Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

TIPS PÅ GLUTENFRIA MELLANMÅL ATT TA MED

scones-glutenfri

Hej! Älskar din blogg och dina tips på hur man kan äta och tänka kring mat. I somras fick jag reda på att jag är glutenintolerant och det funkar väldigt bra när jag är hemma och på jobbet. Problemet är att jag nu ska börja pendla och jag tycker det är väldigt svårt att hitta bra mat som håller sig i väskan. Jag kommer pendla till Danmark vilket innebär ca 1,5-2 h restid enkel väg. Tex Pressbyrån har i stort sett bara drickyoghurt och godis at erbjuda. En gång tog jag en korv utan bröd men det är varken särskilt gott eller mättande. Tacksam för alla tips du har. Kram!

SVAR: Hej och tack snälla vad glad jag blir 🙂 <3 Grattis till nya jobbet och jag förstår att det kan vara lite knivigt i början men det finns bra lösningar. Här kommer några glutenfria mellanmål som är enkla att ta med.

 • Raw bars. Köp färdiga –> HÄR eller gör egna. Här hittar du recept på –> Energibars.
 • Glutenfritt bröd. De man köper är varken särskild goda eller bra men jag har massa grymma recept på glutenfritt bröd här, här och här.
 • Egengjorda chokladbollar <— Recept.
 • Sedan är det grymt att blanda ex glutenfria havregryn och kanel i en burk för att sedan köpa hett vatten/tevatten, hälla ner i burken, röra om och stänga locket i 5 min så har du gröt. Ta med skivat äpple, gojibär, skivad banan och/eller annan frukt/bär.
 • Hinner du inte eller har glömt mellanmål så funkar det alltid att köpa frukt och nötter på pressbyrån.

(Inlägg i samarbete med Welloteket)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Hej Ida! Jag är alltid sååå galet hungrig på kvällarna. (typ 2 h efter kvällmaten) Vad kan det bero på? Är det att jag käkar för lite mat under dagen? 🙁 tränar 3 gånger i veckan. Är detta kanske helt enkelt en individuell sak? för de jag bor med blir typ aldrig hungriga på kvällen och tycker jag är lite rolig när jag börjar göra smoothies osv kl 21 haha. KRAM

  Lovisa 2016-01-13 20:39:13
  Svara
  • Svar på Lovisas kommentar.

   Haha alltså jag kan bara säga välkommen till klubben. Jag är också alltid hungrig på kvällen hur mycekt mat jag än käkat på dagen. Går ibland upp även på natten och äter när jag har tränat hårt. Jag gör kvällsmat mellan 21-22 varje dag så ska snart gå och fixa lite kvällsmat här 😀 Tror sådant är individuellt. Min mamma och mormor är lika dana. Kramis

   idawarg 2016-01-13 20:44:15
   Svara
 • Gud så gott det ser ut! 🙂

  Gabriella Joss, 19 år, fru, gravid och toppbloggare 2016-01-13 17:18:02 http://www.gabriellajoss.me
  Svara
 • Hej ida!

  Jag har en fråga om soja produkter. Jag är en ganska ny vegetarian och blir inte klok på om tex tofu är bra eller inte. På vissa sidor läser jag att soja produkter är bra och andra inte, vad skulle du säga?

  Tina 2016-01-13 15:06:53
  Svara
  • Svar på Tinas kommentar.

   nej för mycket soja är inte bra då det kan påverka hormonerna men någon gång omland kan funka. Jag äter tofu 1-2 gånger i veckan. Kramis

   idawarg 2016-01-13 16:16:21
   Svara
 • Hej Ida! du som tar så mycket olika tillskott varje dag har ju pratat med en naturläkare om det. men kan jag ta tillexempel spirulina och chlorella varje dag utan att kolla vad jag har brist på? eller kan jag få överskott av något då? 🙂
  Kram!

  Sofia 2016-01-13 14:35:06
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Hej fina du! Ja det kan du absolut! Jag ser inte chlorella eller spirulina som tillskott utan som mat. Jag jämför det med ex spenat eller blåbär så alla kan ta det. Men självklart ska man inte överdosera det som vilken annan produkt som helst. Varierat är alltid bäst. Jag brukar köra varannan dag 🙂 <3

   idawarg 2016-01-13 16:15:16
   Svara
 • Måste prova dadelbollarna!!!

  WWW.JOHANNAGRAHN.SE

  Johanna - skönhet- och fitnessjunkie! 2016-01-13 14:30:03 http://www.johannagrahn.se
  Svara
 • Jag är också glutenintolerant och smoothie är ett bra alternativ tycker jag. Även bars 🙂

  Zahra 2016-01-13 13:37:47 http://ensamtjejpagymmet.shapemeup.se/
  Svara
 • Jag är glutenintolerant och detta brukar jag ha med som mellis till jobb; smoothie! Antingen med veggie-yoghurt eller banan som mättande bas. Vill man ha banan så kan man ha i några droppar färsk citronsaft för att den inte ska bli brun och inte se så god ut. Eller så tar jag med chiapudding, som jag ändå tycker håller sig väldigt bra även utanför kyl! Och så finns det glutenfria riskakor om man gillar sådana? Så sjukt mumsigt med lite jordnötssmör på det! 😀

  Bunny 2016-01-13 13:24:32 http://bunnydrugz.blogg.se
  Svara
 • Alltså jag älskar dina tips på mellisar. Jag har en kost som är 5-6 mål om dagen, där bland ca 2-3 mellanmål, är man på språng så är det svårt att hinna få i sig rätt kost och köper många gånger sånt man inte ska köpa. Så att få såna här tips är ju asbra! Ska prova egna bars, fast jag tycker det är lite krångligt att baka sånt oftast.. handlar nog bara om övning..

  tack för en kanonbra blogg!!

  Diana 2016-01-13 12:51:30 http://lamadre.se
  Svara
  • Svar på Dianas kommentar.

   Tack finis och ja jag vet hur det känns då det alltid känns jobbigt att baka/laga sådant man inte testat men det här är verkligen så lätt så kom igen nu 🙂 Kör bara 🙂 Kramis

   idawarg 2016-01-13 16:10:28
   Svara
 • Hej Ida!

  Tack för alla tipsen på mellanmål 🙂 finns det något att ha i i stället för proteinpulver i energibarsen? 🙂 är nämligen inte ett fan av kosttillskott, men barsen ser väldigt goda ut 🙂

  Kram

  Helena 2016-01-13 12:34:10
  Svara
 • nu är inte jag glutenintolerant, men ändå bra tips! och bilden <3

  ISA 2016-01-13 12:21:40 http://isabyl.devote.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind