Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

BIVERKNINGAR AV SPIRULINA OCH VETEGRÄS

IMG_1158.JPG

Hej Ida! Jag har i ett par dagar börjat dricka gröna smoothies på morgonen som jag boostar med vetegräs och spirulina. Under kvällen har jag sedan fått ont i magen, känt mig febrig, tappt matlusten etc. Kan det ha någon koppling? Jag har varit väldigt försiktig med doseringen och bara tagit 1/3 tsk spirulina och 3/4 tsk vetegräs. Vad råder du mig att göra? Har bara hållt på med detta i 3 dagar. Men så jobbigt att börja må dåligt när jag egentligen hoppats att det skulle få mig att må bättre? Jag vet att du äter tillskott som chlorella, har du upplevt sådana här symptom? Kram

SVAR: Hej! Spirulina och vetegräs är väldigt utrensande och kan absolut ge symtomen du beskriver. När jag började så tog jag endast chlorella i liten dos och jag hade konstant huvudvärk och blev lätt illamående de första 1,5-2v sedan släppte det helt och kunde öka dosen och mår hur bra som helst av mina greens idag och älskar dem!

Så jag skulle säga att du ska hålla i (kanske minska dosen lite till) och släpper det ej efter 2 veckor så kan du börja fundera på om du ska sluta. Antingen det eller så testar du ta 1/2 tsk av ex bara spirulinan i 2 v och ser hur du mår för du kanske tål den ena men ej den andra? I början funkade ej spirulina för mig men chlorella var lugn (nu funkar båda) så testa dig fram för alla olika greens är helt magiska och fyllda med bra näring!

Jag använder någon av produkterna nedan varje dag:
Chlorella tabletter
Spirulina tabletter
Chlorellapulver
Spirulinapulver

Gör jag smoothies så använder jag pulver och om inte så kör jag tabletter.

(Inlägg i samarbete med Welloteket)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
27kommentarer
 • Hej! Alla ni som upplever att det är svårt med alger, prova vetegräspulver! Fungerar på mig och har läkt mina tarmar bland annat och fått massor av energi. Min son hade ett virus i ögat som traditionell läkarvård inte kunde göra något åt. Med hjälp av vetegräspulver som blandas med vatten och dränks in i en bomullstuss som läggs på ögat läkte ögat ut. Det läker ut invärtes men även utvärtes. En ansiktsmask kanske? Huden blir frisk och ren! Eksem försvinner exempelvis. Googla på det det. Morotsliv har en jättefin artikel! Mitt råd är att inte blanda för mycket av det goda! Jag fick själv en kraftig reaktion och drabbades av klåda och svåra andningsteknik. Fruktansvärd magvärk samt lungorna blev drabbade tillsammans med farligt hög feber. Att exempelvis äta både alger och chiafrön, som jag gjorde, skapar en överdosering som kan vara farlig. Nu håller jag mig till vetegräspulver och då och då blandar jag alger i min yoghurt eller den som heter yogoat som är helt fri från ko och istället på planta alltså glutenfri vete. Börja alltid med tillvänjningsdoser. 1/4 tesked att börja med när det gäller vetegräspulver och öka sedan successivt. Ica har pulvret för ca 70 kr så man behöver inte bli rånad för att få vara frisk!

  Maria 2017-08-11 09:09:39
  Svara
 • Hej! Så kul att läsa detta. Spirulina är ett fantastiskt livsmedel.
  Nu odlar vi den i Sverige under extremt noga omsorgsfulla processer. Vi har färsk, fryst och torkad. Till skillnad från den importerade torkas vår på max 40 grader och bibehåller mycket mer näring, dessutom smakar den supergott.
  Med vänlig hälsning, Ebbas Alger i Värmland

  Ebba Olsson 2017-07-14 20:01:02 http://www.ebbasalger.se
  Svara
 • Hej!

  Jag äter D-vitamin+k2, magnesiumgranulat, Femineral (järntillskott), c-vitamin granulat, och msm. Nu har jag köpt hem spirulina o efter 2 dagar så mår jag väldigt dåligt. Vilka kosttillskott ska jag inte blanda och vilka ska jag undvika/ får jag i mig tillräckligt via spirulina. Jag vill ju inte förgifta mig 🙁 snälla hjälp!!

  Maryam 2017-03-22 22:39:42
  Svara
 • Hej! jag har börjat äta Spirulina i pulverform men min avföring är grön. Bör jag vara orolig?

  Caroline Josefsson 2017-03-06 10:14:10
  Svara
 • Hej!
  Tack för en jätte bra blogg och mycket insperation!
  Jag har ätit Spirulina ett tag och fått jättebra effekt av det och tänkte börja tillsätta chorella också, har du tips på hur man bör dosera? jag går på fulldos spirulina nu. Tack på förhand!

  Lisa 2016-10-24 09:04:34
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Hej Lisa! Vad kul att höra! De 2 produkterna är magiska och jag tar dem dagligen 🙂 Börja med 1-2 tabletter eller 1/2 tsk dag och trappa upp där från efter hur det känns. Lycka till! Kramis

   idawarg 2016-10-24 13:51:32
   Svara
 • Hej Ida
  undrar om man kan gå upp i vikt av dem alger! Använder dem sedan 2 veckor och har gått upp minst 3 kg, trots att jag inte ha aptit till annan mat! Skulle du forsätta?0

  Danny 2016-09-20 11:00:37
  Svara
 • Hej!!
  Ni som testat spriulinatabletter, någon som fått dålig hy? Började äta mina ca två veckor sedan och nu har jag helt sjukt mycket finnar på hakan och området vid halsen. Detta är något jag aldrig haft tidigare. Aldrig. Är det ett samband? Ska jag ”hålla ut” någon vecka till?

  Blir tokig på hur hemsk man ser ut med röda blemmor i ansiktet.. Ser fram emot att höra någon annans upplevelser om detta! /Sanna

  Sanno 2016-08-29 01:54:40
  Svara
  • Svar på Sannos kommentar.

   Hej Sanna! Ja det är ett vanligt utrensningsymtom. Spirulina är utrensande och vill få ut gifter ur kroppen och det kommer ut via kiss, avföring, man kan svettas mer och det kan komma ut via huden som ex finnar. Jag fick sämre hy i ca 1 mån och sedan blev det bättre. Så håll ut 🙂

   idawarg 2016-08-29 08:50:28
   Svara
 • Vad är det för skillnad på spirulina och chlorella? Om jag bara ska köpa en, vilken rekommenderar du?:)

  Hannah 2016-01-14 17:18:51
  Svara
  • Svar på Hannahs kommentar.

   Oj så svårt! Jag älskar verkligen båda 2 men för mig var Chlorellan snällare i början så börja med den kanske 🙂 Kramis

   idawarg 2016-01-14 18:59:29
   Svara
 • Hej Ida!
  Sitter och kikar runt på ”Welloteket” och måste säga att det är himla inspirerande och ett väldigt fint utbud av fantastiska produkter! Äntligen en hemsida som (än så länge) känns ”seriös” rätt igenom – snyggt jobbat!! Fråga; den acai som man kan köpa (145kr), är den förpackad i portionsform? Är det i så fall en sådan ”portion” man får för priset? Hittar inte någon produktvikt nämligen så tänker att jag kan fråga dig här 🙂

  Julia 2016-01-14 16:02:58
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Men alltså åh tack du förstår inte vad glad jag blir att höra det! Skulle den börja kännas oseriös så säg gärna till men vi jobbar verkligen hårt och med kärlek och hoppas det lyser igenom 🙂 <3 Menar du acai från Macacos? Den ligger på 50g just nu (kommer snart i 100g). Det är inte i portionsform utan den räcker till flera portioner (beroende på hur mycket acai man tar). Kramis

   idawarg 2016-01-14 19:37:29
   Svara
 • Hej Ida!

  Så kul att följa dig; Grattis till fin webbshop!

  Om det är något som du skulle ha i din webbshop så är det Alg Omega 3-Olja/ tbl form

  Som vegan så kan du inte få i dig de marina omega 3 på något annat vis!

  Dessutom så är det ju fiskens mat ” alger” som sen blir fiskolja:)) Man slipper en genväg genom fisken om man tar algOmega 3 – Olja direkt!

  Ha en fin dag!

  Tina 2016-01-14 11:32:58 http://www.grontvarjedag.se
  Svara
 • Alltså jag mådde så sjukt dåligt, höll ut i 10 dagar men eftersom jag jobbar shift med oregelbundna tider blev det ohållbart. Magen var kaos, jag fick feberkänningar och mådde ila konstans trots att jag knappt tog en 1/5 av det som stod var daglig dos. Säkert jättebra när man vant sig men i mitt liv var det för svårt att trappa in 🙂

  Johanna 2016-01-14 11:15:35 http://doowop.blogg.se
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Ja jag förstår dig precis. vad tog du? Spirulina? Testa chlorelle i så fall nästa gång och se om det funkar bättre? Kramis

   idawarg 2016-01-14 11:42:30
   Svara
 • Undrar exakt samma som Diana här ovanför 🙂 Vore kul med en kortare föreläsning kring alger / greens.
  kramar, tack för en underbar inspiration!

  Amanda 2016-01-14 11:04:35
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Jag är ingen expert inom området så en föreläsning av mig är ingen bra ide men ska försöka hitta någon som kan svara på era frågor på ett bra sätt 🙂 Kolla mitt svar nedan också 🙂 Kramis

   idawarg 2016-01-14 11:41:38
   Svara
 • Varför är dessa produkter så himla bra? Har förstått att dom är bra men fattar inte till vad och vet inte hur och när jag ska blanda dom samt hur ofta?
  Vill så gärna lära mig mer och om det här. Har nästan funderat på att ta en kurs inom kost och hälsa bara för att lära mig mer.. men tiden liksom.. hur finner man tid för allt man vill göra i livet?!

  Diana 2016-01-14 10:12:12 http://lamadre.se
  Svara
  • Svar på Dianas kommentar.

   De är bra för så mycket! Innehåller alla näringsämnen man behöver, vitaminer, mineraler, aminosyror och hjälper kroppen att rensa ut. Nu är det inte världens bästa artikel men tog den första jag hittade men står ändå lite bra saker http://www.sporthalsa.se/artiklar/daerfoer-aer-spirulina-sa-nyttigt

   Googla runt på spirulina och chlorella så hittar du massor. För mig har det hjälpt mig massor med min mage 🙂

   idawarg 2016-01-14 11:40:39
   Svara
 • Jag prova spirulina för några år sedan och blev jätte sjuk och febrig. Efter ett tag fick jag veta att jag hade underfunktion av sköldkörteln, så om man har det ska man inte äta några alger 🙂

  Johanna 2016-01-14 08:54:41
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Hej Johanna! Hur mycket spirulina åt du? Jag hade också det men började med låg dos av chlorella och nu är min sköldkörtel bättre 🙂 Kramis

   idawarg 2016-01-14 09:24:36
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Hej.
    Jag har kommit över ett större parti spirulina eko från friggs. Men jag har hypotyreos och har läst mig till att man då inte ska äta spirulina. Har du också hypotyreos? Kan man äta spirulina trots hypotyreos?
    Mvh Maria

    Maria 2017-03-21 13:59:02
    Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Petra Tungården
Mode
Mathilda Weihager
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind