt som han behandlar mig och barnen. senare samma månad han inte kom hem igen och han kallade mig att han vill ha en skilsmässa, jag frågade honom vad jag har gjort fel för att förtjäna detta från honom, är allt han sade att han vill ha en skilsmässa att han hatar mig och inte vill se mig igen i hans liv, jag var galen och också frustrerad vet inte vad jag ska göra, jag var sjuk i mer än 2 veckor på grund av skilsmässa. Jag älskar honom så mycket att han var allt för mig utan honom mitt liv är ofullständig. Jag sa till min syster och hon berättade för mig att kontakta en stavnings caster, jag tror aldrig i allt detta spell gjutning av en sak. jag bara vill prova om något kommer att komma ut av det. Jag kontaktade Dr OTUTU för återlämnande av min make till mig, de berättade för mig att min make har tagits av en annan kvinna, som hon förhäxat honom det är därför han hatar mig och vill också att vi ska skiljas. då de berättade att de måste förhäxat honom som gör honom tillbaka till mig och barnen, gjutna de förtrollningen och efter 72 timmar min make ringde mig och han berättade för mig att jag skulle förlåta honom, började han att be om ursäkt på telefon och sade att han fortfarande lever mig att han inte visste vad som händer för honom att han lämnade mig. Det var förtrollningen som Dr OTUTU gjutna på honom som gjorde honom komma tillbaka till mig idag, jag och min familj är nu glada idag igen. Tack Dr OTUTU för vad du har gjort för mig jag skulle ha varit något i dag om inte för din stora stavnings. Jag vill att ni mina vänner som passerar genom alla den här typen av kärlek problemet med att få tillbaka sin make, maka eller före detta pojkvän och flickvän att kontakta dr OTUTU, om du behöver hans hjälp kan du kontakta honom via hans privata e-post: ( drotutuhealinghome@hotmail.com) eller så kan du också WhatsApp honom genom är nummer +2349051417394

  andela 2016-11-19 01:37:07
  Svara
 • Så mycket snack om vetenskapligt hit och dit. Av det lilla vi vet idag om kost och näring tycker jag alla gör bäst i att själva testa sig fram och se vad just deras kroppar mår bra av utifrån livssituation. Sen har vi även ett själsligt perspektiv på mat, vad mår man bra av i själen när det gäller föda? Det perspektivet verkar ha drunknat i allt vetenskapligt. Om huvudet blir glatt av en bit bröd, då är det ju uppenbarligen inte BARA dåligt. Däremot är varken pasta eller bröd något som kommer direkt från naturen utan är processat och raffinerat, så även om man tål gluten så är det kanske inte tipptopp att äta varje dag?

  Använd sunt förnuft för fasen, och som Ida skriver, variera maten! Alla verkar tro att ett dåligt livsmedel är något med mycket kalorier (gärna då kolhydrater) och något man kommer bli tjock av att äta. Tänk större! Mat är ett sätt att bygga en stark och frisk kropp, och du kan hålla dig eller äta dig frisk från mängder av grejer. Hur du är formad i övrigt är i mångt och mycket bara ett ytligt perspektiv som vi människor har hittat på att det ska vara på ett visst sätt. Det har långt ifrån alltid något med HÄLSA att göra

  Rebecka 2016-01-19 02:29:03
  Svara
 • Jag mår väldigt mycket bättre när jag äter glutenfritt än när jag äter gluten.

  Lollo Vestlund 2016-01-18 15:43:24
  Svara
 • Tänk vad folk går igång på ordet ”glutenfritt” 😀
  Kram

  Jenny 2016-01-18 13:24:23
  Svara
 • Jag tror det handlar om att många bara såg ”pasta och bröd är farligt” och inte ”gluten är farligt”. För många med ätstörningar är kolhydratrika livsmedel fear foods, och pasta och bröd får alltid representera kolhydraterna. Säger man då att pasta och bröd är dåligt så tänker hjärnan omedelbart att alla kolhydrater är dåliga. Jag tror det kan vara bättre att svara tydligare att det är gluten som är det det skadliga, inte kolhydrater, om låta bli formuleringar som att man kan äta pasta någon gång i veckan, och stället skriva kanske ”pasta kan du äta varje dag, men välj glutenfria alternativ”.

  FIT by Emma Hå 2016-01-18 11:38:54 http://fitbyemmaha.com
  Svara
 • Frågan är vad som är mest hälsosamt, att äta det som är mest lättillgängligt och godast och sen få magproblem eller att inte kunna gå till vilka restauranger som helst och behöva utesluta så himla mkt gott (bakispizza???) och bara behöva tänka på vad man får i sig varje dag och vad man inte får stoppa i sig.

  Tycker faktiskt det är riktigt intressant det här med olika perspektiv på hälsa och älskar att alla får tolka det precis som man vill!

  Hanna 2016-01-18 00:57:59
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   ja det är en bra fråga och jag tror där på en balans. Hålla sig från det man är överkänslig mot 80% av tiden men unna sig exakt det man vill ha 20% av tiden. Det kör jag på och funkar så bra 🙂

   idawarg 2016-01-18 09:52:40
   Svara
 • Man kan äta vad man vill, så länge man mår bra av det så klart =) ALLA människor har olika upplevelser och åsikter om ALLT, vilket jag tycker är jättebra och intressant. Alla är olika helt enkelt!
  Jag gillar din blogg och det du gör, Ida! =) Fortsätt så <3

  Louise - liten & stark 2016-01-17 22:05:15 http://nouw.com/lbergman
  Svara
 • Jag var tvungen att kolla kommentarerna på inlägget och himmel vad vissa blev upprörda:) Håller helt med dig ang gluten, allt pekar på att det inte är bra för oss. Har också börjat förstå att detsamma gäller kolhydrater (till min stora sorg då jag ÄLSKAR det). Jag har precis läst Ann Fernholms böcker Det sötaste vi har och Ett sötare blod. Har du läst dem? Isf vad är din åsikt? Om inte så är det ett hett lästips, handlar om vad socker och kolhydrater gör med våra kroppar och vår hälsa.

  Tack för en superbra blogg!!

  Malin 2016-01-17 20:36:30
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Hej Malin! Å tack för ditt tips, ska kolla in den boken 🙂 Kramis

   idawarg 2016-01-18 09:51:20
   Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Snälla, sluta inte helt med att äta kolhydrater. Socker, visst, det behövs inte. Men det är direkt farligt att utesluta kolhydrater helt. I värsta fall kan du få hjärnskador – och detta är inget jag hittar på.
   All hets med vad man får och inte får äta är absurd. Lyssna på kroppen bara. Får du ont i magen av något? Ja, sluta äta det. Annars, tugga på!
   ”Vanlig” husmanskost är inte farligt så länge den inte består av socker, halvfabrikat och frysmat.

   Josse 2016-01-18 01:13:40
   Svara
 • Om man inte är glutenintolerant kan man äta gluten men inte så mycket av det för det är inte bra för kroppen egentligen, när jag bodde hos en spansk familj i Spanien åt vi aldrig något med gluten i och dom var inte intoleranta men dom ansåg att gluten är inte bra för kroppen, och jag märkte även när jag skulle handla mat där att ca 80% av produkterna i matvarubutiken var märkta ”sin gluten” (glutenfri). vad har vi i Sverige lixom? en enda hylla i butiken med glutenfritt 😉

  Sanna 2016-01-17 20:12:48
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Vilken klok familj! Nej jag vet en liten hylla med ganska dåliga produkter har vi men hoppas det utvecklas framöver 🙂 Kramis

   idawarg 2016-01-18 09:50:27
   Svara
 • Hej Ida! Jag blev också lite smått irriterad på att så många missförstod din åsikt i det andra inläget. Jag förstår inte riktigt varför man ska klassas som ätstörd för att man väljer att inte äta pasta och bröd gjort på vete, utan istället väljer att äta bovete, ris, sötpotatis, quinoa, hirs, havre med mera med mera – Råvaror med högt näringsvärde och som ger kroppen hälsosam energi så den orkar hålla på i många, många år 😉 Jag orkar träna näst intill sex dagar i veckan på grund av att jag väljer mat som ger mig bra energi. Nu menar jag inte att man behöver träna sex dagar i veckan, men med den mat jag äter får jag sådan energi så jag måste ge utlopp för den på något vis 😀 Du har även inspirerat mig till att ha en vegetarisk månad nu i januari, kanske inte världens bästa idé för nu sitter jag här med energi för ett helt fotbollslag. Hahah

  Men det viktigaste är ju ändå att alla lyssnar på sin egen kropp, och ställer sig frågan vad mår JAG bra av. Vad som är bra för en kanske inte passar en annan. Måtta med allt, som min kära mamma alltid säger. Och variera mera – våga prova nya råvaror och var kreativ i köket. Lite söndagstankar så här på kvällskvisten… 😉

  Tusen tack för din fina blogg! Kram

  Linda 2016-01-17 18:32:47 http://www.cleaneatingbylinda.com
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Hej fina du och jag håller helt med dig. Att dra ner på gluten för att man mår bättre av det är ingen ätstörning 😀 haha den som skriver det behöver läsa på lite mer. I min värld är det så självklart att bra råvaror är bättre än genmanipulerat vete och en variation är absolut bäst! Kramis

   idawarg 2016-01-18 09:49:15
   Svara
 • Hej Ida! Lästa kommentarerna till det andra inlägget och blev väldigt ledsen och irriterad på att i princip alla missförstod din åsikt. Jag håller helt klart med dig om att man ska variera sin kost och äta sådant som kroppen mår bra av, och att detta ibland inkluderar pasta och bröd av vete är för mig en självklarhet.

  PS. Du har inspirerat mig (som är en riktig köttälskare) att börja äta mer vegetariskt. Kör vegetariskt 1-2 gånger i veckan nu och det är verkligen jätteroligt att testa nya vegetariska rätter! Tack för en jättebra, inspirerande och motiverande blogg!

  Ellinor 2016-01-17 16:01:17
  Svara
  • Svar på Ellinors kommentar.

   Hej Ellinor och tack snälla för din kommentar och det glädjer mig verkligen att höra. Man kan vara väldigt kreativ med den vegetariska kosten och det har gett mig massa motivation att stå i köket 🙂 Ha en fin söndag! Kramis

   idawarg 2016-01-17 16:13:52
   Svara
 • Hejjj, vart är din jacka och mössa ifrån? Båda är såå himla fina 🙂 Kramis

  Soffis97 2016-01-17 15:15:49
  Svara
  • Svar på Soffis97s kommentar.

   Men å tack 🙂 Jackan är från Akka och mössan har jag fått av mormor. Vet att den är köpt i en liten butik på lidingö/torsvik bredvid mataffären där 🙂 Kramis

   idawarg 2016-01-17 16:14:49
   Svara
 • älskar din blogg! <3 alltid så bra inlägg med bra coh inspirerande tips

  clara 2016-01-17 14:17:11 http://nouw.se/claratime
  Svara
 • Vill tipsa alla som har funderingar på vad som är ”bäst” och om det är okej att äta det och det – lyssna på podcasten ”Mat och marginaler”. Två experter diskuterar och slår hål på myter med vetenskaplig grund. Avsnitten som är mest värda att lyssna på om man är ute efter de om just mat är de första avsnitten fram till avsnittet ”Jill gör sorti”. Efter det tar podcasten en liten annan inriktning. Verkligen intressant och får en att bli lite lugnare i all hets! Starkt tips!!

  Sara Kylhed 2016-01-17 14:05:10 http://www.nouw.com/sarakylhed
  Svara
 • Tycker att folk borde tagga ner! Man känner väl sin egna kropp bäst och får själv bestämma hur man tar hand om den:)

  Jag käkar typ aldrig pasta eller bröd, känns så mäktigt! Men ibland gör jag det utan dåligt samvete:)

  Mikaela 2016-01-17 13:41:18
  Svara
 • Håller så med dig Ida! Jag mår så mkt bättre utan vete och gluten och många andra jag känner med.
  Så att de kanske inte finns någon forskning m.m spelar mig ingen roll för man känner ju sj vad man mår bra och inte bra av.
  Jag tycker ändå att det är rätt logiskt att vetemjöl är ohälsosamt, som socker.
  Tack för en toppen blogg!
  /Ann

  Ann 2016-01-17 13:36:29
  Svara
 • Det finns inga studier som visar att en person som inte är konstaterat glutenintolerant skulle må bättre och vara mer hälsosam genom att utesluta gluten ur sin kost. Tvärt om snarare, en person som tror att denne skulle vara faktiskt allergisk kommer att ha svårt att upptäckas vid tester för att denne har uteslutit gluten ur sin kost och därmed inte har några egna producerade antikroppar mot det proteinet. Allt i för stor mängd kan bli skadligt för kroppen, men för en normalt frisk person så inga vetenskapliga fakta som visar på att det ger en sämre hälsa i allmänhet, så att många fitnessmänniskor forfarande förespråkar en glutenfri kost till ALLA tycker jag är absurt. Uppskattar dock din blogg annars, du är en otroligt inspirerande person, men tycker denna hets kring gluten blir överdriven och leder till hälsotrender som grundar sig på irrelevant fakta. Kram 🙂

  Sigrid 2016-01-17 13:23:14
  Svara
  • Svar på Sigrids kommentar.

   Finns många studier som visar på att gluten inte är bra för människan. Den gluten som finns idag kommer från manipulerade grödor som inte har mycket gemensamt med det vete tex som våra förfäder åt. Vill du ha källa så kan du hitta mycket på internet, eller ex ”Grain Brain” av David Pearlmutter M.D.
   Det finns däremot inga vetenskapliga bevis för att genmanipulerade vetemakaroner eller köpebröd med 15 ingredienser är bra för din häls.

   Ella 2016-01-17 16:42:45
   Svara
   • Svar på Ellas kommentar.

    Visa mig gärna den källan och kolla även vilka sponsorer som den har. Ofta är studierna sponsrade av företag som säljer glutenfria produkter vilket ej gör den särskilt objektiv. Kolla gärna dessa vetenskapligt riktiga källor http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26665656, http://www.scientificamerican.com/article/most-people-shouldnt-eat-gluten-free/, http://www.health.harvard.edu/blog/going-gluten-free-just-because-heres-what-you-need-to-know-201302205916 och http://www.medicalnewstoday.com/articles/288406.php. Finns inga vetenskapliga belägg idag att gluten är dåligt för hälsan, även om vissa personer fortfarande förespråkar det. Var försiktig med vartifrån du får din fakta 😉

    Sigrid 2016-01-17 18:56:48
    Svara
    • Svar på Sigrids kommentar.

     Hej Sigrid, här kommer lite andra studier du kan läsa. Kan ju vara värt att även ställa sig själv frågan vad för gott just gluten gör for hälsan? Alla studier jag läst påvisar det motsatta (anti-nutrients som lektiner och fytinsyra, opiater som gör det moderna vetet ENORMT beroende-framkallande mm). Ska kolla dem studier du hänvisar till, men misstänker starkt observation/korrelation här.

     http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22825366
     http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21224837
     http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22313950?dopt=Abstract&holding=f1000,f1000m,isrctn

     Astrid 2016-01-19 03:50:54 http://www.astridbengtson.com
     Svara
    • Svar på Sigrids kommentar.

     Vill du bli tagen seriöst skulle jag råda dig till att välja källor/artiklar med källhänvisning och inte artiklar utan egentlig slutsats som upplevs vara skrivna av gymnasieelever helt utan källor. Jag visade dig några exempel. Sen säger det väl sig självt att ju mindre bearbetad dina råvaror (som du bakar/lagar mat med) deso bättre. Produkter av manipulerat vete är inte bra. Sen om du mår bra av det eller om matindustrin som använder manipulerat vete i det mesta framställer det som bra så go for it.

     Ella 2016-01-18 07:52:03
     Svara
     • Svar på Ellas kommentar.

      Det där som Sigrid har länkat är, precis som hon säger, vedertagna källor inom högskole/universitetsvärlden. Där får man inte lov att använda en blogg eller Wikipedia som källa kan jag berätta. Sedan var minst en av de en vetenskaplig artikel, vilket kan vara svårt att läsa om det är första gången. De är oftast skrivna på ett helt annat sätt än det man är van vid. Akademiskt språk, som det heter.
      Vad gäller källorna så är dom alltid korrekturlästa flera gånger av ex professorer eller docenter och liknande. Till skillnad från ex Aftonbladet som bara publicerar vad som helst. Så om du vill bli tagen på allvar, Ella, får du nog skaka fram en vettig källa och inte gnälla på Sigrid som har ypperliga källor.

      (Ps vet du varför det påminner om den gymnasieuppsats? Jo, för att gymnasiet ska ju vara högskolerberedande så att uppsatserna man skriver på högskolan inte ska vara ett jättehopp från gymnasiet. Ok?)

      Josse 2016-01-18 12:14:31
      Svara
     • Svar på Ellas kommentar.

      Om du kollar källorna och LÄSER dess innehåll så kommer du se att källhänvisningen går till medicinska studier och inte svenska gymnasieungdomar. Scientific American, PubMed och Harvard anses vara bra källor för de flesta inom universitetsvärlden. Och har fortfarande inte fått någon vettig källa från dig ännu. Testa för övrigt att söka på ”gluten free diet health benefits” så kommer du se att alla förkastar en glutenfri kost om du inte är allergisk för att konsekvenserna är större än fördelarna. Tycker verkligen alla ni ska äta glutenfritt om ni tror att det är bättre för er, men lura inte i stackars små tjejer att det är det bästa alternativet för så är inte fallet för friska personer. Tack för mig

      Sigrid 2016-01-18 09:46:27
      Svara
 • Hej Ida! Vill bara ta lite av min tid för att berätta att du är en väldigt stor inspiration för mig och motivation till att leva ett sundare och hälsosammare liv. Du påverkar även hela min familj positivt då jag lagar dina nyttiga rätter till mina föräldrar och syskon hela tiden (och de ÄLSKAR allt!! Speciellt den soppan med sötpotatis och linser ?). Du tar ju så mycket av din tid för oss alla andra så tycker inte att det är mer än rätt att du får lite tillbaka! Kram kram! Fortsätt med det du gör, du äger!!

  Nina 2016-01-17 12:41:07
  Svara
  • Svar på Ninas kommentar.

   Hej Nina och tack snälla vad otroligt glad jag blir att höra! <3 Ja den linsgrytan är helt magsik! Fler recept kommer! Tack för alla fina ord, de värmer verkligen! Kramis

   idawarg 2016-01-17 12:44:26
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt